Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με μεγάλη επιτυχία η Ιατρική ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών

            Στην κατάμεστη από Καρδιτσιώτες του Λεκανοπεδίου της Αττικής αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.ΘΕ.Μ. στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η ιατρική ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών την περασμένη Κυριακή, 20 Νοεμβρίου.

Θέμα της εκδήλωσης ήταν «Οι καρδιοπάθειες και η πρόληψή τους τον 21ο αιώνα» και ομιλητής ήταν ο διακεκριμένος Καρδιτσιώτης Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Πίτσαβος.

            Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του διοργανωτή Συλλόγου, Κωνσταντίνος Κουσαής, ο οποίος και καλωσόρισε το πολυπληθές Καρδιτσιώτικο ακροατήριο. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν η ενημέρωση όλων των Καρδιτσιωτών για την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και για τις λειτουργίες του ζωτικότερου οργάνου του ανθρώπινου σώματος, της καρδιάς, ενώ προανήγγειλε και την διοργάνωση στο μέλλον και άλλων παρεμφερών ενημερωτικών εκδηλώσεων, που αφορούν την καθημερινότητα, με εισηγητές Καρδιτσιώτες επιστήμονες της διασποράς, μέλη του διοργανωτή Συλλόγου. Επίσης, με αφορμή την εκδήλωση αυτή που αφορούσε την υγεία, ανέφερε ότι ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών θα καταθέσει στο επόμενο χρονικό διάστημα σχετικό υπόμνημά του προς το Υπουργείο Υγείας προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας (νοσοκομείο, κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία κλπ).

            Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο καταξιωμένος ομιλητής, Χρήστος Πίτσαβος, ο οποίος στην ημίωρη εμπεριστατωμένη και μεστή εισήγησή του αναφέρθηκε εκτενώς στους παράγοντες πρόκλησης των καρδιακών παθήσεων, τους τρόπους αντιμετώπισής τους, τις θεραπείες και τα μέσα που διατίθενται σήμερα στην επιστήμη της Καρδιολογίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιοπαθειών, ενώ παράλληλα παρέθεσε και συγκριτικά στοιχεία από χώρες του εξωτερικού για τα θέματα αυτά. Τόνισε με εμφατικό τρόπο και προς τους παρόντες στην εκδήλωση εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών της Πολιτείας για την πρόληψη των καρδιοπαθειών, δεδομένης μάλιστα της αύξησής των λόγω και της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας. Ανέπτυξε τα πορίσματα των πανεπιστημιακών ερευνών σχετικά με τα αίτια των παθήσεων κι έδωσε στο ακροατήριο χρήσιμες και καθημερινές συμβουλές για την αποφυγή καρδιακών επεισοδίων. Μετά το τέλος της εισήγησής του δέχθηκε και απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων του προσηλωμένου ακροατηρίου.

            Σε όλο το ακροατήριο διανεμήθηκε από τον διοργανωτή Σύλλογο των Απανταχού Καρδιτσιωτών ειδικός ατομικός φάκελος με έντυπο ενημερωτικό υλικό, το οποίο χορήγησε στον Σύλλογο προς τούτο η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία.

            Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι παρευερεθέντες Καρδιτσιώτες συνεχάρησαν τον Καθηγητή, Χρήστο Πίτσαβο για την εμπεριστατωμένη ομιλία του, αλλά και τον διοργανωτή Σύλλογο για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης, απολαμβάνοντας και Καρδιτσιώτικο τσίπουρο, αναψυκτικά, εδέσματα κλπ που προσφέρθηκαν σε όλους.

            Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Δημ. Σιούφας, ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γεν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κων. Τσιάρας η Βουλευτής Β’ Αθηνών, Χ. Καφαντάρη, ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Καρδίτσας, Σπ. Ταλιαδούρος, η πρ. Βουλευτής Καρδίτσας, Μ. Θεοχάρη, ο πρ. Δήμαρχος Ρεντίνας, Κ. Κούτρας, ο Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π. και επίτιμο μέλος του Συλλόγου μας, Ευθ. Λέκκας,  ο Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λ. Βλάχος, ο Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, Γ. Δελακουρίδης, καθώς και πλήθος εκπροσώπων Καρδιτσιώτικων και Θεσσαλικών σωματείων. Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απέστειλαν ο Βουλευτής Λάρισας, Χρ. Κέλλας, η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Ευρώπης, ο Σύλλογος φίλων νοσοκομείου Καρδίτσας και το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας Καρδίτσας «Ο Απόλλων».

            Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν α) η ενημερωτική ιστοσελίδα www.katafylli.gr και β) η δημοσιευτική-φορολογιστική εταιρία «L KIN GROUP».

            Το επόμενο ραντεβού που έδωσαν οι Απανταχού Καρδιτσιώτες είναι την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12.00 μ.μ. στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου ο κεντρικός φορέας όλων των Καρδιτσιωτών θα οργανώσει με την δέουσα επισημότητα την καθιερωμένη ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των επιφανών Καρδιτσιωτών, του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Σεραφείμ Τίκα και του Πρωθυπουργού και Στρατηγού, Νικολάου Πλαστήρα.

enimerosi-1

Ο Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας, Χρήστος Πίτσαβος πραγματοποιεί την ομιλία του enimerosi-2

enimerosi-3

enimerosi-4

enimerosi-5

enimerosi-6

enimerosi-7

enimerosi-8




Total
0
Shares
Previous Article

Το φυσικό μεταλλικό νερό "Θεόνη" τώρα στα My Market και Metro Cash & Carry!

Next Article

Αγροτική σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας