Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με την ευλογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι αυξήσεις στους λογαριασμούς

Σπύρος Λάππας

Με την ευλογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι αυξήσεις στους λογαριασμούς

Τι μέτρα παίρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την στήριξη των καταναλωτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης;

Τι μέτρα παίρνει για τις ρευματοκοπές που ξεκίνησαν σε καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος;

Τι μέτρα παίρνει για την απεξάρτηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από το φυσικό αέριο στην χονδρική αγορά;

Τι μέτρα παίρνει ο εκλεγμένος με υποσχέσεις κ. Μητσοτάκης για την ανάδειξη της Ελλάδας ως πρώτη χώρα σε ανάπτυξη, επενδύσεις, πρόοδο και προκοπή;

Που είναι τα μέτρα που έταξε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο του 2021, ότι θα καλύψει το 80% των αυξήσεων στο ρεύμα για όλους τους καταναλωτές;

Κανένα ουσιαστικό και βελτιωμένο μέτρο δεν έχει διάθεση να πάρει η κυβέρνηση των αρίστων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο  κ. Χατζηδάκης ιδιωτικοποίησε τις ενεργειακές εταιρείες, ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΠΑ Υποδομών υποσχόμενοι  ότι οι καταναλωτές θα βλέπουν στους λογαριασμούς τους χαμηλότερο κόστος λόγω του ανταγωνισμού. Τελικά συνέβη ακριβώς το αντίθετο και συνεχίζεται η  αισχροκέρδεια της ΔΕΗ και η προστασία των καρτελ της ενέργειας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να βρίσκει λύσεις μείωσης των τιμών, βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια με συμπαραστάτη το Golden Boy της ΔΕΗ κ. Στάσση, με τα σικέ πτυχία του, το προκλητικό παλάτι των 760 m2 που χτίζει αυτές τις μέρες και την αμύθητη αμοιβή των 1000 €/ημέρα. Αμοιβή που βγαίνει από τα λεφτά του φορολογούμενου κοσμάκη και όχι από το παχύ πορτοφόλι της οικογένειας Μητσοτάκη. Και μάλιστα με θράσος κοροϊδεύουν τους πολίτες, αν αναλογιστούμε και τα λόγια της βουλεύτριας της κυβέρνησης κας  Άννας Καραμανλή με το «χαλάλι του» αναφερόμενη στον μισθό και στην περιουσία του κ. Στάσση,.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ακολούθησε την διαπραγμάτευση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στη σύνοδο κορυφής για να έχουμε και εμείς σήμερα ελάφρυνση στους λογαριασμούς των καταναλωτών κατά 40% για 12 μήνες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, 8 μήνες μετά τις υποσχέσεις το μόνο που έχει κάνει είναι να διαφημίζει τις ελάχιστες επιδοτήσεις των 15ευρώ το μήνα για 3 μήνες βενζίνη και 25ευρώ ανά κιλοβατώρα στα φτωχά νοικοκυριά θεωρώντας ότι είναι αρκετά αφού έχουν καταφέρει να ταξιδέψουν και να κάνουν Πάσχα στο χωριό.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπρεπε να αυξήσει από την αρχή του έτους τον κατώτατο μισθό στα  800 ευρώ που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς ήδη εδώ και μήνες τα νοικοκυριά βιώνουν τις αυξήσεις και η αγορά έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να χαρακτηριστεί ως αδίστακτη αν αναλογιστεί κανείς τις χιλιάδες καθημερινές διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αδιαφορώντας για τις συνθήκες ζωής των πολιτών και χαρακτηρίζοντάς τους «τζαμπατζήδες».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για να μειώσει το ΦΠΑ στο ψωμί, στο νερό, στα τρόφιμα.

Με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το ΜΟΝΟ που καταφέρνει είναι να  πλήττει τους πολίτες, να φτωχοποιεί την ελληνική κοινωνία και να εξασθενεί την οικονομία.

Όμως, πρέπει να αναγνωρίσουμε και τις πραγματικές πρωτιές της κυβέρνηση Μητσοτάκη:

ΠΡΩΤΙΑ στα θύματα της υγειονομικής κρίσης!

ΠΡΩΤΙΑ στην αυξημένη χονδρική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας!

ΠΡΩΤΙΑ στην ακρίβεια!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επαναλαμβάνει την ώριμη πρότασή του για θέσπιση πλαφόν κέρδους στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού, υποχρεωτικά διμερή συμβόλαια, αυστηρό έλεγχο και ρύθμιση της αγοράς, καθώς και άμεση εφαρμογή του μοντέλου Ισπανίας-Πορτογαλίας, ρυθμίσεις που μπορούν να δώσουν άμεσα μείωση των λογαριασμών άνω του 50% σε όλους τους καταναλωτές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει διατυπώσει ολοκληρωμένο σχέδιο απέναντι στη βαρβαρότητα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για όλα τα μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ένα ισχυρό κράτος, μια Πολιτεία ανθρώπινη και σύγχρονη με προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τους τομείς της παιδείας και της υγείας και του σχεδιασμού μίας ανάπτυξης με προοπτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει νομοθετική πρωτοβουλία που θα δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να μην πληρώσουν την ρήτρα αναπροσαρμογής και παράλληλα να μην γίνεται καμία διακοπή ρεύματος μέχρι να κριθεί το θέμα στα ελληνικά δικαστήρια.

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για αύριο 30 Απριλίου 2022 στους νομούς Καρδίτσας - Τρικάλων και Λάρισας κατά τη διεξαγωγή του 4ου ΕΤΑΠ του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2022

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για αύριο 30 Απριλίου 2022 στους νομούς Καρδίτσας - Τρικάλων και Λάρισας κατά τη διεξαγωγή του 4ου ΕΤΑΠ του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2022

Next Article
Κ. Αγοραστός: Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να δώσει προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία και να αναδείξει το «Made in Greece»

Κ. Αγοραστός: Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να δώσει προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία και να αναδείξει το «Made in Greece»