Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του ο Γ.Σ. Γόμφων στην Α2 ΕΣΚΑΘ

Share

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για φέτος ο Γ.Σ. Γόμφων στην Α2 ΕΣΚΑΘ, κερδίζοντας το Σάββατο 29/4 την Μεταμόρφωση Βόλου σε ματς κατάταξης, στο κλειστό της Νίκαιας στη Λάρισα.

Το συγκεκριμένο ματς έγινε στα πλαίσια κατάταξης της Α2 ΕΣΚΑΘ, ανάμεσα στις ομάδες που τερμάτισαν στην τρίτη θέση των δύο ομίλων της κατηγορίας και σε περίπτωση δήλωσης αδυναμίας μιας εκ των ομάδων που θα συμμετάσχει του χρόνου στην Α1, τότε ο νικητής του ματς κατάταξης παίρνει τη θέση του.

Αν και η άνοδος για τους Γόμφους φέτος στην Α1 κρίθηκε σε λεπτομέρειες, παίχτες, προπονητικό τιμ και Διοίκηση δήλωσαν ικανοποιημένοι με την πορεία της ομάδας, καθώς αυτή θεωρήθηκε άκρως επιτυχημένη, μιας και ήταν πολύ κοντά με τους στόχους που είχαν τεθεί από την αρχή της σεζόν.

Αγωνιστικά τώρα το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, με τις δυο ομάδες να πάνε καλάθι-καλάθι, με τους Γόμφους στη δεύτερη περίοδο να παίρνουν ένα μικρό προβάδισμα οχτώ πόντων, που μειώθηκε στο τέλος αυτής, στους τρεις, κλείνοντας το ημίχρονο με το 45-48. (Γηπεδούχος λογίζετο η ομάδα της Μεταμόρφωσης).

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε ριζικά, με την ομάδα των Γόμφων να κάνει ένα εκρηκτικό ξεκίνημα και στα πρώτα 2,5 λεπτά να ξεφεύγει με 10 πόντους, αναγκάζοντας τον Καπουρνιώτη σε τάιμ άουτ. Πάρ’ αυτά ο ξέφρενος ρυθμός των Γόμφων συνεχίστηκε σε όλη την τρίτη περίοδο, για να κλείσει με 17 πόντους διαφορά.

Η ίδια εικόνα και στην τέταρτη περίοδο με τους Γόμφους να είναι κυρίαρχοι, που με τα βις ματς να δουλεύουν σωστά, καλή άμυνα, ευστοχία στις βολές και άψογους αιφνιδιασμούς, δεν άφησαν και πολλά περιθώρια επανάκαμψης στους αντιπάλους τους, για να κλείσουν το ματς, σπάζοντας το “τείχος” των 100…με 70-101.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 45-48, 63-80, 70-101

Γ.Σ. Γόμφων: Μπράμης 6 (2), Χριστάκος 11, Μέλλος 13 (1), Τσίγκας 13, Φωτίου 16 (2), Γκράβας 12 (2), Ψύρρας Θοδ 16 (3), Καλαπανίδας 12, Μαγκούτης 2

Δείτε επίσης