Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις για τα 52α Καραϊσκάκεια στο Μαυρομμάτι

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις για τα 52α Καραϊσκάκεια στο Μαυρομμάτι

 

52η Διεθνή Πολιτιστική Γιορτή “ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2019”

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου “Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ”

Με επιτυχία και μέσα σε μία ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο πλατεία διεξήχθη η 52η διεθνής πολιτιστική γιορτή ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2019, στην ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου και γενέτειρα του ήρωα Γ. Καραϊσκάκη, το Μαυρομμάτι Καρδίτσας.

Οι εκδηλώσεις αυτές είναι ενταγμένες στις εκδηλώσεις μνήμης που γίνονται κάθε χρόνο στη πόλη της Καρδίτσας, με οργανωτή την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας, σαν παράπλευρη εκδήλωση όπως και σε πολλά άλλα χωριά της Π.Ε. Καρδίτσας.

Το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουνίου στο Μαυρομμάτι έλαβαν μέρος στην εκδήλωση το χορευτικό από την Ινδία, η χορευτική ομάδα γυναικών από την Πεζούλα Αγράφων χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου “Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ” με χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία και τον Πόντο, μιας και οι φετινές εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στους πρόσφυγες και μετανάστες, με υπεύθυνη την χοροδιδάσκαλο κ. Έφη Γιώτη.

Την Κυριακή το πρωί διεξήχθη ο καθιερωμένος Ημιμαραθώνιος ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, που φέτος συμπλήρωσε 52 χρόνια ζωής και είναι πλέον από τους πιο παλαιούς αγώνες δρόμου σε άσφαλτο στην Ελλάδα.

Για τρίτη φορά φέτος μέσα σ’ αυτά τα 52 χρόνια η μορφή του αγώνα άλλαξε τελείως αλλά όχι και ο σκοπός τον οποίο γίνεται με αφετηρία τον έφιππο Ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη, στην ομώνυμη πλατεία του Μαυρομματίου, και τερματισμό των αθλητών ξανά μπροστά στον ήρωα, με θετικά σχόλια από το σύνολο των αθλητών δρομέων διανύοντας απόσταση 21.100μ.

Τις απονομές στους τρεις πρώτους, της Γενικής κατάταξης του αγωνίσματος στους Άνδρες, για μία ακόμη χρονιά έκανε ο απόγονος του ήρωα κ. Γεώργιος Λεωνίδας Καραϊσκάκης που μας τιμά με την παρουσία του. Για τρίτη χρονιά διεξήχθη και αγώνας δρόμου 1000 μ. για τους μικρούς αθλητές μέχρι 15 ετών.

Την οργάνωση των εκδηλώσεων στο Μαυρομμάτι είχαν από κοινού, την πρώτη μέρα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου “Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ”, το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμός Αθλητισμός του Δήμου Μουζακίου και η Τ. Κ. Μαυρομματίου. Τη Δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων στην οργάνωση του ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ συμμετοχή είχαν η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας και ο Σύλλογος Δρομέων Καρδίτσας.

Μεγάλη ήταν η συμβολή στην ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων και των χορηγών τους οποίους ευχαριστούμε, όπως η εταιρία εμφιάλωσης νερού Α.Η.Β. GROUP ΘΕΟΝΗ στη Βατσουνιά, το Συνεργείο Αυτ/των Βάϊου Κοτσώνη στην Καρδίτσα, το Παντοπωλείο “Η ΠΛΑΤΕΙΑ” Δ. Γκινή Μαυρομμάτι, το “ΚΤΗΜΑ ΧΑΛΙΛΗ” Καππά, το κρεοπωλείο ΦΙΛΛΗΣ Μουζάκι, το “MARKET NIKH” Γ. Κοσμά Πλατεία Μαυρομματίου, την ΜΑROULIS TRAN Εθνικές Μεταφορές Μουζάκι, Τον Παντελή Βασιλό Οικοδομικά Υλικά  Μαυρομμάτι.

Επίσης να ευχαριστήσουμε όλα τα καταστήματα του χωριού μας για την άψογη συμπεριφορά και εξυπηρέτηση των επισκεπτών που βρέθηκαν αυτές τις δύο ημέρες στο χωριό μας, όλους τους εθελοντές και εθελόντριες, τη γραμματεία που βοήθησε τα μέγιστα στον ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟ ΔΡΟΜΟ, το Α.Τ. Μουζακίου και το Ε.Κ.Α.Β. με το προσωπικό τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο απόγονος του ήρωα κ. Γεώργιος Λεωνίδας Καραϊσκάκης με την σύζυγό του κ. Αθηνά,Νινέτα, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος του Δήμου Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Ολυμπία Διαμαντοπούλου, Λ. Γιώτης, Επ. Γκινής, Ν. Πούπης και οι υποψήφιοι βουλευτές για τον Ν. Καρδίτσας κ. Σοφία Τόλια και ο κ. Νίκος Ευθυμιάδης.

Για τα Δ.Σ.

Η Πρόεδρος  του Ν.Π.Δ.Δ. Δ. Μουζακίου: Ελένη Ρούσσα – Μάγγου

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου “Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ”: Δ. Γιώτης




Total
0
Shares
Previous Article
Ο ΓΣ Γόμφων απέκτησε τον Νίκο Οικονόμου

Ο ΓΣ Γόμφων απέκτησε τον Νίκο Οικονόμου

Next Article
spyroslappas

Καλά εσύ νίκησες ..... νωρίς

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”