Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με τέσσερα νέα απορριμματοφόρα ενισχύεται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καρδίτσας

Με τέσσερα νέα απορριμματοφόρα ενισχύεται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καρδίτσας

Με τέσσερα νέα απορριμματοφόρα ενισχύεται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καρδίτσας

Υπέγραψε ο Δήμαρχος τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο

Στην τελική ευθεία για την προμήθεια τεσσάρων νέων απορριμματοφόρων μπήκε η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καρδίτσας καθώς υπογράφτηκε μεταξύ του Δήμου και του αναδόχου η σχετική σύμβαση. Η διαδικασία με βάση τις εκτιμήσεις της υπηρεσίας αναμένεται να τελεσφορήσει μέσα στην Άνοιξη και με την ολοκλήρωσή της ο στόλος των νέων απορριμματοφόρων θα ενταχθεί στο δυναμικό της υπηρεσίας καθαριότητας βελτιώνοντας σημαντικά την λειτουργία της.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για προμήθεια που γίνεται με πιστώσεις του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ του υπουργείου Εσωτερικών ενώ το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται στο ποσό των 659.680 ευρώ. Η προμήθεια των τεσσάρων νέων απορριμματοφόρων καθώς και τα δυο νέα ανακατασκευασμένα που ήδη παραδόθηκαν στην υπηρεσία, το ένα πλυντήριο που ήδη λειτουργεί και ένα ακόμη ανακατασκευασμένο που παρελήφθη πριν λίγο καιρό σε συνδυασμό με τη μηχανοκίνητη σκούπα έχουν αναβαθμίσει σημαντικά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας.

Επίσης η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καρδίτσας αναμένεται εντός των ημερών να ενισχυθεί με μια ακόμη μεταχειρισμένη δαγκάνα που θα αρχίσει άμεσα να παράγει έργο ενώ μέσα στις προσεχείς εβδομάδες ξεκινά η διαδικασία για την προμήθεια καινούργιου φορτηγού με αρπαγή.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος μετά την υπογραφή της σύμβασης για τα καινούργια απορριμματοφόρα δήλωσε σχετικά: «Με την προμήθεια των νέων απορριμματοφόρων κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση εκσυγχρονισμού και ανανέωσης του στόλου των οχημάτων του Δήμου. Στόχος μας η περαιτέρω βελτίωση στον τομέα της καθαριότητας. Έτσι μια ήδη καλή γενική εικόνα που υπάρχει θα γίνει ακόμη καλύτερη. Κλείνω λέγοντας ότι όλοι μας θα πρέπει να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα και να εστιάζουμε στα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει σε ότι αφορά τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας σε σχέση με τα ζητήματα του Δήμου. Επίσης για να μένει η πόλη και ο Δήμος μας όσο γίνεται πιο καθαρός, πέραν των υποχρεώσεων της υπηρεσίας καθαριότητας, θα πρέπει και εμείς οι δημότες να φροντίζουμε στο μέτρο του δυνατού τον δημόσιο χώρο».

Εξάλλου ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πολιτικής προστασίας κ. Σωτ. Αντωνίου με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Υπογράφηκε η σύμβαση τεσσάρων καινούργιων απορριμματοφόρων. Ευελπιστούμε πως μέχρι το Πάσχα ή την άνοιξη γενικότερα θα τα εντάξουμε στο δυναμικό μας. Στο πλαίσιο ενίσχυσης του μηχανολογικού εξοπλισμού της υπηρεσίας μας μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ενισχυθεί η υπηρεσία με μεταχειρισμένη δαγκάνα για άμεση χρήση, ενώ με την είσοδο του νέου χρόνου θα αρχίσουμε τη διαδικασία για προμήθεια καινούργιου φορτηγού με αρπάγη. Τέλος άμεσα θα προμηθευτούμε καινούργιους πράσινους και μπλε κάδους. Ως αντιδήμαρχος καθαριότητας θα ήθελα αυτές τις ημέρες λόγω και των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν, να απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες,  να μην αφήνουν σακούλες σκουπιδιών έξω από τους κάδους, ιδιαίτερα όταν αυτοί είναι άδειοι. Στο κέντρο, τα καταστήματα να μην βγάζουν τα χαρτοκιβώτια σε ώρες αιχμής αλλά με το κλείσιμο των καταστημάτων, τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ. Για τα ογκώδη αντικείμενα, παρακαλούμε να υπάρχει συνεννόηση με την υπηρεσία, για να μη μένουν παρατημένα σε διάφορα σημεία της πόλης. Όλοι οφείλουμε να προσπαθήσουμε και να διατηρήσουμε την εικόνα της πόλης μας καθαρή. Τέλος όλοι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η υπηρεσία καθαριότητας αντιμετωπίζει λόγω covid αρκετές ελλείψεις σε προσωπικό. Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση χρειάζεται από όλους περισσότερη προσπάθεια και λίγη περισσότερη κατανόηση. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!».




Total
0
Shares
Previous Article
Ακρως σημαντικός και επιτυχημένος ο εμβολιασμός στον Μύλο των Ξωτικών

Ακρως σημαντικός και επιτυχημένος ο εμβολιασμός στον Μύλο των Ξωτικών

Next Article
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καρδίτσας

ΟΜ Μουζακίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Της… κωλοτούμπας και ο κ. Αγοραστός!