Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μεγάλη επιτυχία για την Καρδίτσα ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος

Μεγάλη επιτυχία για την Καρδίτσα ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος

Μεγάλη επιτυχία για την Καρδίτσα ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος

Β. Τσιάκος: Αποδείξαμε ότι μπορούμε να διοργανώσουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα

Η Καρδίτσα πέτυχε ένα μεγάλο στοίχημα: Να φιλοξενήσει και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία ένα αθλητικό γεγονός παγκοσμίου βεληνεκούς. Ο διεθνής ποδηλατικός γύρος Ελλάδας σηματοδότησε την επιστροφή σε μια κανονικότητα που έχουμε ανάγκη. Ήταν μια διοργάνωση που θύμισε την προ κορωνοιού εποχή, μια διοργάνωση που σηματοδότησε την εξωστρέφεια για την περιοχή μας.

Στον απόηχο της διοργάνωσης ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος δήλωσε: «Η Καρδίτσα για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι είναι η πόλη του ποδηλάτου, η Καρδίτσα έδειξε ότι μπορεί να διοργανώσει μεγάλα γεγονότα και να σταθεί επάξια απέναντι στις απαιτήσεις που αυτά έχουν. Η Καρδίτσα είναι ένας Δήμος που αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που συναντήσαμε λόγω Ιανού, πανδημίας, ενεργειακής κρίσης κλπ. Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη γιατί εμπνεύστηκε και υλοποίησε το κορυφαίο γεγονός όπως και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, γιατί άμεσα άδραξε την ευκαιρία και αντελήφθη το κέρδος που θα είχε η Θεσσαλία, από μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Εκατοντάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο βρέθηκαν τις ημέρες του ποδηλατικού γύρου στην Καρδίτσα. Η προβολή της περιοχής μας ήταν τεράστια. Εκείνο που χρειάζεται από δω και στο εξής είναι να κεφαλαιοποιήσουμε τα οφέλη του αγώνα. Ήδη από τώρα έχουμε αρχίσει να διεκδικούμε τον επόμενο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο που θα γίνει στη χώρα μας όπως και άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Η Καρδίτσα αλλάζει, η Καρδίτσα γίνεται η πόλη που αξίζει να ζεις! Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο κ. Αντωνίου αλλά και όλο τον μηχανισμό του Δήμου που έκανε τεράστια προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα. Επίσης ευχαριστώ την ΕΛΑΣ, το ΕΚΑΒ, την Πυρ. Υπηρεσία για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν. Κυρίως ωστόσο ευχαριστώ τους εθελοντές και τους απλούς πολίτες που αγκάλιασαν την διοργάνωση» κατέληξε ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος.

Μεγάλη επιτυχία για την Καρδίτσα ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος

Ο κ. Σωτήρης Αντωνίου

Ο αντιδήμαρχος κ. Σ. Αντωνίου που ήταν ο τοπικός συντονιστής της όλης διοργάνωσης στη δήλωση του τόνισε: «Μια διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας, επέστρεψε στην Ελλάδα με στόχο να αναδείξει το  άθλημα της ποδηλασίας και ταυτόχρονα να προβάλει τις ομορφιές της χώρας μας.

Ως Δήμος Καρδίτσας, μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε μία άριστη διοργάνωση, που εκτός των άλλων αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως προβολή της Καρδίτσας, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας διεξήχθη στα όρια του Δήμου μας και τα καταφέραμε.

Για την τεράστια επιτυχία που είχαμε ως Δήμος Καρδίτσας, χρειάστηκε να εργαστούν κάποιοι άνθρωποι που αξίζει να  τους  αναφέρουμε.

Ως συντονιστής αυτής της προσπάθειας, οφείλω να ευχαριστήσω:

