Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Thessaly Wine Festival

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Thessaly Wine Festival

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Thessaly Wine Festival, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, στον Βόλο, σε διοργάνωση του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) Θεσσαλίας.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων, των Eπιμελητηρίων Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων & Λάρισας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας και της ΕΝΟΑΘΕ (Οίνοι & Αποστάγματα Θεσσαλίας).

Τους συνδιοργανωτές, επίσημους προσκεκλημένους, συμμετέχοντες παραγωγούς και επισκέπτες του Φεστιβάλ καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΕΣΥΝΕ Θεσσαλίας, κος Θοδωρής Χατζούλης, δίνοντας το στίγμα της εκδήλωσης και αναφερόμενος στην προσπάθεια ανάδειξης του ποιοτικού θεσσαλικού οίνου και θεσμοθέτησης του Φεστιβάλ σε ετήσια βάση.

Την τελετή έναρξης τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, κος Χρήστος Τριαντόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μαγνησίας, κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, οι Βουλευτές Μαγνησίας, κ.κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας και Χρήστος Μπουκώρος, ο Βουλευτής Λάρισας, κος Βασίλης Κόκκαλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κος Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, κος Τσόλας Δημήτριος και ο Πρόεδρος της ΕΝΟΑΘΕ (Οίνοι & Αποστάγματα Θεσσαλίας), κος Θάνος Καραθάνος.

Γραπτό χαιρετισμό απέστειλαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κος Κώστας Τσιάρας και η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Thessaly Wine Festival

Στην τελετή παρευρέθη η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία στην παρουσίασή της αναφέρθηκε στον αμπελοοινικό τομέα στη Θεσσαλία και στις ασκούμενες πολιτικές του Υπ. Α.Α.Τ., λαμβάνοντας στη συνέχεια τιμητικό βραβείο για την προσφορά της στο κλάδο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας και τον Πρόεδρό του, κο Αριστοτέλη Μπασδάνη.

Την τελετή έναρξης συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Σωτήρης Καραμίντζας.

Οι σημαντικότεροι παραγωγοί οίνου στη Θεσσαλία έδωσαν το παρόν και μας έδωσαν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε και να δοκιμάσουμε κρασιά εσοδείας 2022, αλλά και παλιότερων ετών ανακαλύπτοντας τον πλούτο της θεσσαλικής αμπελουργίας.

Πλήθος κόσμου από την πόλη του Βόλου αλλά και τις γύρω πόλεις, καθώς και επιχειρηματίες της εστίασης και του οινικού κλάδου επισκέφτηκαν το Φεστιβάλ και συμμετείχαν στη γευστική δοκιμή των πολυάριθμων ποικιλιών οίνου, που παρουσιάστηκαν από τους συμμετέχοντες Οινοποιούς. Την ευκαιρία να συμμετάσχουν δωρεάν στο Workshop του Sommelier, κου Βασίλη Κατσάρου, με τίτλο “Γίνε γευσιγνώστης σε μία ώρα!!” είχε το κοινό της εκδήλωσης, το οποίο αγκάλιασε με θέρμη και μεγάλο ενδιαφέρον το εν λόγω εργαστήρι.

Ευχαριστούμε πολύ τους συνδιοργανωτές για την υποστήριξη και πολύτιμη βοήθειά τους και τους οινοποιούς για την συμμετοχή τους.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2023! 

ΕΣΥΝΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Total
0
Shares