Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι συναυλίες του 33ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 33ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας που πραγματοποιήθηκαν από Παρασκευή 3 έως Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015 μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και οικονομικής δυσκολίας έχοντας ως αποτέλεσμα κάποιες εκ των προγραμματισμένων εκδηλώσεων να μεταφερθούν για τα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου.

O Νομός Καρδίτσας βρέθηκε στο επίκεντρο του Πολιτισμού δια μέσου ενός θεσμού που κρατά ζωντανή την Ποιοτική Μουσική, την Κλασική και το Χορωδιακό Τραγούδι.

Παρά την οικονομική αστάθεια και τις ανυπέρβλητες αντιξοότητες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία καθιστώντας την περιοχή της Καρδίτσας κέντρο πλούσιας πνευματικής και καλλιτεχνικής ζύμωσης, προσφέροντας στους πολίτες εκδηλώσεις πολύ υψηλού επιπέδου.

Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από Κορέα, Σερβία, Ιταλία, έδωσαν με την παρουσία τους μια μεγάλη ποιοτική στήριξη σε ένα τεράστιο καλλιτεχνικό γεγονός.

JUHUI CHOI 1

Το Φεστιβάλ άνοιξε τις πόρτες του την Παρασκευή 3 Ιουλίου με την Ιταλίδα πιανίστρια Eloisa Cascio. Η Ιταλίδα πιανίστρια ερμήνευσε με αριστοτεχνικό τρόπο την Γαλλική σουίτα αριθμός 5 BWV 816 του Μπάχ , τη σονάτα σε σι ύφεση KV 333 του Μότσαρτ με έξοχο τρόπο , την μπαλάντα αριθμός 3 έργο 47 του Σοπέν με μεγάλη εκφραστικότητα και γνώση της μουσικής του Πολωνού, ποιητή του πιάνου και ολοκλήρωσε το ρεσιτάλ της δείχνοντας τη δεξιοτεχνία της στη Φαντασία έργο 28 του Mendelssohn. Το ρεπερτόριο που ερμήνευσε ήταν αρκετά δύσκολο και η Eloisa Cascio απέδειξε ότι γνωρίζει να διαβαίνει τα δύσκολα μονοπάτια της ερμηνείας, του ύφους του κάθε σύνθετη και της εποχής του αντίστοιχα.
Το Φεστιβάλ συνεχίστηκε την Πέμπτη 9 Ιουλίου2015 με τον διάσημο Σέρβο πιανίστα Vladimir Milosevic. Πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο καλλιτέχνη με παγκόσμια καταξίωση και εμφανίσεις στα μεγαλύτερα μουσικά κέντρα του κόσμου είτε με ατομικά ρεσιτάλ πιάνου είτε ως σολίστ σε κονσέρτα με συμφωνικές ορχήστρες.

O Vladimir Milosevic ανακηρύχθηκε νικητής του Διαγωνισμού Ανερχόμενων Καλλιτεχνών του 2013 στη Νέα Υόρκη. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε πολλά Ευρωπαϊκά κέντρα. Ως νικητής του διαγωνισμού Concerti in Villa in Vicenza στην Ιταλία, πραγματοποίησε το ντεμπούτο το στο περίφημο Carnegie Recital Hall στη New York το 2005. Από το 2007 έχει πραγματοποιήσει σειρά περιοδειών από την Νότια Αφρική έως τη Βραζιλία και την Αυστραλία.

ELOISA CASCIO_n

Ο Vladimir Milosevic ερμήνευσε αριστοτεχνικά ένα πολύ δύσκολο ρεπερτόριο που περιλάμβανε έργα των Σκριάμπιν, Σονάτα –Φαντασία αριθμός 2 έργο 19, Σούμπερτ-Λίστ Βίντμουνγκ και τη Σονάτα σε σι ελάσσονα του Λίστ.

Υπήρξε ένα καταπληκτικό ρεσιτάλ από έναν πολύ μεγάλο πιανίστα, ο οποίος αποθεώθηκε κυριολεκτικά από τους ακροατές.

Η Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα Μεγάρων υπό τη Διεύθυνση του Δημήτρη Μουσούρα παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα με παραδοσιακά μικρασιατικά τραγούδια της Μ. Ασίας και του Πόντου. Ο Δημήτρης Μουσούρας, ψάλτης και καθηγητής μουσικής, παρουσίασε ένα σφιχτοδεμένο μουσικό σύνολο με εξαιρετικούς παραδοσιακούς οργανοπαίχτες (κανονάκι, παραδοσιακό βιολί ,λαούτο, ούτι) και καλοδουλεμένη φωνητικά Μεικτή Χορωδία 25 ατόμων.
Εντυπωσίασαν ιδιαίτερα οι σολίστ της Ορχήστρας «Νέοι Μουσικοί Χωρίς Σύνορα» της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα η σοπράνο Εύη Σιαμαντά, που με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της μάγεψε τους πάντες. Νέα ταλαντούχα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη και γειτονικές πόλεις ερμήνευσαν όμορφα ελληνικά και ξένα τραγούδια σε ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις του Αντρέα Τσιμπανογιάννη. Κατέπληξαν επίσης οι δυο σολίστ-τραγουδιστές Ιορδάνης Καρακασίδης ο οποίος ερμήνευσε ιταλικές άριες και καντσονέτες και ο Τάσος Σιδηρόπουλος που ερμήνευσε ελληνικά και παραδοσιακά κομμάτια.

VLADIMIR MILOSEVIC_n

Θερμά συγχαρητήρια στη μαέστρο Ελένη Παγγούρα αλλά ιδιαίτερα στην Κορτέσα Κεραμάρη που παλεύει να κρατήσει μια ορχήστρα ζωντανή σε τόσο καλό επίπεδο, στο διάβα τόσο δύσκολων καιρών.
Η Fernada Damiano μια καλλιτέχνης διεθνούς διαμετρήματος και με μια ιδιαίτερη ευαισθησία δεν θα μπορούσε να λείψει από το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας προσδίδοντάς του μια φρέσκια πνοή ρομαντισμού. Η νεαρή Ιταλίδα πιανίστρια μάγεψε το φιλόμουσο κοινό τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 το βράδυ ερμηνεύοντας ένα πρόγραμμα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, δίνοντας έτσι την χαρά στους παρευρισκόμενους να απολαύσουν μία ξεχωριστή μουσική βραδιά υψηλών απαιτήσεων. Συγκεκριμένα ερμήνευσε τη μπαλάντα αριθμός 2 σε σι ελάσσονα του Λίστ, την σπουδή έργο 25 αριθμός 5 του Σοπέν, το Andante spianato e grande polacca brillante έργον 22 του Σοπέν και έκλεισε το πρόγραμμά της με το έργο 46 του Γρανάδος κα την Φαντασία του Ντε Φάλια.

Η Νοτιοκορεάτισα Juhui Choi γοήτευσε κυριολεκτικά το κοινό με την δεξιοτεχνία της και την άφταστη τεχνική της. Την Πέμπτη16 Ιουλίου 2015 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Ευθυμιάδη πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό ρεσιτάλ βιολιού υπό την άριστη συνοδεία στο πιάνο του Έλληνα Φοίβου Φίλκα. Η Juhui Choi προσέφερε στο κοινό μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσει ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών αναδεικνύοντας έτσι την μοναδικότητα της τεχνικής της και του κατάλληλα επεξεργασμένου μουσικού της ταλέντου.

Η Juhui Choi ερμήνευσε την Παρτίτα σε αριθμό 2 σε ρε ελάσσονα BWV 1004 του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπάχ, τη Σονάτα η Τρίλια του Διαβόλου του Ταρτίνι, το Σκέρτσο- Τραντέλα έργο 16 του Πολωνού συνθέτη Βιενάσκι, τη σουίτα σε λα ελάσσονα του Νορβηγού συνθέτη Σίνντινγκ και έκλεισε με το κορυφαίο έργο για βιολί Zigeunerweisen του Σαρασάτε. Έργα από τα σημαντικότερα για σόλο βιολί και μεγάλης δυσκολίας περιελάμβανε το ρεπερτόριο της Juhui Choi.

Το συγκρότημα Undercover Band έκλεισε τις εκδηλώσεις του πρώτου μέρους του 33ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας με την συναυλία στην πλατεία Δικαστηρίων. Η τραγουδίστρια Σοφία Νάσσιου με την εκπληκτική φωνή αποτέλεσε μια τεράστια μουσική έκπληξη για τα αυτιά και τα μάτια των θεατών, αφού ερμήνευσε αγαπημένα τραγούδια με ένα τελείως διαφορετικό περιτύλιγμα.

33 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥ

FERNADA DAMIANOnΓια δεκαπέντε (15) ημέρες η Καρδίτσα έγινε το κέντρο μιας πλούσιας πνευματικής και καλλιτεχνικής ζύμωσης, προσφέροντας στους πολίτες εκδηλώσεις πολύ υψηλού επιπέδου.
Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε χάριν της αγάπης και ευαισθησίας ορισμένων ανθρώπων που αγωνιούν για την πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη του τόπου μας.
Για την επιτυχία της όλης εκδήλωσης συνέβαλλαν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) ο Δήμος Καρδίτσας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών και το Ωδείο Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

Καθοριστικής συμβολής στην επιτυχία των εκδηλώσεων στάθηκε η παρουσία του Αλέξη Κωστάλα, ενός πολύ σημαντικού πνευματικού ανθρώπου που αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τον πολιτισμό.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης κλείνοντας το πρώτο μέρος του 33ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, δήλωσε υπερήφανος και συγκινημένος, που για μια ακόμη χρονιά μπόρεσε να προσφέρει στους συμπολίτες του ένα Φεστιβάλ τέτοιου διαμετρήματος και ανανέωσε το ραντεβού, για τη συνέχιση των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ για τα τέλη Αυγούστου –αρχές Σεπτεμβρίου.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

HOTEL MOUZAKI PALACE, SNACK BAR Ο ΙΤΑΛΟΣ, HOTEL ARNI DOMOTEL, ΚΤΗΜΑ ΧΑΛΙΛΙ, , HOTEL THESSALIKON GRAND, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΗΣ ΚΥΡΚΗΣ, HOTEL KIERION, ΚΕΡΑΜΑΡΙΩ, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΙΑΝΟΥ ΑΘΗΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, HOTEL AVRA, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LA FIAMMA, RESTAURANT ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ, GASPAR CAFÉ & RESTRO.




Total
0
Shares
Previous Article

Πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λιμνών 2015

Next Article

Λάρισα: Αναζητούνται δυο άτομα για ληστεία σε πρατήριο υγραερίου

Related Posts