  1. Τον Υπουργό κ. Αυγενάκη για τη δυνατότητα συμμετοχής μας στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας αλλά και τη δυνατότητα να αποδείξουμε πως η Καρδίτσα μπορεί να τα καταφέρει.
  2. Τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο για τη διεκδίκηση αυτής της διοργάνωσης και την ανάθεση στο πρόσωπό μου της ευθύνης για την επιτυχή έκβασή της στον Δήμο Καρδίτσας.
  3. Την οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας για την άριστη συνεργασία που είχαμε.
  4. Τους Αντιδημάρχους που είχαν άμεση ή έμμεση εμπλοκή και στήριξη σ’ αυτή την πετυχημένη προσπάθεια.
  5. Την Αστυνομική Διεύθυνση, την Τροχαία και ιδιαίτερα τους κ. κ. Καρανάσιο και Σωτηρόπουλο για την άψογη συνεργασία μας.
  6. Το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας – τομέας Καρδίτσας
  7. Τη Δημοτική Αστυνομία.
  8. Όλους τους εθελοντές που διέθεσαν χρόνο και κόπο για την επιτυχία της διοργάνωσης.
  9. Την υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου, την Διευθύντρια κα Νταβανά, τους Προϊσταμένους Β. Τίγκα, Ηλ. Ντίνα, Κ. Στατήρα και τους εργαζόμενους, οι οποίοι έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους τόσο στον χώρο του τερματισμού – εκκίνησης όσο και κατά μήκος της διαδρομής που ανήκε στον Δήμο Καρδίτσας.
  10. Την Τεχνική Υπηρεσία, εργάτες, χειριστές και ηλεκτρολόγους.
  11. Τον ΔΟΠΑΚ, για τη χορήγηση απαραίτητου υλικού.
  12. Εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των βαθμίδων για τις όμορφες ζωγραφιές – καλλιτεχνίες, τις οποίες εκθέσαμε στον χώρο του αθλητικού πάρκου.
  13. Τη Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας, η οποία μάγεψε όλους τους θεατές, καθώς και την οργανωτική επιτροπή με τη μουσική της, στο χώρο των απονομών.
  14. Το Πολυφωνικό ωδείο, το οποίο στήριξε τις παράλληλες δράσεις και ψυχαγώγησε όλους τους παραβρισκόμενους στο αθλητικό πάρκο.
  15. Τους χορηγούς των ποδηλάτων κ. κ. Παπαδάκο (οδός Καποδιστρίου) και Κόγια (Ηλίας Ράπτης οδός Καραϊσκάκη).
  16. Το Θεοδωρίδειο Κέντρο για τη διάθεση του λεωφορείου για τις ανάγκες της διοργάνωσης.
  17. Τον ποδηλατικό όμιλο ΠΑΝΔΙΩΝ και τον αθλητικό σύλλογο ΤΡΙΑΘΛΟΝ για τη συμμετοχή τους στις παράλληλες δράσεις.
  18. Τους άμεσους συνεργάτες μου, οι οποίοι από την αρχή της ανάθεσης της προετοιμασίας διεξαγωγής του ποδηλατικού γύρου και των παράλληλων δράσεων ήταν δίπλα μου. Πρόκειται για τη Σύμβουλο του Δημάρχου κα Τασιοπούλου, τους υπαλλήλους Μπάλλα, Μεσιακάρη και το μέλος του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΚ Βησσάρη Ζησόπουλο, που βοήθησε τα μέγιστα.

Τέλος, όλο τον κόσμο που βρέθηκε στον τερματισμό, την εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής και χειροκρότησε όλους τους ποδηλάτες που μας χάρισαν εντυπωσιακό θέαμα, όπως και όλους  όσοι βρέθηκαν και στήριξαν τις παράλληλες δράσεις του Δήμου μας.




Total
0
Shares
Previous Article
Πρεμιέρα της άρδευσης στον ΤΟΕΒ Ταυρωπού

Πρεμιέρα της άρδευσης στον ΤΟΕΒ Ταυρωπού

Next Article
Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορονοϊού στη Θεσσαλία αύριο Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Rapid tests: Το πρόγραμμα ελέγχων στη Θεσσαλία αύριο Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Related Posts

Dimarxos Dimotiko Symvoulio foto arxeiou
Διαβάστε περισσότερα

Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων για τους πλημμυροπαθείς και τις οικογένειές τους

Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων για τους πλημμυροπαθείς και τις οικογένειές τους Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου για τους πλημμυροπαθείς…
dimotiko simvoulio Larisas 2024
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνει ο Δήμος Λαρισαίων για τη συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων

Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνει ο Δήμος Λαρισαίων για τη συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής προς…
Perifereiako simvoulio Thessalias 2024
Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου: «Ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων Πανελληνίων εξετάσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας»

Αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς το Υπουργείο Παιδείας για την ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων των Πανελληνίων εξετάσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας