Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης μαθητών και φοιτητών ΡΟΜΑ στους Σοφάδες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης μαθητών και φοιτητών ΡΟΜΑ από τον Σύλλογο Τριτέκνων και Πολυτέκνων Ν. Καρδίτσας και περιχώρων Αθιγγάνων ΡΟΜ «Άγιος Βασίλειος».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σοφάδων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ΡΟΜΑ που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Απριλίου.
Στην εκδήλωση Βραβεύτηκαν μαθητές ΡΟΜΑ ενώ δόθηκε η ευκαιρία σε νέους από τις κοινότητες του Νομού Καρδίτσας να μοιραστούν δημόσια την εμπειρία τους από την σχολική εκπαίδευση και την επένδυση στην γνώση.
Στόχος του Συλλόγου ΡΟΜ «Άγιος Βασίλειος» είναι να καθιερώσει και να κάνει θεσμό για την περιοχή μας την συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία έγινε φέτος για δεύτερη χρονιά, και να πραγματοποιήσει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων που θα ενισχύουν την εξωστρέφεια των κοινοτήτων ΡΟΜΑ του Ν. Καρδίτσας, με έμφαση στη γνώση και την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων των κατοίκων των δύο οικισμών, σε Καρδίτσα και Σοφάδες. Στην Ελλάδα της κρίσης, σε μια εποχή που πρόσφυγες ζητούν την αλληλεγγύη μας πρέπει να ξεπεράσουμε στερεότυπα που οδηγούν σε απομόνωση, ρατσισμό και εκμετάλλευση και να προχωρήσουμε στο χτίσιμο μια δίκαιης κοινωνίας. Ο σύλλογός μας θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα βρίσκεται στην κατεύθυνση αυτή.

Για τον Σύλλογο Τριτέκνων και Πολυτέκνων Ν. Καρδίτσας και περιχώρων Αθιγγάνων ΡΟΜ «Άγιος Βασίλειος».
Ο πρόεδρος Μπαντής Ανδρέας

Με επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης μαθητών και φοιτητών ΡΟΜΑ στους Σοφάδες




Total
0
Shares
Previous Article

Τα πιστοποιητικά συμμετοχής στο πρόγραμμα CodeGrils έλαβαν 55 τρικαλινές μαθήτριες

Next Article

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Εαρινή Γιορτή της Φύσης

Related Posts