Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

 Με το θέατρο ως «όπλο», στη «μάχη» για βιώσιμη κινητικότητα.

 Ένα όμορφο θεατρικό δρώμενο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη λαϊκή αγορά των Τρικάλων,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.  Ο «γίγαντας» άνθρωπος αδυνατούσε να προχωρήσει, από προσωποποιημένα εμπόδια: από τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν οπουδήποτε, από τις καρέκλες που τοποθετούνται στη μέση των πεζοδρομίων, από χίλιες δυο κατασκευές. Και προχωρούσε η ομάδα των τρικαλινών στη λαϊκή αγορά, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης όλων. Και η απήχηση ήταν μεγάλη, καθώς στην καθημερινή ζωή στην πόλη, μια δράση, ένα δρώμενο, μια ξεχωριστή νότα, προσφέρει περισσότερα, ίσως κι από 10.000 φυλλάδια.

Οι εκδηλώσεις της Δευτέρας πάντως, δεν υλοποιήθηκαν επακριβώς. Οι πρωινές εκδηλώσεις με αναρρίχηση στον Ληθαίο αναβλήθηκαν, λόγω της βροχής. Η δε βραδινή  προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης, μεταφέρθηκε, από το θεατράκι τυ Ληθαίου, στον δημοτικό κινηματογράφο.

Το πλήθος των εκδηλώσεων, όμως, συνεχίζεται. Για την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί:

  • 10.00-13.00: Τοξοβολία και FLYING- FOX στο άλσος Προφήτη Ηλία, από την TREKKING HELLAS – ΣΠΟΡ ΣΤΗ ΦΥΣΗ, με τη συμμετοχή σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης οι μαθητές θα έχουν μια μικρή ενημέρωση για το όφελος του περιβάλλοντος από τη σωστή χρήση των Μέσων Μεταφοράς, από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περτουλίου.
  • 18.00: Δράσεις από τη ΣΕΦΑΑ, στο Πάρκο Αι- Γιώργη, με θέμα  «ΑΣΚΗΣΗ- ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ – Όλη η πόλη σε κίνηση».

Και, βεβαίως, στην ιστοσελίδα του Δήμου υπάρχει το ερωτηματολόγιο 9στην ενότητα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα) που μπορεί να συμπληρωθεί με ηλεκτρονικό τρόπο. Ενώ 1.000 μαθητές του Δήμου, μετέχουν καθημερινώς στο πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας, Πάνος Μυτλωνάς.

dromeno

dromeno1

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 




Total
0
Shares
Previous Article

Έφερε ελπίδα στα άτομα με αναπηρίες ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης

Next Article

Ημερίδα για το αστικό πράσινο στα πλαίσια της 16ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας