Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με λαμπρότητα & κατάνυξη τα Θυρανοίξια Αγίου Νεκταρίου Βραγκιανών

Με λαμπρότητα & κατάνυξη τα Θυρανοίξια Αγίου Νεκταρίου Βραγκιανών

 

Χοροστατούντος του Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων, σεβαστού μας Ποιμενάρχου Τιμοθέου τελέστηκε χθες, 13/7/2019, ο αγιασμός των Θυρανοίξιων του ανακαινισμένου Ιερού Ναού Αγίων Νεκταρίου & Βλασίου Βραγκιανών, όπου συλλειτούργησε και ο αρχιδιάκονος π. Θωμάς.

Πλήθος πιστών ενοριτών -άνω των 100- μικρά παιδιά με χαρούμενα αθώα πρόσωπα, υπερήλικοι και γυναίκες με κατάνυξη παρακολούθησαν το: “Άρατε Πύλας, οι άρχοντες ημών…. ινα εισέλθει ο Κύριος της Δόξης…..”!

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη προϋπάντησε ο Πρόεδρος ΔΣ Αργιθέας Δημήτρης Παπακώστας.

Παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Καραγεώργος, οι τέως Κοινοτάρχες Δημήτρης Τσίνας και Λάζαρος Τσιατσιάνης- Νάκος.

Τιμήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος ο πρωτεργάτης και συντονιστής του όλου έργου Ανοικοδόμησης ενορίτης Ευάγγελος Καραγιάννης του Ελευθερίου, με απόδοση Ειδικής Πλακέτας.

Ο ναός κτίστηκε αρχικά το 1968 επί των ερειπίων του προπολεμικού ναού -και κοιμητηρίου- Αη Βλάση, με δωρεά του πατριώτη Νικολάου Γ. Τσιατσιάνη, από τα Φλωρέσια Βραγκιανών, προς τιμή του Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού. Τάμα υπέρ υγείας της κόρης του…η οποία ανάρρωσε ως εκ θαύματος!

Με ενέργειες του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου – ιερέως Δημήτρη Αγόρη, Δημήτρη Τσίνα, Γεωργίου Παπαϊωάννου, Νικολάου Γ. Χαντζή, τέθηκαν τα θεμέλια του ναού Βυζαντινού Ρυθμού με πετρόκτιστο τοίχο.

Ο νέος ναός είναι καρπός συλλογικής Ενοριακής προσπάθειας!

Με δωρεές ευσεβών ενοριτών, αλλά και φίλων από άλλες Μητροπόλεις (Καρέα Βύρωνος), Βραγκιανιτών του εξωτερικού ολοκληρώθηκε το αρχιτεκτονικό κόσμημα, στο κέντρο του δυναμικού χωριού μας, απόδειξη της δύναμης των Βραγκιανών, της πίστης στον Ιησού Χριστό και στην παράδοση των προγόνων μας!

Ακολούθως, παρατέθηκε από τον ιερέα μας μικρό δείπνο και συζητήσαμε τοπικά θέματα, παρακαλώντας τον Μητροπολίτη μας να παρέμβει με επιμονή προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τους Κυβερνώντες για τη χρηματοδότηση και Δημοπράτηση του σημαντικού Δρόμου Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας – Ρόγκια – Φελίκι – Κέδρα Ευρυτανίας (6 Χλμ) – που θα εξυπηρετεί και προσκυνητές Ι.Μ. Μεταμορφωσης Σωτήρος Βραγκιανών.

*Έστω το πρώτο τμήμα έως Αγίους Αποστόλους και παληό Δημοτικό σχολείο Ρογκιων (3 Χλμ).

Μίλησαν, επίσης, για τις βελτιώσεις που θέλει ο δρόμος έως Παναγία Σπηλιώτισσα, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

Ο πρόεδρος ΔΣ Αργιθέας ευχαρίστησε τον πνευματικό μας αδελφό Σεβασμιότατο κκ Τιμόθεο για την ηθική και έμπρακτη στήριξη των ορεινών ενοριτών μας….

Δημήτρης Παπακώστας

timotheos papakostas 1

vragkiana

vragkiana agios nektarios 1




Total
0
Shares
Previous Article
agorastos stratigos 1

Νέα οχήματα και μηχανήματα αποκτούν Πυροσβεστική και Στρατός

Next Article
Για 7η συνεχή σεζόν στον Α.Σ.Κ. ο Καρδιτσιώτης σέντερ Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Για 7η συνεχή σεζόν στον Α.Σ.Κ. ο Καρδιτσιώτης σέντερ Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Related Posts

2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”