Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με τη γίδα στην πλάτη η Ν.Δ.

.

 Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχειρεί η Μαρία Σπυράκη μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «FAZ», αλλά και τα πρακτικά που δημοσίευσε η «Καθημερινή», σύμφωνα με το οποίο η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. είχε πραγματοποιήσει δύο συναντήσεις («μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας») με τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ πριν καν ξεκινήσουν οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση του «Μακεδονικού» ζητήματος! Η εκπρόσωπος της Ν.Δ., φανερά αμήχανα, ισχυρίστηκε ότι συνάντησε τον Ζόραν Ζάεφ πηγαίνοντας για…. καφέ!!!

 Την ώρα που κατηγορούσε ο κ. Μητσοτάκης την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία, ήταν η εκπρόσωπος τύπου του κόμματός του που συναντούσε μυστικά την ηγεσία της γειτονικής χώρας.  Την ώρα που στο εσωτερικό παρίστανε τον Μακεδονομάχο, ήταν η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος του που εξηγούσε στον κ. Ζάεφ, ότι η αντίθεση της Ν.Δ. στη συμφωνία ήταν προσχηματική και είχε να κάνει με τις δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη στους ακροδεξιούς του κόμματος του και για την ψηφοθηρία του στα συλλαλητήρια.

 ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ότι αυτό το παιχνίδι με την Ακροδεξιά στο εσωτερικό της χώρας παίχτηκε στη βάση της βίας και του μίσους. Διαδηλώσεις με κρεμάλες, ανοχή σε βίαιες ενέργειες, συνύπαρξη με συντεταγμένες φασιστικές ομάδες στον δρόμο, βεβηλώσεις μνημείων και εμπρησμοί. Στο όνομα αυτής της πρακτικής, στελέχη της Ν.Δ. παρότρυναν σε πράξεις βίας («σπάστε τους τα μαγαζιά»…), οργάνωσαν αντισυγκεντρώσεις, επιτέθηκαν σε βουλευτές, απείλησαν ανοιχτά.

 ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ το «πώς θα ανεβείτε στη Θεσσαλονίκη, κ. Τσίπρα» που ξεστόμισε δύο φορές ο Μητσοτάκης καλώντας έμμεσα τους μακεδονομάχους σε «δυναμικές» εκδηλώσεις, οι οποίες ευτυχώς απέτυχαν και γελοιοποιήθηκαν.

Οφείλει η Ν.Δ. και ο αρχηγός της να απαντήσουν ξεκάθαρα.

  • Ποιος ο σκοπός της συνάντησης πριν καν ανοίξει ο επίσημος κύκλος των επαφών της ελληνικής κυβέρνησης με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ;
  • Ποια εμπιστευτικά μηνύματα διαβίβασε στον κ. Ζάεφ εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη;
  • Είχε και άλλες τέτοιες τυχαίες συναντήσεις σε καφετέριες με την πολιτική ηγεσία της γείτονος που επέλεξε να κρατήσει μυστικές;

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά και μας το υπενθυμίζει η Ν.Δ. διαρκώς, ότι συμπορεύεται με τους πλέον αντιδραστικούς και εθνικιστικούς κύκλους στη γείτονα, ότι πηγαίνει χέρι-χέρι με όσους όλα αυτά τα χρόνια ονειρεύονται Μεγαλέξανδρους, αλυτρωτισμούς και με όσους επιδιώκουν την κατάρρευση της συμφωνίας ώστε να επαναφέρουν όλα τα εθνικιστικά μυθεύματα στη γειτονική χώρα.


Για το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Κρύος Πάνος

syriza




Total
0
Shares
Previous Article

Ο κ. Γαβρόγλου παραβιάζει όλες τις κόκκινες γραμμές της Καρδίτσας

Next Article

Το παράρτημα Καρδίτσας της Αντικαρκινικής Εταιρείας, συμμετέχει στην 16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας