Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Αθανάσιο Θεοχάρη συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

okana theoharis agorastos

Με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Αθανάσιο Θεοχάρη συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Αθανάσιο Θεοχάρη υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι δομές και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω του 1,5 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας για τη στήριξη του έργου του ΟΚΑΝΑ και συγκεκριμένα για:

-τη λειτουργία και τη στελέχωση του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λάρισας «ΟΡΦΕΑΣ» και  το  «Εργαστήρι  Ζωής» στη Λάρισα,

-Πολυδύναμο Κέντρο στο Βόλο,

– Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης στη Λάρισα και

-Πρόγραμμα Υπηρεσιών Πρόληψης με  Συμβουλευτικό Σταθμό  Ψυχολογικής Υποστήριξης  φοιτητών του  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για όλες τις Σχολές και τα Τμήματα.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε: «Ο αγώνας κατά των εξαρτήσεων είναι η δύναμη να αλλάζεις. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει στην πράξη τους ανθρώπους που βρίσκουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή τους, στηρίζει τις οικογένειες που δοκιμάζονται, στηρίζει τους αναγνωρισμένους  φορείς και τους αξιόπιστους επιστήμονες που καθοδηγούν και συμβουλεύουν στη δύσκολη διαδρομή. Ενώνουμε δυνάμεις, συνεργαζόμαστε  και  χρηματοδοτούμε  με  συνολικό προϋπολογισμό άνω των  4,5  εκατομμυρίων ευρώ Δομές, Υπηρεσίες και Προγράμματα του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ που ξεκινούν από την έγκαιρη παρέμβαση και τη συμβουλευτική σε παιδιά, εφήβους και φοιτητές, μέχρι την απεξάρτηση και την κοινωνική ένταξη. Στον αγώνα κατά της κοινωνικής μάστιγας των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων είμαστε όλοι μαζί».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Αθανάσιος Θεοχάρης δήλωσε τα εξής: «Συναντήθηκα σήμερα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και συζητήσαμε για την πορεία των προγραμμάτων που υλοποιούμε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Οι δράσεις μας αφορούν το πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης στο Πολυδύναμο Κέντρο του Βόλου αλλά και την ενίσχυση των Υπηρεσιών Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ. Εδώ στη Λάρισα λειτουργεί μια επιτυχημένη δομή που συμβάλλει στην επανένταξη των ατόμων στο εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον και αντίστοιχα στο Βόλο μια Δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας ανθρώπων που έχουν προβλήματα εξάρτησης».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Αθανάσιος Δημητριάδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας και Πρόεδρος του  Εργαστηρίου Ζωής του Κέντρου Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ στη Λάρισα Βασίλης Πινακάς.




Total
0
Shares
Previous Article
sillogos Argitheaton Mouzakiou 22

Δελτίο τύπου του Συλλόγου Αργιθεατών Μουζακίου

Next Article
paranesti dramas podilatikos pandion Karditsas 1

Στα ορεινά του ν. Δράμας στο Παρανέστι ταξίδεψαν οι άνδρες της ομάδας του ΠΑΝΔΙΩΝ-Ποδηλατικός Σύλλογος Καρδίτσας