Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με τον Πρέσβη και βουλευτές του Βελγίου συναντήθηκε ο Κώστας Τσιάρας

.

 Συνάντηση με τον Πρέσβη του Βελγίου και Βέλγους Βουλευτές της ομάδας Φιλίας Βελγίου –Ελλάδας είχε ο Βουλευτής Καρδίτσας, κ. Κώστας Τσιάρας, Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, στα γραφεία της στη Βουλή των Ελλήνων.

Οι Βέλγοι βουλευτές θέλησαν να πληροφορηθούν τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για μια σειρά ζητημάτων, κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, όπως το μεταναστευτικό, τη επικείμενη διεύρυνση της Ε.Ε. προς τα Δυτικά Βαλκάνια, όπου το θέμα του ονοματολογικού των Σκοπίων αποτελεί κομβικό σημείο, αλλά και τις προοπτικές της χώρας μετά την έξοδο από το μνημόνιο. Δεν παρέλειψαν, ακόμα,  να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς την χώρας μας απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα των παραβιάσεων και της αδικαιολόγητης συνεχιζόμενης κράτησης των δύο στρατιωτικών μας.

Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε, πως η Ευρωπαϊκή οικογένεια πρέπει να στέκεται αλληλέγγυα στα μέλη της, ιδίως σε μια δύσκολη περίοδο για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, που απειλείται από την άνοδο του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού, ως πολιτικό ρεύμα σε όλη την Ευρώπη. Μέχρι στιγμής η Ε.Ε. στέκεται αμήχανα απέναντι στο φαινόμενο αυτό, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά. «Είναι απαραίτητο να καταδείξουμε στους πολίτες, πως οι ευρωφοβικές θέσεις και οι εύκολες λύσεις, μιας υποτιθέμενης αυτόνομης εθνικής πορείας, που προτείνουν τα κόμματα του ευρωλαϊκισμού, δεν αποτελούν την καλύτερη επιλογή. Θα πρέπει να τους θυμίσουμε την πορεία που διέγραψε η Ευρώπη μετά τον Β’ΠΠ, με την ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης να ανδρώνεται και να αποτελεί το σταθερό θεμέλιο της προόδου και της ανάπτυξης των λαών της».

Σχετικά με το ζήτημα των Σκοπίων, ο Γραμματέας της Κ.Ο. τόνισε, πως η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερή στις θέσεις της. Θέσεις, που έχουν την απαρχή τους στην απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, που οδήγησε στην ενδιάμεση συμφωνία η οποία διέπει της σχέσεις των δυο χωρών όλα αυτά τα χρόνια. «Θέλουμε καλές σχέσεις με όλους τους γείτονές μας, αλλά απαιτούμε και από αυτούς τον σεβασμό τους. Οι αλυτρωτικές τάσεις της ΦΥΡΟΜ δείχνουν αυτή την έλλειψη σεβασμού απέναντι στην Ελλάδα και την ιστορία της. Εφόσον η κυβέρνηση των Σκοπίων αποδεχτεί μια ονομασία κοινή για εξωτερική και εσωτερική χρήση (erga omnes) και απαλείψει από το Σύνταγμά της, με την αναθεώρησή του, τις αλυτρωτικές της αξιώσεις, τότε υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια καταληκτική, ενιαία και άμεση, χωρίς χρονικές παρατάσεις,  συμφωνία πάνω στο ονοματολογικό της γείτονος. Ωστόσο στην παρούσα στιγμή η Αντιπολίτευσή δεν έχει καμία επίσημη πληροφόρηση για τα τελευταία κρίσιμα στάδια των διαπραγματεύσεων της Κυβέρνησης και του κ. Κοτζιά, αφού υπάρχει σοβαρό έλλειμμα ενημέρωσης».

Τέλος ο κ. Τσιάρας πληροφόρησε την βελγική αντιπροσωπεία, πως ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κος Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για την Ελλάδα της επομένης ημέρας. Στήριξη του ιδιωτικού τομέα με συγκεκριμένες πολιτικές, που θα ευνοούν την ανάπτυξή του, παρεμβάσεις στην φορολογική πολιτική, που θα ανακουφίσουν το βάρος στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, αναδιαμόρφωση του δημοσίου τομέα, ώστε να καταστεί αξιόπιστος, αποδοτικός και εν τέλει φιλικός προς τον πολίτη, και τέλος προσέλκυση ξένων μακροχρόνιων επενδύσεων με συγκεκριμένα κίνητρα.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Άγραφα - Κορυφή Καράβες

Επόμενο άρθρο

Η Ομογένεια ως γέφυρα ενδυνάμωσης των οικονομικών συναλλαγών..