Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με μεγάλη επιτυχία το πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων στο Λαγκάδι Ανθηρού

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΛΑΓΚΑΔΙΟΥ ΑΝΘΗΡΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία παρά τη γενικότερα δύσκολη συγκυρία (οικονομική, εθνικό δημοψήφισμα που ανακοινώθηκε, καιρικές συνθήκες (βροχερός καιρός) πραγματοποιήθηκε και φέτος (1 Ιουλίου 2015) το παραδοσιακό πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων στο Λαγκάδι Ανθηρού. Η εκκλησιαστική επιτροπή σε συνεργασία με τον τοπικό εκπολιτιστικό σύλλογο Λαγκαδίου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» είχαν φροντίσει για την καλύτερη οργάνωση.Η προετοιμασία ουσιαστικά ξεκινάει μέρες πριν με την ετοιμασία των χώρων και κορυφώνεται την παραμονή και ανήμερα των ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ.ΛΑΓΚΑΔΙ 3Στο πανηγύρι συμμετέχουν οικονομικά όλοι οι μαχαλιώτες και άλλοι χωριανοί και σε όλους τους πανηγυριώτες προσφέρεται παραδοσιακό μαγειρεμένο φαγητό το οποίο προετοιμάζουν οι ντόπιοι κάτοικοι.

Το Δ.Σ. του συλλόγου με την ευκαιρία παρουσίασε στους συμμετέχοντες το πρόγραμμα των 15ων Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια στο Ανθηρό και ανακοίνωσε επίσης και την ημερομηνία (15 Αυγούστου 2015) πραγματοποίησης εκδήλωσης (Δημοτικο-λαϊκή) στον ίδιο χώρο με την ευκαιρία συμπλήρωσης είκοσι χρόνων από την ίδρυσή του Συλλόγου Λαγκαδίου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ». Θα υπάρξει για αυτό έγκαιρη ενημέρωση.ΛΑΓΚΑΔΙ 4Το ΔΣ φρόντισε να υπάρχει πλούσια λαχειοφόρος ενώ ειδικά φέτος διέθετε και το DVD «ΤΟ ΛΑΓΚΑΔΙ ΜΑΣ» το οποίο το Δ.Σ. του συλλόγου γιορτάζοντας τα είκοσι χρόνια από την ίδρυση του(1995-2015) αφιέρωσε σε όλους τους χωριανούς. Χαρακτηριστικά στο οπισθόφυλλο σημειώνεται: «ο πολιτισμός ενός λαού φαίνεται από τον τρόπο που τιμά τους ανθρώπους του και μάλιστα αυτούς που έφυγαν. Ελπίζουμε με την καταγραφή και την προβολή των σκηνών του χθες να συμβάλλουμε στη διατήρηση και τη διάδοση της παράδοσης της ιδιαίτερης πατρίδας μας, έτσι ώστε οι παλιότεροι να ΘΥΜΗΘΟΥΝ και οι νέοι να ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΕΜΑ». Το DVD «ΤΟ ΛΑΓΚΑΔΙ ΜΑΣ» θα το βρείτε στο ΔΣ συλλόγου. Το ΔΣ με την ευκαιρία ευχαριστεί δημόσια όλους όσους δούλεψαν για την ολοκλήρωσή του και ειδικά τον συντοπίτη – μαχαλιώτη Παπαδόπουλο Παναγιώτη του Ηλία που ζει και εργάζεται στην Αθήνα για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου στην προσπάθεια έκδοσης του DVD.ΛΑΓΚΑΔΙ 1Οι πανηγυριώτες γλέντησαν με την ψυχή τους ως αργά με τη γνωστή ορχήστρα των Αφων Βασίλη, Χριστόδουλου, Κώστα Κωσταρέλου και του Δημήτρη Κωσταρέλου, τον Κώστα Κακκό στο βιολί και τους Ανθηριώτες Καναβό Δημήτρη (Αυγέρη) και Γρηγόρη Παπαδήμα στο τραγούδι.

Εκτός από τους χωριανούς, αρκετούς ετεροδημότες Λαγκαδιώτες και Αργιθεάτες παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους το πανηγύρι και την εκδήλωση και φίλοι εκδρομείς από την Επαρχία Φαρσάλων για άλλη μια συνεχόμενη χρονιά. Επίσης ήταν μαζί μας και : ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργιθέας Σέμπρος Απόστολος, οι Αντιδήμαρχοι Αργιθέας Στεργίου Βασίλειος και Καραγιώργος Αθανάσιος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Ενιαίου Δήμου Αργιθέας Χασιώτης Γεώργιος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μπαλατσούκας Κώστας, Κορλός Λάμπρος οι πρώην δήμαρχοι Αργιθέας Χρήστος Καναβός και Παπαδήμας Ηλίας, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Ανθηριωτών Αθήνας «η Αγια Παρασκευή» Μεν. Παπαδημητρίου καθώς και εκπρόσωποι διάφορων άλλων φορέων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής της ΑργιθέαςΛΑΓΚΑΔΙ 2
Total
0
Shares
Previous Article

Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του ν. Καρδίτσας για το 2015-2016

Next Article

Kατασκευάστηκε αγωγός ύδρευσης στη Βατσουνιά μετά από ενέργειες της AHB GROUP Α.Ε - ΘΕΟΝΗ