Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες των αντιπλημμυρικών έργων στην λεκάνη Κάρλας

Τα έργα επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο δήμαρχος Αγιάς

Σε πλήρη εξέλιξη και με εντατικούς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εργασίες των υπολειπόμενων έργων για την επαναδημιουργία της λίμνης Κάρλας και των συμπληρωματικών αντιπλημμυρικών έργων στην λεκάνη της λίμνης Κάρλας (περιοχή Πλασιάς και Καστρίου). Στο σημείο των εργασιών βρέθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα και τον εντεταλμένο σύμβουλο Υδάτων κ. Γιώρο Λαδόπουλο, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την πρόοδο των έργων και να συνομιλήσουν με τους κατασκευαστές.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Οι εργασίες στη λίμνη Κάρλα συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Τα έργα εδώ αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής (Πλασιά και Αναύρα) με ταυτόχρονη διευθέτηση διαφόρων χειμάρρων για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τα νερά από τους γύρω ορεινούς όγκους. Πέραν της αντιπλημμυρικής προστασίας των περιοχών αυτών, το έργο θα προσφέρει χρήματα στην πραγματική οικονομία, στηρίζοντας παράλληλα θέσεις εργασίας».

Από την πλευρά του ο κ. Α. Γκουντάρας τόνισε: «Πρόκειται για ένα έργο πνοής που κατασκευάζει η Περιφέρεια στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγιάς. Τα οφέλη από την ολοκλήρωση της λίμνης Κάρλας είναι αναμφίβολα και πολυεπίπεδα. Πλέον οι προοπτικές περεταίρω ανάπτυξης της περιοχής είναι μεγάλες».

ΑΜΥΡΟΣ

Στα πλαίσια της εργολαβίας, με τίτλο «Κατασκευή υπολειπόμενων αντιπλημμυρικών έργων στη λεκάνη λίμνης Κάρλας» με προϋπολογισμό 3.600.000 ευρώ, γίνονται χωματουργικές και άλλες εργασίες (διαπλάτυνση, καθαρισμός, τοποθέτηση συρματοκιβωτίων, κ.α) στην τάφρο 1Τ και στον χείμαρρο Άμυρο,  εργασίες που πρόκειται να συνεχισθούν ανάντη της γέφυρας Πλασιάς και να επεκταθούν και στα υπόλοιπα ρέματα. Το φυσικό αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνει :

– Τη διευθέτηση του χειμάρρου Αμύρου

– Τα έργα του ρέματος οικισμού Ανάβρας που διέρχεται από τον οικισμό της Ανάβρας

Ειδικότερα εκτελούνται χωματουργικές και άλλες εργασίες στον συλλεκτήρα Σ3 (επέκταση του συλλεκτήρα Σ3 έως τη συμβολή του με τον χείμαρρο Άμυρο, σε τμήματα από που ήταν δεσμευμένα λόγω των διενεργούμενων αρχαιολογικών ερευνών, στα σημεία που απαιτείται αποστράγγιση των κλειστών λεκανών ανατολικά του συλλεκτήρα Σ3 και στις συμβολές του συλλεκτήρα Σ3 με τα ρέματα).
Total
0
Shares