Με μεγάλη επιτυχία η συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα Αγραφιωτών στην Αθήνα

Με μεγάλη επιτυχία η συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα Αγραφιωτών στην Αθήνα

Με μεγάλη επιτυχία η συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα Αγραφιωτών στην Αθήνα

Το Σάββατο 19 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα Αγραφιωτών σε κεντρικό σημείο της Αθήνας.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και συναντήθηκαν άνθρωποι που κατάγονται από όλη την περιοχή των Αγράφων, αλλά επίσης και από την ευρύτερη περιοχή της Ευρυτανίας και της Καρδίτσας. Αρχικά, έγινε ενημέρωση σχετικά με αιτήσεις για αδειοδότηση εγκατάστασης βιομηχανικών συστημάτων παραγωγής ενέργειας σε βουνοκορφές όπως αυτές του Ιτάμου, του Καπροβουνίου και της Αργιθέας (ανεμογεννήτριες), καθώς και σε ποτάμια ή ρέματα (στην περιοχή της Αργιθέας και της Ευρυτανίας).

Ως κοινή πρόθεση όλων όσων συμμετείχαν ήταν να μην αφεθούν, στο έλεος των εταιριών και των συνοδοιπόρων τους στις υπουργικές θέσεις, οι αγραφιώτικοι ορεινοί όγκοι, προασπίζοντας τη θέση και την πίστη ότι αυτός ο τόπος δεν έχει μόνο μόνο παρελθόν, αλλά μπορεί να έχει ιδιαίτερο κοινωνικό παρόν και μέλλον, μέσα από την ανάδυση ενός νέου, ιδιαίτερου ρόλου. Ο νέος αυτός ρόλος αρχίζει ήδη δειλά-δειλά να εμφανίζεται μέσα από νέες κοινωνικές, πολιτιστικές, μορφωτικές, περιπατητικές και οικονομικές πρωτοβουλίες που διαρκώς πυκνώνουν και διευρύνονται στην περιοχή. Νέα συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα Αγραφιωτών θα πραγματοποιηθεί πριν το Πάσχα.

Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών

epitropiagrafa@gmail.com  

21 Μαρτίου 2022
Total
1
Shares