Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με δύο γιορτές υποδέχθηκε τους χιλιάδες επισκέπτες του ο μύλος Ματσόπουλου

Με δυο γιορτές για τα παιδιά και όλους τους τρικαλινούς, το περασμένο Σάββατο ο μύλος Ματσόπουλου υποδέχθηκε τους χιλιάδες επισκέπτες του. Τόσο το πρώτο «καλωσόρισμα» του Μουσείου Αγροτικής Ζωής του Δήμου Τρικκαίων στους τρικαλινούς, όσο και το Θεσσαλικό Φεστιβάλ Σχολικού Θεάτρου, γέμισαν τους χώρους του εμβληματικού αυτού μνημείου με φωνές, με ζωγραφιές, με μουσική, με χορό.

Όλη την ημέρα, παιδιά και γονείς ξεναγούνταν στους χώρους του Μουσείου, που συμπεριελήφθη στους εορτασμούς της εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών με τίτλο “Η Ευρώπη στην περιοχή μου”(#EUinmyRegion). Αυτή η εκστρατεία υλοποιήθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ, συμπεριλαμβάνοντας τον μύλο στα Open Days 2017. Οι επισκέπτες είδαν από κοντά τη διαδραστική παρουσίαση του μύλου και τα συντηρημένα μηχανήματα που ξαναδίνουν ζωή στο εντυπωσιακό αυτό κτήριο με τον μοναδικά σωζόμενο υδροστρόβιλο.

Παραλλήλως, είχαν την ευκαιρία όλοι οι επισκέπτες να μετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι και να δουν παραστάσεις 4 σχολείων της Θεσσαλίας. Αυτά, μετείχαν στο πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Επίσης, από τις 11 π.μ στην ολοήμερη έκθεση κατασκευών και ζωγραφικής στον χώρο του Ματσόπουλου, σχολεία τα οποία συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια μαθητών, παρουσίαζαν «εικαστικές εγκαταστάσεις» Παρά τη βροχή, που δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των παραστάσεων (από τα σχολεία και τη σχολή χορού Dance Space), με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στον Δημοτικό Κινηματογράφο, η εμπειρία ήταν μοναδική: ο πολυχώρος τέχνης του Δήμου Τρικκαίων είναι και πολυχώρος εκδηλώσεων και δράσεων για τη μνήμη και τον πολιτισμό.

MYLOS matsopoulou 3

MYLOS matsopoulou 9

MYLOS matsopoulou 8

MYLOS matsopoulou 7

MYLOS matsopoulou 6

MYLOS matsopoulou 5

MYLOS matsopoulou 4

MYLOS matsopoulou 2

MYLOS matsopoulou 1




Total
0
Shares
Previous Article

33ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων στη Λάρισα - Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Next Article

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεματική εκδήλωση «Το παρόν και το μέλλον του ΙΕΚ Καρδίτσας»

Related Posts