Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός της Πολιούχου των Σοφάδων Αγίας Παρασκευής

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η Πολιούχος των Σοφάδων, Αγία Παρασκευή στον φερώνυμο ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτισος και Φαναριοφερσάλων κκ Τιμόθεου, του ιερού κλήρου και με την παρουσία σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού, επισήμων και πλήθος κόσμου.

[espro-slider id=1812]

Αμέσως μετά την αρχιερατική θεία λειτουργία ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στο κέντρο της πόλης, με την Φιλαρμονική να προπορεύεται. Την Εικόνα της Αγίας Παρασκευής συνόδευαν άνδρες του Αστυνομικού Σώματος, Στρατιωτικό Άγημα, κοπέλες του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων με παραδοσιακές καραγκούνικες ενδυμασίες, το Ιερατείο της περιοχής των Σοφάδων με εκκλησιαστικό τελετάρχη τον Αιδεσιμολογιώτατο π. Ηλία Γώγο και τους επίσημους και τον κόσμο να ακολουθούν.

Η πομπή ξεκίνησε από τον Ι.Ν Αγίας Παρασκευής και δια μέσω των οδών Κιερίου, Αγ. Γεωργίου, Πλαστήρα τερμάτισε στην κεντρική πλατεία.

Μετά το τέλος της πομπής τελέστηκε Αρτοκλασία μετά Κηρύγματος από τον Σεβασμιώτατο κκ Τιμόθεο.

Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Αγίας Παρασκευής, παρουσία των Πολιτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής




Total
0
Shares
Previous Article

21χρονος βρέθηκε νεκρός πιθανώς από πυροβόλο όπλο

Next Article

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Οξυά Καρδίτσας από το Σύλλογο Απανταχού Οξυωτών