Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με τη Μαρίζα Κωχ και το Μουσικό Σχολείο κλείνει η αυλαία του 37ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Με τη Μαρίζα Κωχ και το Μουσικό Σχολείο κλείνει η αυλαία του 37ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Με τη Μαρίζα Κωχ και το Μουσικό Σχολείο κλείνει η αυλαία του 37ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Με μια μοναδική μουσική σύμπραξη του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας με την κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρίζα Κωχ και την απονομή των βραβείων στους διαγωνιζόμενους ερασιτεχνικούς θιάσους ολοκληρώνεται, το βράδυ του Σαββάτου 26 Μαρτίου, και ώρα 20:30, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα της Τελετής Λήξης έχει ως εξής:

> Απονομή βραβείων

> Τελετή Λήξης – Χαιρετισμοί

>Μουσικό πρόγραμμα με το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας και τιμώμενο πρόσωπο την ερμηνεύτρια, συνθέτρια, στιχουργό Μαρίζα Κωχ. Για το έργο της θα μιλήσει ο σκηνοθέτης Αντώνης Μποσκοϊτης.

Η Μαρίζα Κωχ είναι Ελληνογερμανίδα συνθέτηςτραγουδίστρια και μουσικοπαιδαγωγός, μία από τις πιο καταξιωμένες Ελληνίδες τραγουδίστριες, γνωστή παράλληλα και για τη συνθετική και στιχουργική της δουλειά, που περιέχεται μέσα σε 23 προσωπικούς της δίσκους.

Με τη Μαρίζα Κωχ και το Μουσικό Σχολείο κλείνει η αυλαία του 37ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας ιδρύθηκε το 2011 από τον Καθηγητή του Σχολείου κ. Ηλία Παππά, ο οποίος και το διευθύνει έως και σήμερα. Αποτελείται από 15μελή Ορχήστρα και 35μελή Χορωδία  αποκλειστικά από μαθητές  του Σχολείου.  Η Ορχήστρα περιλαμβάνει όργανα όπως: Πιάνο, Βιολί,  Μπουζούκι, Κανονάκι, Κιθάρα, Μπάσο, Κλαρίνο, Φλάουτο, Σαξόφωνο, Κρουστά κ.ά.  και η Χορωδία αποτελείται από 3 κυρίως φωνές (Soprano, Mezzo Soprano & Alto). Το ρεπερτόριο το οποίο διαπραγματεύεται, καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα της  Ελληνικής μουσικής από την εποχή του ρεμπέτικου αστικού – λαϊκού τραγουδιού όπως αυτό αναπτύχθηκε και διαμορφώθηκε από την Σμύρνη – Μικρά Ασία, την παραδοσιακή μουσική (με αντιπροσωπευτικές  δημιουργίες από Μακεδονία, Κρήτη, Θράκη, Κύπρο κ.ά.)  καθώς και από έργα σύγχρονων Ελλήνων (και όχι μόνο) συνθετών.

Με τη Μαρίζα Κωχ και το Μουσικό Σχολείο κλείνει η αυλαία του 37ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Οι διαγωνιζόμενοι θίασοι και τα βραβεία που διεκδικούν

Οι θίασοι που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση είναι οι εξής: η Θεατρική Ομάδα «Επί σκηνής» Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων με το έργο «Συμπέθεροι απ ΄ τα Τίρανα» των Μιχάλη Ρέππα-Θανάση Παπαθανασίου, η Θεατρική Ομάδα «Μέθεξη» Καλαμάτας με το έργο «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας με το έργο «Έγκλημα και τιμωρία» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, η Κεντρική Σκηνή Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα με το έργο «Το καμπαρέ των λέξεων» του Ματέι Βισνιέκ, το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης με το έργο «Οχτώ γυναίκες κατηγορούνται» του Robert Thomas, ο Θεατρικός Σύλλογος «ΘΕΑΤΟ» Παραμυθιάς Θεσπρωτίας με το έργο «σ΄ Άρκας Πνεύμα» του Γιάννη Δημάκα και η Θεατρική Ομάδα «Φύρδην Μίγδην» Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης με το έργο «15 λεπτά δεν είναι αρκετά» σε προσαρμογή κειμένων Μανώλη Κανταλά. Η Θεατρική Ομάδα ENTREMOSOTROS της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης δεν μπόρεσε να λάβει μέρος και έτσι οι διαγωνιζόμενοι θίασοι είναι συνολικά επτά.

