Με μεγάλη επιτυχία και με μεγαλειώδη πρωτοφανή μαζική προσέλευση Μουζακιωτών και φίλων ο ετήσιος χορός των Μουζακιωτών Αθήνας «Ο ΓΟΜΦΕΥΣ» 

Share

Με μεγάλη επιτυχία και με μεγαλειώδη πρωτοφανή μαζική προσέλευση Μουζακιωτών και φίλων ο ετήσιος χορός των Μουζακιωτών Αθήνας «Ο ΓΟΜΦΕΥΣ» 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ «Ο ΓΟΜΦΕΥΣ» 

        Με μεγάλη επιτυχία και με μεγαλειώδη πρωτοφανή μαζική προσέλευση Μουζακιωτών και φίλων αυτών πραγματοποιήθηκε μετά από τέσσερα χρόνια ο ετήσιος χορός μας την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, στο Κέντρο «Μουσικές Διαδρομές» Πατησίων 208.

Το χορό μας τίμησαν με την παρουσία τους οι:

Τσιάρας Κωνσταντίνος, Βουλευτής Καρδίτσας, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και νυν Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας

Σκόνδρα Ασημίνα, Βουλευτής Καρδίτσας

Στάθης Θεοφάνης, Δήμαρχος Δήμου Μουζακίου

Καραμπέκου Μαρία, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Μουζακίου

Καραμάνης Γιώργος, στέλεχος της Περιφέρειας Αττικής

Κεραμίδας Ευάγγελος, Χειρουργός στον Τομέα Πλαστικής Χειρουργικής, Αισθητικής και Επανορθωτικής

Κεραμίδας Θωμάς και Βασίλης, Επιχειρηματίες, Ιδιοκτήτες του “Be Tweens”,

Τσίγκα Μαρία, πρώην Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Νέας Σμύρνης

Αριστέα Σινανιώτη, Καθηγήτρια Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά

Ραυτογιάννης Γιώργος, Εγκληματολόγος, Δικανικός Αναλυτής

Βατάλη Έφη, Γενική Διευθύντρια Νομικών Υποθέσεων και Εταιρικής Διακυβέρνησης ΔΕΔΔΗΕ

Τσαντίλας Βασίλειος, Πρόεδρος της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας και Ευρυτανίας

Κουσαής Κωνσταντίνος, Πρόεδρος των Απανταχού Καρδιτσιωτών Αθήνας

Γκαραβέλα Μαρία, Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Οξυωτών του Νομού Καρδίτσας «Άγιος Δημήτριος»

Τσιγαρίδας Αθανάσιος – Δήμητρα Χαλίλη – Χρύσα Μπλέτσα – Πράπας Κωνσταντίνος – Μπλέτσας Κωνσταντίνος, Μέλη του Συλλόγου Απανταχού Οξυωτών «Άγιος Δημήτριος»

Λάμπρος Ευθυμίου, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Οξυάς Δήμου Μουζακίου

Δεληγιώργης Δημήτριος, Πρόεδρος των Απανταχού καταγομένων Καστανιάς Αθήνας

Μπαλούχα Κατερίνα, Αντιπρόεδρος των Απανταχού καταγομένων Καστανιάς Αθήνας

Χατζούλη Έφη, Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Σμοκοβιτών «Μενελεϊδα»

Μερεντίτης Νίκος, Πρόεδρος του Συλλόγου Αθηρωτών Αθήνας «Αγία Παρασκευή»

Νιζάμης Δημήτριος, Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Καρυάς Καρδίτσας

Κόκκαλης Σωτήριος, Πρόεδρος Απανταχού Αποδήμων χωριού Γελάνθης

Φιλίππου Απόστολος, Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Σοφαδιτών Αθήνας

Μαρκαντώνης Θάνος, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Σοφαδιτών Αθήνας

Σουλτάτη Βάγια, Μέλος του Συλλόγου των Απανταχού Σοφαδιτών Αθήνας

Τσιπλοστεφανάκη-Γκοκάκη Νίκη, Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αθήνας «Ο Πανασσός»

