Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μεγάλη Επιτυχία στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα για την Ελληνική Ομάδα

mathimatiki olymiada ellines mathites

Μεγάλη Επιτυχία στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

Η Ελληνική Ομάδα συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην ιστορία της και πέντε μετάλλια

«Στις 6-16 Ιουλίου 2022 διεξήχθη στο Οσλο της Νορβηγίας η 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα με μεγάλη επιτυχία για την χώρα μας, γεγονός που από τα μεγάλα  τηλεοπτικά κανάλια μας, δυστυχώς πέρασε απαρατήρητο, έχουν άλλες προτεραιότητες…

Έχω ηθική υποχρέωση απέναντι σε αυτά τα παιδιά, στους γονείς τους, στους καθηγητές τους να τονίσω και να ενημερώσω, ότι αυτά τα παιδιά έφτασαν σε αυτό το σημείο μετά από τους εξής 6 διαγωνισμούς: Θαλής ,Ευκλείδης, Αρχιμήδης, Προκριματικός στην Αθήνα, Βαλκανιάδα και Ολυμπιάδα

Οπότε καταλαβαίνετε το μέγεθος της επιτυχίας τους και για αυτό τον λόγο τα παιδιά που έχουν Ολυμπιακό μετάλλιο, γίνονται δεκτά στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, ΜΙΤ Αμερικής ,Κέμπριτζ Αγγλίας κτλ., συνήθως  με υποτροφία και μετράει περισσότερο από ότι ο βαθμός στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Και η πολιτεία τα επιβραβεύει εισάγοντας τα σε οποιαδήποτε Πανεπιστημιακή Σχολή άσχετα του βαθμού των Πανελληνίων, αρκεί τα Μαθηματικά να είναι εξεταζόμενο μάθημα» μας τόνισε ο Κώστας Βαγενάς πρ. μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Παραθέτουμε το δελτίο τύπου της Ε.Μ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΤΗΣ Ε.Μ.Ε.

Μεγάλη Επιτυχία στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

Η Ελληνική Ομάδα συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην ιστορία της και πέντε μετάλλια

Αθήνα, 18 Ιουλίου 2022

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία με ιδιαίτερη χαρά  ανακοινώνει τη νέα μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων μαθητών που συμμετείχαν στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΔΜΟ), η οποία διοργανώθηκε στο Όσλο στις 6-16 Ιουλίου 2022, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας με φυσική παρουσία.

Η Ελληνική ομάδα πέτυχε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της σε συγκέντρωση μονάδων. Βρέθηκε μπροστά από χώρες με μεγάλη παράδοση επιτυχιών σε Μαθηματικές Ολυμπιάδες σε έναν δύσκολο και απαιτητικό διήμερο διαγωνισμό. Όλοι οι μαθητές διακρίθηκαν και κατέκτησαν 2 Αργυρά μετάλλια, 3 Χάλκινα και μια Εύφημη Μνεία, όπως φαίνεται παρακάτω:


  • Φωτιάδης Πρόδρομος, Γυμνάσιο –Λ.Τ. Νικηφόρου Δράμας, Αργυρό Μετάλλιο
  • Λιάμπας Παναγιώτης, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Αργυρό Μετάλλιο
  • Λιγνός Ορέστης, Εκπ/ρια Ελληνική Παιδεία, Χάλκινο Μετάλλιο
  • Πετράκης Εμμανουήλ, 2ο ΓΕΛ Αγρινίου, Χάλκινο Μετάλλιο
  • Τζαχρήστας Γεώργιος, Δωδωναία Εκπ/ρια Ιωαννίνων, Χάλκινο Μετάλλιο
  • Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Εύφημη Μνεία

  Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαγωνισμών, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ Ανάργυρος Φελλούρης (πρώτος απο δεξιά στην φωτ.), πρόσφατα βρισκόταν στην τελετή βράβευσης που πραγματοποίησε το παράρτημα Ν.Τρικάλων, στα Τρίκαλα και υπαρχηγός ο διδάκτωρ Μαθηματικών Σιλουανός Μπραζιτίκος (πρώτος από αριστερά στην φωτ.), Τρικαλινός και Ολυμπιονίκης, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κρήτης.

Οι μαθητές αυτοί αναδείχθηκαν όπως κάθε χρόνο μέσα από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στα Μαθηματικά που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στην πρώτη φάση του οποίου συμμετείχαν 25000 μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών, πάντα σε εθελοντική βάση, στο πλαίσιο των στόχων της για την αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας και Εκπαίδευσης στη χώρα μας




Total
0
Shares
Previous Article
Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών η Βασιλική Ράγκου-Χριστογιαννούλα

Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών η Βασιλική Ράγκου-Χριστογιαννούλα

Next Article
Όλοι στο Νέο Κλειστό για το μεγαλύτερο ραντεβού του ΑΣΚ με την αθλητική ιστορία της Καρδίτσας

Νέα εποχή για την ΑΣ Καρδίτσας ΚΑΕ - Με πρόεδρο τον Γιάννη Μπουρούση στην Basket League

Related Posts