Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Δ. Μουζακίου ανοίγει η λαϊκή αγορά Μουζακίου υπό όρους

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Δ. Μουζακίου ανοίγει η λαϊκή αγορά Μουζακίου υπό όρους

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου στην 6η δια περιφοράς έκτακτη συνεδρίασή του την Πέμπτη 9-4-2020 αποφάσισε τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς Μουζακίου.

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Δ. Μουζακίου, λόγω Κορωνοϊού

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος κ. Στάθης Θεοφάνης

Λαμβάνοντας υπόψη,

  • την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.23451/7-4-2020 (ΦΕΚ 1210/07.04.2020 τεύχος Β’) «Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας και κανόνες λειτουργίας κλάδων λαϊκών αγορών της παρ.9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α΄ 171), για το χρονικό διάστημα από τη δημοσίευση της παρούσας έως και τις 30.4.2020 για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19»
  • Την Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 75/Α/30-03-2020): Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοιού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις

Εισηγούμαι

Έως και το Σάββατο 25 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους αποφυγής της μετάδοσης του κορονοιού COVID-19 στον Δήμο μας, την λειτουργία της λαϊκής Αγοράς  Μουζακίου με συμμετοχή αποκλειστικά των:

Παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών μόνιμων κατοίκων του Δήμου Μουζακίου.

Επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών μόνιμων κατοίκων του Δήμου Μουζακίου.  

 Οι πωλητές θα πρέπει να τηρούν τα παρακάτω:

– Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών να είναι 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

– Όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεωτικά θα φορούν, κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο υγειονομική μάσκα και γάντια μίας χρήσης.

– Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να τηρούν απόσταση τουλάχιστον δύο (2) μέτρων μεταξύ τους. 

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΩΛΗΣΗ

Πρωτογενή διατροφικά προϊόντα γης.

Νωπά οπωροκηπευτικά, αβγά, ελιές όσπρια, ελαιόλαδο, οίνος, μέλι, πουλερικά και κουνέλια

Βιολογικά νωπά προϊόντα της κατηγορίας τα οποία είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και φέρουν το ειδικό σήμα αναγνώρισης βιολογικών προϊόντων

Νωπά αλιευτικά προϊόντα θάλασσας, γλυκών υδάτων, υδατοκαλλιέργειας.

Μεταποιημένα διατροφικά προϊόντα – κατεψυγμένα τρόφιμα

Τυροκομικά, αλλαντικά, ξηροί καρποί, όσπρια, ρύζι, ζαχαρώδη προϊόντα, καφές, οίνος.

Κατεψυγμένα τρόφιμα (αλιεύματα, λαχανικά, κρεατικά), είδη σφολιάτας, παρασκευάσματα ζύμης

Άνθη, καλλωπιστικά φυτά καθώς και πολλαπλασιαστικό υλικό καλλιεργούμενων φυτικών ειδών (φυτάρια κηπευτικών, δενδρύλλια οπωροφόρων και φυτά αμπέλου).

Επιτρέπεται επίσης η πώληση ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας  

Β. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΩΛΗΣΗ

Των βιομηχανικών ειδών της κατηγορίας Ε΄της παραγράφου 1 του άρθρου 17 του Ν. 4497/2017 εκτός των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας
Total
0
Shares