Φουκάκης Μιχάλης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αθήνας «Ο Πανασσός»

Χουστουλάκη Γεωργία, Γραμματέας του Συλλόγου Κρητών Αθήνας «Ο Πανασσός»

Βισταξάκη Μαρίνα και Βισταξάκη Κρυσταλλία, Μέλη του Συλλόγου Κρητών Αθήνας «Ο Πανασσός»

        Η Πρόεδρος αναφέρθηκε στα τέσσερα χρόνια απομόνωσης και απομάκρυνσης λόγω των προβλημάτων της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και των άλλων κοινωνικών και φυσικών φαινομένων, που επηρέασε έντονα τις ζωές όλων, προκαλώντας μία φρενίτιδα αποδιοργάνωσης σε όλους τους τομείς και τόνισε ότι είναι πραγματικά συγκινητικό που όλοι εμείς είμαστε εδώ σήμερα.

Έκανε λόγο για τις βιβλικές καταστροφές που υπέστη το Μουζάκι με τον Ιανό στις 18/9/2020, όπου εκεί καταστράφηκε ο Περιφερειακός δρόμος και το Κέντρο Υγείας δημιουργώντας πολλά προβλήματα, αφού το Μουζάκι αποτελεί σημείο αναφοράς κάθε κατοίκου και η στρατηγική του θέση το έχει καταστήσει κομβικό σημείο. Τόνισε ότι από πλευράς ζημιών έγινε γρήγορα αποκατάσταση χάρη στις άμεσες παρεμβάσεις και ενέργειες του Υπουργού μας Τσιάρα Κωνσταντίνου, όπου από καίρια υπουργική θέση μπόρεσε απαιτητικά και πέτυχε μεγάλες χρηματοδοτήσεις για το Μουζάκι και στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης του Δημάρχου μας Θεοφάνη Στάθη.  Έτσι σήμερα κατασκευάστηκε ένας υπέροχος ευρωπαϊκός περιφερειακός δρόμος και το Κέντρο Υγείας βρίσκεται σε στάδιο αποπεράτωσης και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου μας αυτό θα τεθεί σε λειτουργιά μέσα στους επόμενους 3-4 μήνες. Το τραγικό όμως με τον Ιανό ήταν η απώλεια της αγαπημένης συμπατριώτισσάς μας Ευδοκίας-Μυρτούς Πλακιά, η οποία βύθισε σε πένθος όλο το Μουζάκι και σημάδεψε τις μνήμες όλων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Daniel στις 6/9/2023 και στις καταστροφικές συνέπειές του, όπου οι ζημιές ήταν χειρότερες και ανυπολόγιστες. Και πάλι εδώ έγινε γρήγορα αποκατάσταση των ζημιών σε μεγάλο βαθμό με την έντονη και συνεχή προσπάθεια του Υπουργού μας Κωνσταντίνου Τσιάρα με τις γρήγορες χρηματοδοτήσεις και στις μεγάλες προσπάθειες του Δημάρχου και των συνεργατών του.

        Επίσης αναφέρθηκε και στις ενέργειες της Βουλευτή Ασημίνας Σκόνδρα, όπου με τις δικές τις πρωτοβουλίες ενήργησε για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών και αναφέρθηκε επίσης και στις μεγάλες προσπάθειες του Δημάρχου Μουζακίου και των συνεργατών του για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, έτσι ώστε γρήγορα να γίνει η αποκατάσταση των ζημιών.

Αναφέρθηκε και στην ασύλληπτη τραγωδία των Τεμπών στις 28/2/2023, όπου στιγμάτισε όχι μόνο την Θεσσαλία και την Ελλάδα αλλά όλη την Ευρώπη και ευχήθηκε να αποδοθούν γρήγορα οι ευθύνες στους υπεύθυνους και να μην ξανασυμβεί τέτοιο γεγονός.

Επίσης αναφέρθηκε στην απώλεια ενεργών μελών του Συλλόγου μας που χάθηκαν στην τετραετία, όπως της Κικής Βασιλάκου και της Νίτσας Παπαστεργίου.

