Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με επιτυχία η Εκδήλωση-Διημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στην Πύλη

imerida Pindos pyli 2

Με επιτυχία η Εκδήλωση-Διημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στην Πύλη

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ -ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ

Αιτίες -Συνέπειες- Αποκατάσταση -Δημοτικά Σχέδια-Μείωση Εκπομπών Άνθρακα

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 2,3,4, Σεπτεμβρίου

Μία άκρως ενδιαφέρουσα και πετυχημένη Εκδήλωση-Διημερίδα διοργάνωσαν το «ΔΙΚΤΥΟ-ΠΙΝΔΟΣ», ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ», τον Δήμο Πύλης και το Επιμελητήριο Τρικάλων ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της ΚΕΓΕ.

Η Διημερίδα έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης την Παρασκευή και Σάββατο 2,3, Σεπτεμβρίου με θέμα «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ -ΑΙΤΙΕΣ -ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ-ΜΕΙΩΣΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΝΘΡΑΚΑ.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Χρήστος Γκρέκος ενώ σύντομους χαιρετισμούς έκαναν ο Πρόεδρος του «Δικτύου Πίνδος» κ. Ανδρέας Στεργίου Δήμαρχος Αργιθέας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλειος Γιαγιάκος και Αντ/δρος της ΚΕΕ Ελλάδος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Βουλευτής Τρικάλων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντίνος Μπάρδας, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Δ/σης Θες/λίας-Στ. Ελλάδος κ. Κων/νος Παπάς, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης (εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσοστόμου Δημήτριος Κατσαρός, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας ο οποίος τόνισε τα εξής..

Σεβαστοί Πατέρες της Εκκλησίας ,Εκλεκτοί προσκεκλημένοι , κυρίες και κύριοι, Σαν οικοδεσπότης αυτής της μάζωξης αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή.

Σας καλωσορίζω σε αυτήν την διημερίδα με τίτλο την Κλιματική Αλλαγή- Καλωσορίζω τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο με αρμοδιότητες κρατικής αρωγής και αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές.

Ο κ. Μαράβας αναφέρθηκε στα προβλήματα του ΙΑΝΟΥ ,τις βροχοπτώσεις ,χιονοπτώσεις και κατολισθήσεις, επίσης στάθηκε στην ομιλία του στην αναγκαιότητα της λειτουργίας του Υδροηλεκτρικού Φράγματος της Μεσοχώρας.

Τελειώνοντας ο κ. Μαράβας τόνισε ότι το μέλλον πρέπει να το δημιουργήσουμε για να το ζήσουμε, όλοι μαζί Κράτος, η Αυτοδιοίκηση, η αγορά η Κοινωνία των πολιτών.

Κατόπιν άρχισαν οι ομιλίες της Πρώτης Θεματικής Ενότητας με συντονιστή τον κ. Γιαγιάκο από τους Καθηγητές Πανεπιστημίων ειδικοί στα θέματα Κλιματικής Αλλαγής.

Οι εργασίες της διημερίδα συνεχίστηκαν και την επόμενη ημέρα Σάββατο 3/9/22.

Παρόντες ήταν επίσης η Θεματικός Αντι/ρχης Υγείας κ. Δήμητρα Νάτσινα, ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πύλης κ. Βάιος Καλύβας, οι Αντιδήμαρχοι της Συμπολίτευσης, δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Σπουδαστές της ΣΜΥ, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντ/σης του Δήμου Πύλης κ. Θεόδωρος Χήρας, οι Δήμαρχοι Μετεώρων ,και Λίμνης Πλαστήρα κ. Θεόδωρος Αλέκος και Παναγιώτης Νάνος και ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πύλης κ. Βαλάντης Τσιούτσιας.

Το Catering επιμελήθηκε το Κατάστημα Thomas Coffee and Grill.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

imerida Pindos pyli 1 imerida Pindos pyli




Total
0
Shares
Previous Article
Rapid tests: Το πρόγραμμα ελέγχων στη Θεσσαλία αύριο Παρασκευή 1 Ιουλίου

Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία: Σάββατο 3/9

Next Article
Maravas Agorastos 22

Νέα πεζοδρόμια σε Πηγή και Λυγαριά με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Related Posts

dimotiko simvoulio Larisas 2024
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνει ο Δήμος Λαρισαίων για τη συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων

Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνει ο Δήμος Λαρισαίων για τη συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής προς…
Perifereiako simvoulio Thessalias 2024
Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου: «Ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων Πανελληνίων εξετάσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας»

Αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς το Υπουργείο Παιδείας για την ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων των Πανελληνίων εξετάσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας