Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με στρατηγική και σχέδιο συνεχίζουμε και το 2023 

Παρά τις δυσκολίες, η χώρα μας βαδίζει σταθερά ανοδικά

Με στρατηγική και σχέδιο συνεχίζουμε και το 2023 

Γράφει η Α. Σκόνδρα, Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας 

Κάνοντας μία ανασκόπηση για τον χρόνο που έφυγε, μπορεί κανείς με βεβαιότητα να πει ότι, παρά τις δυσχερέστατες συνθήκες που δημιουργήθηκαν στο παγκόσμιο περιβάλλον, η χώρα μας άντεξε όλες τις πιέσεις και το 2023 την βρήκε όρθια και ισχυρή. Και δεν άντεξε απλώς τις πιέσεις, αλλά έκανε και σημαντικά βήματα προόδου στην οικονομία, στην οργάνωση του Κράτους, στην αμυντική και διπλωματική θωράκιση της πατρίδας μας.

Οι μεγάλες αυτές αλλαγές ίσως δεν έγιναν από τους πολίτες τόσο αισθητές όσο θα τους άξιζε, διότι συχνά τις επισκίαζαν οι διεθνείς κρίσεις που ξεσπούσαν η μία μετά την άλλη.

Παρόλα αυτά, άπαντες γνωρίζουν τη ραγδαία μείωση των φόρων, την προστασία από την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα ,τις χιλιάδες ψηφιακές ευκολίες στις συναλλαγές με το δημόσιο, το μεταναστευτικό που είναι υπό έλεγχο, τις συντάξεις που αποδίδονται γρήγορα και αυξημένες, την σημαντική αμυντική ενίσχυση της Ελλάδος, και την δραστική αναβάθμιση του διεθνούς κύρους της.

Τα αναχώματα που ορθώθηκαν για την αντιμετώπιση των διεθνών κρίσεων απέδωσαν και αντέχουν τόσο, γιατί αφενός η Κυβέρνηση έχει ισχυρή βούληση να προστατεύσει την κοινωνία και αφετέρου, γιατί η στήριξη των πολιτών στην Κυβέρνηση, είναι σταθερή και ουσιαστική.

Με βάση αυτή τη σταθερή σχέση εμπιστοσύνης και αλήθειας, βαδίζουμε στο 2023 παρακάμπτοντας τις όποιες δυσκολίες βρεθούν μπροστά μας. Είναι δεδομένο ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και όταν οι διεθνείς συνθήκες βελτιωθούν και η πίεση αυτή μειωθεί, τότε θα φανεί ανάγλυφα και σε όλο το μέγεθός της, η πρόοδος που έχει επιτευχθεί.

   Η Κυβέρνηση έχει ήδη υλοποιήσει πλούσιο μεταρρυθμιστικό και αναπτυξιακό έργο, που μας επέτρεψε να αντιμετωπίσουμε πολλαπλές εξωγενείς κρίσεις και να πετύχουμε σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα. Έχουν ψηφιστεί 387 νόμοι και τον περασμένο Αύγουστο επετεύχθη η έξοδος της χώρας από το πολυετές καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.

Ταυτόχρονα εξασφαλίστηκαν περίπου 80 δισ. ευρώ κοινοτικών πόρων για δημόσιες επενδύσεις έως το 2027 από το Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο ΕΣΠΑ αλλά και το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για το 2023, υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο πολιτικής με 19 επιμέρους σχέδια δράσης για κάθε Υπουργείο. Έχουν προγραμματιστεί 111 νομοθετικές παρεμβάσεις, έχουν  τεθεί 121 στόχοι πολιτικής και έχουν δρομολογηθεί 486 δράσεις και 1.913 έργα.

Οι 4 μεγάλες εξωγενείς κρίσεις, προσφυγική, υγειονομική, ενεργειακή και κλιματική, δεν πτόησαν την ελληνική οικονομία, η οποία πέτυχε  διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, σημαντική μείωση της ανεργίας, ρεκόρ στην αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών και καλύτερες του ευρωπαϊκού μ.ο. επιδόσεις στη διαχείριση της πανδημίας.

