Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με προτάσεις στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. η Α. Σκόνδρα

Με προτάσεις στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. η Α. Σκόνδρα

Με προτάσεις στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. η Α. Σκόνδρα

Στην πρόσφατη συνάντησή της με τον νέο Πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

κ. Ευάγγελο Σημανδράκο, η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, έθεσε ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Νομού μας, όπως διάφορα λειτουργικά ζητήματα του Οργανισμού και συζήτησαν πιθανές λύσεις τους.

Η κ. Σκόνδρα, ως γνωστόν, έχει διατελέσει για χρόνια στέλεχος σε αγροτικές υπηρεσίες, με μακρά θητεία στον Οργανισμό Βάμβακος και στην Διεύθυνση Βιομηχανικών Φυτών και ΟΣΔΕ. Ως εφαρμοστής σε υπηρεσίες της επαρχίας, με καθημερινή και αδιάλειπτη επαφή με τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο της Καρδίτσας, γνωρίζει σε βάθος τα αγροτικά θέματα και κυρίως τις δυνατότητες επίλυσης τους.

Ως Βουλευτής πια, με καίριες παρεμβάσεις, έχει συμβάλει σημαντικά σε επίλυση ή βελτίωση ζητημάτων του πρωτογενούς τομέα. Σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Νομού μας και όλης της χώρας, βρίσκονται στον επίκεντρο της πολιτικής και κοινοβουλευτικής της δραστηριότητας.

Οι προτάσεις της έχουν στην συντριπτική πλειοψηφία τους εισακουστεί, φέρνοντας απτά αποτελέσματα. Περιλαμβάνουν δε, όλο το φάσμα αγροτικών θεμάτων, από υποδομές, άρδευση και ηλεκτροδότηση, μέχρι φορολογικά, ενισχύσεις, Α.Π.Ε., παραγωγής και εξαγωγών.

Με προτάσεις στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. η Α. Σκόνδρα

Για αυτό λοιπόν, κατά την συνάντηση με τον κ. Σημανδράκο, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν πληρωμές, ελέγχους και διαδικασίες του Οργανισμού.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι επιβάλλεται να τηρούνται απαρέγκλιτα οι ημερομηνίες πληρωμών, ώστε να μην εκτροχιάζεται ο οικονομικός προγραμματισμός των αγροτοκτηνοτρόφων. Ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να κλείσουν εκκρεμότητες προηγούμενων ετών και να ολοκληρωθεί η καταβολή στους δικαιούχους.

Η Βουλευτής στάθηκε επίσης στην σημασία της σωστής συμπλήρωσης των δηλώσεων και την ανάγκη οι όποιες διορθώσεις να γίνονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των ενστάσεων, προτείνοντας την μέθοδο των επιτόπιων ελέγχων, ώστε το αποτέλεσμα να είναι σαφές και δίκαιο.

Για την επιτάχυνση των διαδικασιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση αγροτών και κτηνοτρόφων, η κ. Σκόνδρα στάθηκε στην ανάγκη ενδυνάμωσης με προσωπικό των Περιφερειακών Διευθύνσεων.

Έθεσε την ανάγκη αναβάθμισης του συστήματος διασταυρώσεων με τον ΕΛΓΑ, για αντικειμενικότερο αποτέλεσμα και εξοικονόμηση χρόνου.

Ο κ. Σημανδράκος ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντα του Προέδρου, χαρακτήρισε την όλη συζήτηση και τις προτάσεις της Βουλευτή, καίριες και ουσιαστικές και από κοινού συμφώνησαν σε συνεχή συνεργασία, με σκοπό πάντα τις καλύτερες υπηρεσίες προς τους αγροτοκτηνοτρόφους μας.




Total
0
Shares
Previous Article
Βελεστίνο: 7ο Συνέδριο και Αντάμωμα των Θεσσαλών-Καραγκούνηδων

Βελεστίνο: 7ο Συνέδριο και Αντάμωμα των Θεσσαλών-Καραγκούνηδων

Next Article
Φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας: Η μεταφυσική και η επιστημονική φιλοσοφία του Στήβεν Χόκινγκ (1942-2018) - Φιλοσοφική και θεατρική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας σήμερα Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 - Η Ιστορία του Φαναρίου Καρδίτσας και του Κάστρου του (1500 π.Χ. ως σήμερα) - Φιλοσοφική βραδιά στο κάστρο του Φαναρίου Καρδίτσας την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη 2022 - 17 Νοεμβρίου 2022: Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας - Φιλοσοφική βραδιά στο Κάστρο Φαναρίου - Φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 - Φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Φιλοσοφική βραδιά στο κάστρο του Φαναρίου Καρδίτσας την Πέμπτη, 8 Σεπτέμβρη 2022