Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με μηλοπαραγωγούς και καστανοπαραγωγούς του Δήμου Αγιάς συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

paragwgoi dimou Agias Perifereiarxis

Με μηλοπαραγωγούς και καστανοπαραγωγούς του Δήμου Αγιάς συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

  • Ζητούν παρέμβαση για να δοθούν αποζημιώσεις λόγω Daniel

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα είχαν σήμερα εκπρόσωποι συνεταιρισμών και αγρότες από το Δήμο Αγιάς συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη  Γκουντάρα.  Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν  οι καταστροφές του Daniel και ειδικότερα οι  μηλοπαραγωγοί και καστανοπαραγωγοί ζήτησαν την παρέμβαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας  κ. Δημήτρη Κουρέτα προς το αρμόδιο υπουργείο ώστε να  ενταχθούν και αυτοί  στο καθεστώς των αποζημιώσεων  όπως  οι παραγωγοί  της Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού « ΚΙΣΣΑΒΟΣ»  Γιώργος Ζέικος τόνισε πως ο Δήμος Αγιάς δέχθηκε ακριβώς τα ίδια πλημμυρικά φαινόμενα με τη Μαγνησία. Εκεί ωστόσο  δόθηκαν   αποζημιώσεις από  τον ΕΛΓΑ  με χρήματα από το ταμείο Αρωγής  χωρίς έλεγχο και εξατομίκευσή και συγκεκριμένα 500 ευρώ ανά στρέμμα στα μήλα και 200 ευρώ ανά στρέμμα στα κάστανα  και μόνο  για το 70% της ζημιάς . Οι παραγωγοί ζητούν την άρση – όπως τονίζουν – της αδικίας και να δοθούν και στους παραγωγούς της Αγιάς τα αντίστοιχα ποσά».

Οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα καθώς λόγο daniel  υπήρξαν προβλήματα στη  συγκομιδή ενώ   για ένα  μήνα  έκλεισε και ο οδικός  άξονας Αγιάς – Λάρισας προκαλώντας προβλήματα και στη διάθεση του προϊόντος.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το θέμα άμεσα στους αρμόδιους υπουργούς και  σε δεύτερο χρόνο ζήτησε από τους παραγωγούς να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον των καλλιεργειών τους.




Total
0
Shares
Previous Article
Kouretas Lazaridou

Έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη μελισσοκομία

Next Article
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ σχετικά με την απόφαση για Στεγαστική Συνδρομή των πλημμυροπαθών - ΝΕΡΟ-ΡΕΥΜΑ-ΤΗΛΕΦΩΝΟ: Η ΕΕΚΕ και το Παράρτημα της Καρδίτσας ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ενημέρωση για υποβολή αιτήσεων ζημιάς, που δεν έχει δηλωθεί, σε έγγειο κεφάλαιο λόγω της θεομηνίας «DANIEL» (πλημμύρες), στην ΠΕ Λάρισας