Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με επιτυχία η καλοκαιρινή εκδήλωση χορού του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς

ekdilosi Oksias 2022

Με επιτυχία η καλοκαιρινή εκδήλωση χορού του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς

Υπό τη σκιά της σε εξέλιξη ευρισκόμενης πανδημίας του κορωνοϊού και σ’ ένα βαριά χτυπημένο από τη θεομηνία του Ιανού χωριό, με τις πληγές του, ακόμα ορθάνοιχτες, να προκαλούν πάμπολλα προβλήματα στην καθημερινότητα των Οξυωτών και να δυσκολεύουν την πρόσβαση στο χωριό ακόμα και μέσω κεντρικών οδικών αρτηριών, διοργανώθηκε για φέτος, μετά από δύο ολόκληρα χρόνια απραξίας, ο καλοκαιρινός χορός του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 19-8-2022, στο αύλειο χώρο του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας Οξυάς, έδρα του Συλλόγου, και μπορεί, υπό τις ανωτέρω αναφερόμενες συνθήκες, συνεπικουρούμενες και από το βαρύ πένθος αρκετών Οξυωτών, ο κόσμος που αυτή τη φορά παραβρέθηκε να ήταν λιγότερος σε σχέση με προηγούμενες φορές. Τίποτα, ωστόσο, δεν εμπόδισε όσους παραβρέθηκαν να περάσουν ένα όμορφο βράδυ, γλεντώντας και πάλι μέχρι το πρωί, υπό τους ήχους ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής, που διατήρησε αμείωτο το κέφι και τη διάθεση για χορό απ’ όλους.

Καθοριστικοί παράγοντες για την επιτυχία της εκδήλωσης στάθηκαν η εθελοντική εργασία και προσφορά όλων, ανεξαιρέτως, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και αρκετών φίλων του Συλλόγου, σε συνδυασμό με την ανταπόκριση των παραβρισκόμενων Οξυωτών στο κάλεσμα για την οικονομική της στήριξη.

Χαιρετισμό για λογαριασμό του Διοικητικού Συμβουλίου απηύθηνε  ο πρόεδρός του (και δημοτικός σύμβουλος) Γιώργος Καραβίδας, που αναφέρθηκε στη δράση του Συλλόγου και στην ανάγκη για επαναδραστηριοποίηση του πολιτισμού καθώς και στα υφιστάμενα προβλήματα του χωριού, ιδίως μετά τις καταστροφές του Ιανού, που κάθε άλλο παρά αφήνουν ανεπηρέαστη και τη δραστηριότητα του Συλλόγου.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μουζακίου κος Θεοφάνης Στάθης, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Τρυφέρης, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜ Χρήστος Κουτρομάνος, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ζαρνακούπης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Οξυάς Λάμπρος Ευθυμίου, ο τοπικός σύμβουλος Νίκος Κούτσικος και εκπρόσωποι του Συλλόγου απανταχού Οξυωτών με έδρα την Αθήνα.

Θετικότατα και τα σχόλια όσων από τους παραβρισκόμενους επισκέφθηκαν την έκθεση λαογραφικών αντικειμένων από την καθημερινή ζωή των Οξυωτών, που λειτουργεί στο χώρο της πλατείας του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας, αποδίδοντας τα εύσημα στο Σύλλογο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση καθώς και όλους τους φίλους και τους δωροθέτες που τη στήριξαν, ενώ πρέπει να αναφέρει και ότι η δαπάνη των τραπεζοκαθισμάτων καλύφθηκε από το Νομικό Πρόσωπο «Πολιτισμός- Αθλητισμός- Νεότητα» του Δήμου Μουζακίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

ekdilosi Oksias 2022 1
Total
0
Shares