Σύμφωνα με έρευνα του «Economist» η Ελλάδα αναδείχθηκε οικονομική πρωταθλήτρια του 2022, μεταξύ 34 ανεπτυγμένων οικονομιών. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Η συνεχής καταστροφολογία και ο πανικός που προσπάθησε η αντιπολίτευση να διασπείρει, δεν ήταν αρκετά για να κάμψουν το κυβερνητικό έργο. Σχεδιάστηκαν γρήγορα πολιτικές, που ενίσχυσαν την ελληνική κοινωνία και σε πολλές περιπτώσεις άνοιξαν δρόμους για ολόκληρη την Ευρώπη.

Η παρανοϊκή σεναριολογία και η τοξικότητα της αντιπολίτευσης δεν διέσπασε την ενότητα που επιδιώξαμε και δεν έβλαψε την προσπάθεια, για την ενίσχυση της θεσμικής λειτουργίας του Κράτους και της Δημοκρατίας.

   Η Κυβέρνηση παρείχε σημαντικότατη στήριξη επιχειρήσεων, εργαζόμενων και ανέργων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Ε.Ε. στην παροχή στήριξης των πολιτών για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους.

  • Με σχέδιο και με γνώση προχωράμε, με προτεραιότητα την ευημερία της κοινωνίας συνολικά. Για το σκοπό αυτό, στοχεύουμε στην επόμενη τετραετία, με ισχυρή Κυβέρνηση Ν. Δ., οι μισθοί των Ελλήνων να αυξηθούν, έτσι ώστε να συγκλίνουν με το μ.ο. μισθών των ισχυρότερων χωρών της Ε.Ε. Προωθούμε την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας για όλους και την εξασφάλιση προσιτής στέγης, ιδίως για τη νέα γενιά. Ήδη, πριν τα Χριστούγεννα, δόθηκε σε 1.206.624 συνταξιούχους έκτακτη ενίσχυση 250 ευρώ, ενώ σε 231.655 συνταξιούχους η 4η ετήσια αύξηση του νόμου Βρούτση.

Από την 1/1/2023:

  • Οι συνταξιούχοι θα δουν, για πρώτη φορά μετά από δώδεκα χρόνια, αυξήσεις κατά 7,75% στις συντάξεις τους.
  • Από 1/4/2021 θα αυξηθεί και πάλι ο κατώτατος μισθός.
  • Οι γιατροί του Ε.Σ.Υ. θα λάβουν αύξηση 10% στο μισθό τους.
  • Μισθολογικές παρεμβάσεις θα γίνουν και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Η Εισφορά Αλληλεγγύης καταργείται πλέον για όλους, και τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
  • Από το Φεβρουάριο του 2023, με την «Κάρτα Αγορών», θα καλύπτεται το 10% του κόστους αγοράς βασικών αγαθών.
  • Συνεχίζεται η στήριξη του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία απορροφά το 100% των αυξήσεων στα κοινωνικά τιμολόγια, το 87% στα νοικοκυριά και το 92% στους αγρότες.
  • Επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα από τους 6 στους 9 μήνες.
  • Θα εφαρμοστεί η νέα στεγαστική πολιτική για νέους, με χαμηλότοκα (και άτοκα για τρίτεκνους και πολύτεκνους) δάνεια για την αγορά πρώτης κατοικίας.
  • Συνεχίζεται επίσης, η αναστολή Φ.Π.Α. για νέες οικοδομές έως το τέλος του 2024.

Όλα τα παραπάνω, είναι το αποτέλεσμα συνεχούς προσπάθειας, με γνώση, με επαγγελματισμό, με αφοσίωση και κυρίως με ενσυναίσθηση των αναγκών της κοινωνίας και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας.




Total
0
Shares
Previous Article
Δήμος Πύλης: Ιατρικές υπηρεσίες στη Μεσοχώρα

Προσωπικός Ιατρός

Next Article
ekpaidefsi gimnasio mouzakiou 1

Ενημέρωση των μαθητων/τριών του 1ου Γυμνασίου Μουζακίου για τα τεχνικά επαγγέλματα στα πλαίσια καινοτόμου προγράμματος

Related Posts