Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη συναντήθηκε ο Βουλευτής Γιώργος Κωτσός

kotsos plevris foto

Με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη συναντήθηκε ο Βουλευτής Γιώργος Κωτσός

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη

Στο Υπουργείο Υγείας βρέθηκε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός συνοδευόμενος από εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας. Την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Λίβανος, η Αντιπρόεδρος Α’ κα. Βάνα Μυρίλλα, ο Αντιπρόεδρος Β’ κ. Αχιλλέας Μανάφας και η Γ. Γραμματέας κα. Αγλάία Σαλαμούρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν από τον κ. Κωτσό και από τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας μία σειρά θεμάτων τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Οι ελλείψεις αίματος σε όλη τη χώρα, η σωστή κεντρική διαχείριση του αίματος, η επαναδιατύπωση του εντύπου αιμοδοσίας σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις Μονάδες Μ.Α & Δ.Ν., η εφαρμογή του Θεσμικού Πλαισίου για τη Λειτουργία των Μονάδων Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου, η συνταγογράφηση και η αποζημίωση του τεστ για τον κορωνοϊό, η διόρθωση των εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας στη σύνθεση της Επιτροπής Μεσογειακής Αναιμίας του ΚΕΣΥ και η άμεση έναρξη της λειτουργίας της αφορούν ορισμένα από τα καίρια ζητήματα τα οποία τέθηκαν στον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη.

Τέλος, ο κ. Κωτσός σημείωσε στον Υπουργό Υγείας την επιτακτική ανάγκη για άμεση στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας καθώς παρουσιάζει αρκετά ζητήματα έλλειψης ιατρικού και λοιπού προσωπικού.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης άκουσε με προσοχή τα όσα του παρουσίασαν ο κ. Κωτσός και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας και τους διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστούν όλα τα ζητήματα και θα προγραμματιστεί άμεσα επόμενη συνάντηση έτσι ώστε να δοθεί η βέλτιστη δυνατή λύση.




Total
0
Shares
Previous Article
Gavogiannis Kostas Karditsa

Κώστας Γκαβογιάννης: Περίεργες εμμονές

Next Article
Agorastos Kostas sinedrio 2022

Στις 100 κλιματικά ουδέτερες περιοχές της Ε.Ε. η Περιφέρεια Θεσσαλίας