Τα βραβεία που διεκδικούν είναι τα εξής: Καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας, Επιλογής Κειμένου, Α ΄ και Β ΄ Γυναικείου και Ανδρικού Ρόλου, Ενδυματολογίας, Σκηνογραφίας «Τάσος Ζωγράφος», Μουσικής Επιμέλειας, Μουσικής Σύνθεσης, Χορογραφίας-Κίνησης, ενώ υπάρχει και το Βραβείο Κοινού.

Η Κριτική Επιτροπή

Το δύσκολο έργο της Κριτικής Επιτροπής έχουν αναλάβει οι:

>Γιάννης Σολδάτος, συγγραφέας, σκηνοθέτης, εκδότης

>Ευανθία Ε. Στιβανάκη, καθηγήτρια Θεατρολογίας στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, σκηνοθέτις

>Παύλος Κάβουρας, καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

>Αντώνης Χαλκιάς, σκηνογράφος

>Παύλος Βησσαρίου, ηθοποιός-σκηνοθέτης

Σημειώνεται πως η Επιτροπή Επιλογής Έργων απαρτίστηκε από τους:

  • Καρδιτσιώτη Ντέμη, ηθοποιό
  • Ρήτα Δημήτρη, φιλόλογο-συγγραφέα-στιχουργό-Δ/ντή του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας
  • Σινάνη Σύλβια, παιδαγωγό θεάτρου
  • Χάρμπα Θωμά, ηθοποιό Θεάτρου Σκιών, μέλος Δ.Σ. Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων

Παράλληλη εκδήλωση: Το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 11.00 π.μ. ο δημοσιογράφος και εικαστικός Θανάσης Λάλας στη «Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας» σφυρηλατεί το πορτραίτο και μετασχηματίζει με θεατρικούς όρους την προσωπική του εμπειρία από τις βιογραφικές συνεντεύξεις με τις προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς τέχνης, με θέμα: «Ο διάλογος γίνεται θεατρικός μονόλογος».

Απευθείας μετάδοση: Και γι’ αυτή την τελευταία βραδιά θα υπάρχει απευθείας μετάδοση που γίνεται μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr). Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων ευχαριστεί θερμά τον Βαγγέλη Παπαβασιλείου για τη βοήθειά του στην αναμετάδοση.

Χορηγοί: Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Βιομηχανία Γάλακτος ΌΜΗΡΟΣ, Βιομηχανία Παραγωγής Λιπασμάτων BHP Organic Fertilizers, Επιχείρηση Παραγωγής Τροφίμων DAMAVAND A.E., Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, Ψυχιατρική Κλινική ΚΑΣΤΑΛΙΑ

Υποστηρικτές: Trendy Pop Up Shops, BSB, ΕΠΩΝΥΜΟ, Δωροθέα Γκαβαλέκα (Αισθητικός), Μαρία Τσιτσιμπίκου (Απολυμάνσεις).

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ 3, ΕΡΤ Λάρισα, ΕΡΤ Βόλος

Παρουσιάζει: η Ρίτσα Τσικρίκα




Total
0
Shares
Previous Article
Τα αποτελέσματα των rapid tests στη Θεσσαλία σήμερα

Rapid tests: Αποτελέσματα θετικών κρουσμάτων covid19 στη Θεσσαλία σήμερα Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Next Article
Mavrommati parelasi 1

Η γενέτειρα του ήρωα του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη το Μαυρομμάτι γιόρτασε την Εθνική Επέτειο (ΦΩΤΟ)