Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με επιτυχία  η ενημερωτική εκδήλωση «Παιδική Κακοποίηση»

 

 Με επιτυχία  η ενημερωτική εκδήλωση της Πρωτοβουλίας του Κ.Υ. Μουζακίου ,των δυο συλλόγων διδασκόντων του 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Μουζακίου, των συλλόγων γονέων & κηδεμόνων του 1ου & 2ου Δημ . Σχολείου Μουζακίου & του συλλόγου Γυναικών Μουζακίου με θέμα «Παιδική Κακοποίηση»

 Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και την αθρόα προσέλευση του κόσμου η εκδήλωση με θέμα : « Παιδική κακοποίηση».

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η ιατρός του Κ.Υ. Μουζακίου κ.Λία Ρογγανάκη και ο κοινωνικός Λειτουργός του Κ.Υ. Μουζακίου κ. Δημήτριος Καβάλας.

Κοινός παρονομαστής που επισήμαναν έντονα οι ειδικοί είναι η επικοινωνία ,η οποία  πρέπει να αναπτυχθεί στους κόλπους της οικογένειας καθώς η πρόληψη για το οποιοδήποτε συμβάν είναι σίγουρα καλύτερη του «θεραπεύειν». Η ενημέρωση απαιτείται καθώς αυτή είναι η βάση της επικοινωνίας.

Να μάθουμε να διαβάζουμε τα “σημάδια” που ενδέχεται να υποκρύπτουν φαινόμενα κακοποίησης (χαμηλή αυτοεκτίμηση, αδυναμία ενός παιδιού να αγαπήσει ή να εμπιστευτεί, επιθετικότητα, θυμός, άγχος, φόβος, παραβατικές ή αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές). ‘Ολα αυτά θα πρέπει να μας προβληματίσουν.


[RPG id=95033]



Total
0
Shares
Previous Article

Αποτελέσματα Β2 ΕΠΣΚ 14η αγωνιστική (2018-19)!

Next Article

Ιδρυτική Διακήρυξη Υποψηφίου Δημάρχου Δήμου Μουζακίου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΥΔΑ με τον συνδυασμό «Νέα Ελπίδα»

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…