Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 5η Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού στην Καρδίτσα

 

Που ήταν αφιερωμένη στον μουσικό Τάσο Κουτσιώλη

Σε κλίμα πανηγυρικό και με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου, στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας, η 5η Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού που οργάνωσε η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τον Δήμο Καρδίτσας.

Η φετινή διοργάνωση ήταν διπλά ξεχωριστή καθώς ήταν αφιερωμένη στον σπουδαίο Καρδιτσιώτη μουσικό Τάσο Κουτσιώλη ο οποίος αποτελεί έναν από τους καλύτερους σολίστ στην Ελλάδα και έχει καταγράψει μια λαμπρή διαδρομή στο χώρο της μουσικής.

Η βραδιά ξεκίνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο ο οποίος, στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, συνεχάρη τόσο την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων για τη δράση της όσο και τον Τάσο Κουτσιώλη για το πολύ σημαντικό έργο του. Πρόσθεσε δε ότι μέσα από τη συγκεκριμένη Γιορτή, η Καρδίτσα αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι αγαπάει τον πολιτισμό.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος επεσήμανε πως η Καρδίτσα παράγει πολιτισμό και αγαπάει τις Τέχνες, ενώ ευχήθηκε στον κ. Κουτσιώλη να συνεχίσει να δημιουργεί με το ίδιο μεράκι.

Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας κ. Μανώλης Στεργιόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε τον Τάσο Κουτσιώλη πηγή έμπνευσης για το ελληνικό μουσικό στερέωμα και του ευχήθηκε να είναι πάντα καλά και να μας χαρίζει όμορφες στιγμές μέσα από τη μουσική του και την τέχνη του.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουτσιώλης ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές για το τιμητικό αυτό αφιέρωμα όπως και όλο τον κόσμο που συμμετείχε στην εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Καλλιφωνίου (από όπου κατάγεται ο Τάσος Κουτσιώλης) Μάκης Παππάς του προσέφερε μία ανθοδέσμη εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό το δικό του ευχαριστώ για όλα όσα έχει κάνει τιμώντας έτσι τον τόπο του και το χωριό του.

Παράλληλα, το κοινό είχε τη δυνατότητα να δει μέσα από μια φωτογραφική αναδρομή μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής και της επαγγελματικής του πορείας.

Ακολούθησε γλέντι με τον ίδιο και όλους τους μουσικούς του τόπου μας. Συμμετείχαν: Άρης Φαλιάγκας, Ρίτσα Πέτσα, Άγγελος Παλαπέλας, Ναπολέων Μουλιάκος (στο λαϊκό πρόγραμμα), Βασίλης Νταράλας, Πάνος Μπαρκαλής, Αποστόλης Μπίρος, Νίκος Γκορίλας (στο δημοτικό πρόγραμμα), Γιάννης Ζιάκος (κλαρίνο), Βαγγέλης Φιλίππου (κιθάρα), Δημήτρης Σκότης (λαούτο), Γιάννης Σερίφης (κρουστά) και Τάσος Κουτσιώλης (βιολί).

Η Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού γίνεται με αφορμή την έναρξη της νέας χορευτικής χρονιάς για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και έχει πλέον εξελιχθεί σε έναν νέο θεσμό για την πόλη μας.

Αυτή τη φορά, εξάλλου, ο κόσμος αγκάλιασε ακόμα πιο θερμά και δυναμικά τη διοργάνωση αποδεικνύοντας το πόσο ανάγκη έχει από τέτοιους είδους εκδηλώσεις.

Ειδικά για τους Συλλόγους-μέλη της Ένωσης, που στήριξαν εμπράκτως την εκδήλωση, ήταν μια καλή ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί και να διασκεδάσουν σε ένα κοινό γλέντι, όπως ακριβώς το επιθυμούσαν και οι ίδιοι.

Ευχαριστώντας τόσο τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους, όσο και τους μουσικούς που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος ευχήθηκε η νέα αυτή χρονιά που ξεκινάει για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους να είναι ακόμα πιο δημιουργική.

«Όπου κι αν κοιτάξει κανείς στο Νομό, όπου κι αν περπατήσει, θα αντικρύσει παντού πολιτισμό, έθιμα και παράδοση. Μόνο μέσα από τον πολιτισμό μπορούμε να ανταμώνουμε αλλά και να δημιουργούμε. Το χέρι του πολιτισμού δεν έχει διακρίσεις και είναι το μόνο που μπορεί να φθάσει παντού» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργιόπουλος.

Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στο να διεξαχθεί τόσο άρτια και επιτυχημένα η Γιορτή, τους συνδιοργανωτές, τους εθελοντές, τους φίλους του Τάσου Κουτσιώλη, τον Βασίλη Τσικρίκα για την ευγενική του χορηγία στο θέμα της ηχητικής υποστήριξης όπως επίσης και την Ρίτσα Τσικρίκα για την παρουσίαση.

[RPG id=83313]




Total
0
Shares
Previous Article

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου: Η γέφυρα του Κοράκου - Γέφυρα της Ευρώπης

Next Article

Στην αγκαλιά του Δάσους Καραϊσκάκη

Related Posts