Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας με θέμα την γυναίκα και τις διακρίσεις

Φιλοσοφική βραδιά στο Κάστρο του Φαναρίου Καρδίτσας την Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη - Ολοκληρώνονται σήμερα Πέμπτη 18 Αυγούστου τα μαθήματα του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου Φαναρίου Καρδίτσας - Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας με θέμα την γυναίκα και τις διακρίσεις

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας με θέμα την γυναίκα και τις διακρίσεις

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η φιλοσοφική βραδιά, την Τρίτη 9 Αυγούστου 2022, στο Φανάρι Καρδίτσας με θέμα την γυναίκα και τις διακρίσεις. Δεκάδες άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση και συμμετείχαν στη συζήτηση.

Εισηγήτρια ήταν η κ.Δώρα Μελλου – Υπερήφανου, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Καρδίτσας της ΕΓΕ (Ένωση Γυναικών Ελλάδας). Η Εισηγήτρια θα Αναφέρθηκε στους παρακάτω θεματικούς άξονες:

Η θέση της γυναίκας στην ελληνική οικογένεια σήμερα.

Η γυναίκα και η ανεργία.

Η γυναίκα στον χώρο της εργασίας, στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Η ενδοοικογενειακη βια κατά των γυναικών – γυναικοκτονίες.

Η γυναίκα στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η γυναίκα στον υπόλοιπο κόσμο σήμερα.

Τα αίτια των διακρίσεων κατά των γυναικών.

Πριν από τη συζήτηση, η Φαναριώτισσα ποιήτρια, Όλγα Κ. Ζορμπά, απήγγειλε σχετικό ποίημα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Αύλειο Χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Φαναρίου Καρδίτσας, στη θέση του Αγίου Νικολάου.

Δήλωση του κ.Ράντη Κωνσταντίνου, αναπληρωτή καθηγητή Ιστορίας της Φιλοσοφίας και Κοινωνικής Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Το Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο είναι ένας πρωτοποριακός θεσμός που μας ενθυμίζει την περίοδο του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, ανοίγει νέους ορίζοντες για την Κοινωνία των Πολιτών και την αναμόρφωση της σύγχρονης Ελληνικής Κοινωνίας.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας με θέμα την γυναίκα και τις διακρίσεις

To Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο Φαναρίου Καρδίτσας, οργανώνει μαθήματα φιλοσοφίας σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Όποιος ενδιαφέρεται να μελετήσει και να παρακολουθήσει μαθήματα φιλοσοφίας είτε διά ζώσης είτε διαδικτυακά, μπορεί να επιλέξει μία ή περισσότερες από τις παρακάτω ομάδες μελέτης φιλοσοφίας:

Φιλοσοφία για παιδιά, φιλοσοφία της γλώσσας, φιλοσοφία του νου, μεταφυσική φιλοσοφία, ηθική φιλοσοφία, φιλοσοφία της φύσης, λογική, τσιγγανολογία, πολιτική οικονομία, πολιτική φιλοσοφία, αισθητική των Τσιγγάνων, Αποκάλυψη του Ιωάννη, η ζωή και η διδασκαλία των μεγάλων φιλοσόφων του κόσμου κ.ά..

Τα μαθήματα θα γίνονται δωρεάν. Εσείς δηλώνετε την μικρή ομάδα μελέτης και διδασκαλίας που σας ενδιαφέρει, συγκροτούμε την ομάδα των 1-5 ατόμων, βρίσκουμε τη μέρα, την ώρα και τον τόπο του μαθήματος και εξαντλούμε το θέμα που σάς ενδιαφέρει όσα μαθήματα και αν χρειαστούν. Κάποιος μπορεί να επιλέξει μία, δύο και τρεις μικρές ομάδες μελέτης και διδασκαλίας.

Η μεγάλη ομάδα του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου Φαναρίου Καρδίτσας θα συνεχίσει να λειτουργεί. Δάσκαλος φιλοσοφίας είναι ο Ντούσας Δημήτρης, συγγραφέας και πρόεδρος του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου.

Δηλώστε συμμετοχή στο πρόγραμμα του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου Φαναρίου, στο τηλέφωνο 6976026625.




Total
0
Shares
Previous Article
kazarma agrafa diamartyria aiolika

Η Καζάρμα θα παραμείνει βουνό

Next Article
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του «σώματος» του φράγματος Ληθαίου

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του «σώματος» του φράγματος Ληθαίου

Related Posts