Επίσης ευχαρίστησε που με την παρουσία τους τίμησαν τον χορό μας οι πρωτοϊδρύσαντες Αρβανιτάς Χρήστος, Ντέμος Νικόλαος, Γούλας Θεμιστοκλής, Οικονόμου Χρυσόστομος, Χήτα Αθηνά, Ζευγολά Βαρβάρα, Παπαστεργίου Ρούλα, Κοκκινάκη Τούλα.

Τέλος αναφέρθηκε και στην ανάγκη της διατήρησης του Συλλόγου μας και όλων των Συλλόγων για να μπορέσουν τα ήθη, έθιμα και οι παραδόσεις του τόπου μας να περάσουν στα παιδιά μας και στους απογόνους μας γιατί η ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα και οι παραδόσεις ενός τόπου είναι οι στιβαροί πυλώνες για την συνέχιση και την ενίσχυση κάθε προσωπικότητας της οικογένειας και μιας δυνατής πατρίδας. Ευχαρίστησε τους Συλλόγους των Απανταχού που τίμησαν τον χορό μας και πρότεινε να συναντηθούν όλοι οι Σύλλογοι του Δήμου Μουζακίου και ευρύτερα του νομού Καρδίτσας, να θέσουν τις απόψεις τους, να καλυτερεύσουν τους Συλλόγους τους και να δρομολογήσουν εκδηλώσεις καθένας για τον τόπο του και όλοι μαζί για τον Δήμο Μουζακίου και ευρύτερα για τον νομό Καρδίτσας.

Επίσης γνωστοποίησε στις Μουζακιώτισσες και στους Μουζακιώτες ότι ο Αρχαιολογικός Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος του Δήμου Μουζακίου «Οι Γόμφοι» απέκτησαν το δικό τους οίκημα με τις ενέργειες και την συνδρομή του Δημάρχου μας Θεοφάνη Στάθη, για να στεγάσει για πρώτη φορά το νέο Μουσείο, όπου θα εκτεθούν όλα τα αντικείμενα και οι φορεσιές του τόπου μας και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε Μουζακιώτη αλλά και κάθε επισκέπτη του τόπου μας. Για να μπορέσει όμως να επισκευαστεί, να εκσυγχρονιστεί και να λειτουργήσει εκτός από την βοήθεια όλων μας, ζήτησε και την συνδρομή του Υπουργού μας κ. Τσιάρα και της κ. Σκόνδρα λόγω της θέσεώς τους, ώστε να προβούν στις αρμόδιες ενέργειες και να απευθυνθούν στα αρμόδια Υπουργεία για την χορήγηση ενός μικρού ή μεγάλου χρηματικού ποσού.

Επίσης τόνισε ότι την δεύτερη μέρα του Πάσχα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου του Μουζακίου θα αναβιώσει το παλιό πασχαλινό έθιμο με πασχαλινούς παραδοσιακούς χορούς και παραδοσιακά δρώμενα.

Τέλος παρουσίασε το νέο Δ.Σ. που προέκυψε από τις νέες αρχαιρεσίες.

Στη συνέχεια έκανε χαιρετισμό στην εκδήλωσή μας ο Υπουργός Κωνσταντίνος Τσιάρας, η Βουλευτής Ασημίνα Σκόνδρα και ο Δήμαρχος Θεοφάνης Στάθης.

Στη συνέχεια ο Αρβανιτάς Χρήστος απήγγειλε το ποίημά του για το «ΜΟΥΖΑΚΙ».

Τέλος η Πρόεδρος του Συλλόγου μαζί με το Δ.Σ. αφού ευχαρίστησαν για την παρουσία τους στην εκδήλωσή μας όλους και τον καθένα ξεχωριστά από τα βάθη της καρδιάς τους, τους ευχήθηκαν Καλό Πάσχα, με υγεία και Καλή Διασκέδαση.

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου

Δείτε επίσης