Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ στο Μουζάκι


ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 34ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ

Ένα πλούσιο τετραήμερο συναυλιών με διακεκριμένα σύνολα και σολίστ από την Ελλάδα και το εξωτερικό προσέφερε το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στου φίλους του στο Μουζάκι από 7-10 Ιουλίου 2016.

Για τέσσερις ημέρες το Μουζάκι βρέθηκε στο επίκεντρο του πολιτιστικού και μουσικού ενδιαφέροντος με εκδηλώσεις ποιότητας και αναφορές σε διάφορα είδη μουσικής.

Σε συνέχεια των περσινών εκδηλώσεων του Ιουλίου που στέφτηκαν με μεγάλη επιτυχία και της 8ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών που πραγματοποιήθηκαν στο Μουζάκι, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία  στον Αίθριο χώρο του Mouzaki Palace Hotel, το εντυπωσιακό τετραήμερο εκδηλώσεων.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας έχοντας ως στόχο την αποκέντρωση των εκδηλώσεων του και την επαφή ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων  με την ποιοτική μουσική, το χορωδιακό τραγούδι, την όπερα, την Τζαζ, την μουσική δωματίου κ.τ.λ. υλοποιεί εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη του Νομού όπως πρόσφατα το τριήμερο συναυλιών στη Λίμνη Πλαστήρα.

Το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ υλοποιείται στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο του Mouzaki Palace Hotel, όπου εμφανίστηκαν  αξιόλογοι καλλιτέχνες, σολίστ και μουσικά σύνολα από Ελλάδα και Σερβία προσφέροντας ένα ανεπανάληπτο τετραήμερο μουσικών εκδηλώσεων υψηλής ποιότητας.

Στην υλοποίηση των εκδηλώσεων σημαντική ήταν η συμβολή των ιδιοκτητών και εργαζομένων στο MOUZAKI PALLACE HOTEL. Η  υλοποίηση  εκδηλώσεων ποιότητας σε χώρους ιδιαίτερης αισθητικής ομορφιάς, όπως είναι ο εξωτερικός χώρος του  MOUZAKI PALLACE HOTEL, είναι προστιθέμενης αξίας για την στήριξη του ποιοτικού πολιτισμού και της τέχνης σε τέτοιες δύσκολες εποχές.

mouzaki_palace_festival_3

Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλάμβανε :

  1. THN ΠΕΜΠΤΗ 7/7/2016  TO ΤRIO ECHO  ΑΠΟ THN ΣΕΡΒΙΑ(ΠΙΑΝΟ- ΦΛΑΟΥΤΟ -ΦΩΝΗ)

Μια ξεχωριστή βραδιά κλασσικής μουσικής με έργα επίσης της λόγιας Σερβικής μουσικής, τα οποία απέδωσαν έξοχα διακεκριμένοι σολίστ της Μουσικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Niς (Σερβία). Το κοινό χειροκρότησε θερμά το Σερβικό Τρίο, το οποίο ανταπέδωσε με αρκετές επαναλήψεις.

  1. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/7/2016 ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ ΚΑΙ Η ΜΙΚΤΗ Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης

Υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μουσούρα αποδόθηκε από την Βυζαντινή και Παραδοσιακή χορωδία Μουσικού Συλλόγου Μεγάρων  ένα ξεχωριστό πρόγραμμα λαϊκής και ρεμπέτικης Μουσικής, με τη συνοδεία εξαμελούς λαϊκής Ορχήστρας.

Επίσης ξεχωριστής καλλιτεχνικής αισθητικής ήταν η εμφάνιση της  Μικτής Χορωδίας του Ωδείου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, υπό τη Διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη, η οποία ερμήνευσε  έργα Χατζηδάκη και Θεοδωράκη. Στο πιάνο συνόδευσε η Γιούλη Αγιώτη.

  • ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9/7/2016 ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ «ΝΕΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλάμβανε την εμφάνιση της ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΄’ΝΕΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ’’. Η καταπληκτική  ορχήστρα αποτελούμενη από επιλεγμένους μουσικούς της Θεσσαλονίκης ερμήνευσε ένα κλασικό, έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα, με εξαιρετικούς σολίστ.

Νέα ταλαντούχα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη και γειτονικές πόλεις έχουν δημιουργήσει μια ξεχωριστή ορχήστρα, η οποία εμφανίζει υψηλή κινητικότητα πραγματοποιώντας συναυλίες ποιοτικής μουσικής, με Ελληνικό και Διεθνές ρεπερτόριο σε ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις του Αντρέα Τσιμπανογιάννη.

Ιδιαίτερα επαινετικές κριτικές απέσπασαν οι δυο σολίστ-τραγουδιστές Ιορδάνης Καρακασίδης, ο οποίος  ερμήνευσε Ιταλικές άριες και καντσονέτες και ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ο οποίος ερμήνευσε ελληνικά και παραδοσιακά κομμάτια.

Σημείο κατατεθέν η νεαρή μαέστρος Ελένη Παγγούρα και εμπνευστής και ψυχή της ορχήστρας  η Κορτέσα Κεραμάρη που παλεύει να κρατήσει μια ορχήστρα ζωντανή σε τόσο υψηλό επίπεδο, σε πείσμα των  δύσκολων ημερών που διανύουμε.

Η ορχήστρα κυριολεκτικά αποθεώθηκε από το κοινό μεταξύ των οποίων παρευρέθη ο Επίσκοπος Αυστρίας, Ελβετίας, Ιταλίας και Μάλτας, κ. Ανδρέας.

mouzaki_palace_festival_1

  1. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/7/2016 ΟΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ‘’ΛΙΓΑ ΤΡΑΔΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟ’’ ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε Ειδικό Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκη, με την ξεχωριστή φωνή της Νατάσας Καραγιάννη, η οποία έκανε μια αναδρομή στο έργο του μεγάλου συνθέτη, στο πιάνο τη συνόδεψε ο Γιάννης Παπαευαγγέλου. Μια βραδιά με γνωστά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι τα οποία ο κόσμος σιγοτραγουδούσε συμμετέχοντας με την ερμηνεύτρια σε μια σπάνιας ομορφιάς μουσική μέθεξη.

Το πρόγραμμα παρουσίασε μια από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και πνευματικές προσωπικότητες της Ελλάδας, ο Αλέξης Κωστάλας.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το 2017 με ακόμα περισσότερη μουσική ποιότητας.

 ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΗΤΑΝ:  ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ, ΚΤΗΜΑ ΧΑΛΙΛΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ, ΗΟΤΕL KIERION, VIDEO ΚΟΛΟΒΟΣ, DOBRA FRUITS, MOUZAKI PALACE HOTEL

mouzaki_palace_festival_2


Total
0
Shares
Previous Article

«Χορεύει» ο Α.Ο. Αγναντερού την Παρασκευή 22 Ιουλίου

Next Article

Για τον ανεμολογικό ιστό Οξυάς

Total
0
Share