Με νέα μηχανήματα εξοπλίζεται ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Τρικκαίων

Την έγκριση για τη συμβασιοποίηση του έργου έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Με δυο νέα μηχανήματα εξοπλίζεται ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Τρικκαίων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης που οδηγεί στην προμήθεια δύο ημιρυμουλκών οχημάτων με συμπίεση και ενός πολυμηχανήματος μεταφόρτωσης ειδικών απορριμμάτων προϋπολογισμού 359.600 ευρώ.

 «Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, την Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Θεσσαλίας προχωράμε στη συμβασιοποίηση ενός χρήσιμου έργου με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα,  για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων στη Δυτική Θεσσαλία,  που θα μειώσει σημαντικά το λειτουργικό κόστος του Δήμου  για την καθαριότητα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.« Σε μια εποχή που χρειάζεται ταχύτητα, ρυθμός, αυτοματισμός και απλοποίηση ενεργειών, εμείς προχωράμε συστηματικά, μεθοδικά και με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Η Θεσσαλία είναι η πιο πράσινη Περιφέρεια της χώρας, χωρίς χωματερές και χωρίς περιβαλλοντικά πρόστιμα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ο ΣΜΑ Τρικάλων

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) δημιουργείται σε γήπεδο έκτασης περίπου 8 στρεμμάτων στην Τ.Κ. Ριζαριού, πλησίον της πόλης των Τρικάλων, σύμφωνα με τις λειτουργικές ανάγκες και τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Ο ΣΜΑ θα εξυπηρετεί την μεταφορά των απορριμμάτων όλων των τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Τρικκαίων, που λόγω απόστασης από τον ΧΥΤΑ Δυτικής Θεσσαλίας είναι σκόπιμο να αποθέσουν τα οικιακά στερεά απόβλητα μέσω Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Με την κατασκευή του έργου επιτυγχάνονται:

  1. Η εναρμόνιση της διαχείρισης των απορριμμάτων με όσα προβλέπονται στον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ της περιφέρειας Θεσσαλίας και τον εγκεκριμένο ΕΣΔΑ (ΚΥΑ 51373/4684/25-11-2015) καθώς και η εφαρμογή των στόχων της οδηγίας 2008/98 και του Νόμου 4042/2012.
  2. Η εξοικονόμηση πόρων, ενέργειας και εργατοωρών στην όλη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) του Δήμου Τρικκαίων.
  3. Η προστασία του περιβάλλοντος, καθόσον με τη λειτουργία του ΣΜΑ μειώνονται τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων προς το ΧΥΤΑ (λιγότερα καύσιμα, μικρότερη φθορά δρόμων και οχημάτων).
  4. Η μείωση της κυκλοφορίας οχημάτων εντός του ΧΥΤΑ, άρα και η μείωση της πιθανότητας πρόσκλησης ατυχημάτων αλλά και η ευχερέστερη διαδικασία διάστρωσης – συμπίεσης στην περιοχή της καθημερινής διάθεσης των απορριμμάτων.Total
0
Shares
Previous Article

279.998 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για νέους σωλήνες άρδευσης στην Π.Ε. Καρδίτσας

Next Article

Λαική Συσπείρωση: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, διαφημίζει τις προσλήψεις συμβασιούχων από το ΕΣΠΑ στα νοσοκομεία


Total
0
Share