Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με δράσεις τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

Με δράσεις τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Με συμβολικές αλλά και ουσιαστικές δράσεις τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, σε συνεργασία με Συλλόγους και εθελοντές του Δήμου, με παρούσα ολόκληρη τη δημοτική αρχή, δήμαρχος και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης. Με τήρηση των μέτρων και με τις ανάλογες αποστάσεις λόγω κορονοϊού, έγιναν συμβολικές παρεμβάσεις:

Συγκεκριμένα στο Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Νεοχωρίου έγινε συλλογή διάσπαρτων σκουπιδιών κατά μήκος της ακτογραμμής, ενώ φυτεύτηκαν από τα παιδιά δύο δέντρα συμβολικά.

Την ίδια ώρα στο χώρο «Σταυρός» Κερασιάς, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου της Κερασιάς και εθελοντές από χωριά του Δήμου, καθάρισαν το χώρο του αναψυκτηρίου από σάπια ξύλα, σκουπίδια και χόρτα. Επίσης οι εθελοντές καθάρισαν το μονοπάτι που οδηγεί στο Σχολείο Δάσους.

Επίσης μετά από 15 χρόνια εγκατάλειψης στο Γυμνάσιο Μεσενικόλα έγινε από το Δήμο, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και εθελοντές. Ο γενικός καθαρισμός του χώρου έγινε από συνεργείο εργολαβίας με το Δήμο, ενώ η δημοτική αρχή και εθελοντές συμπλήρωσαν με εργασίες καθαριότητας των εγκαταστάσεων, σκάλες, κλπ.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε Συλλόγους και εθελοντές και είπε ότι η Προστασία του Περιβάλλοντος οφείλει να αποτελεί στάση ζωής των πολιτών για όλο το χρόνο, ενώ Κράτος και Αυτοδιοίκηση οφείλουν να αποδεικνύουν την αγάπη τους για το Περιβάλλον με πολιτικές επιλογές, δράσεις και έργα και όχι μόνο με λόγια. Ειδική αναφορά έκανε στην επιχειρούμενη εγκατάσταση των αιολικών στα Άγραφα και την καταστροφή στο Περιβάλλον που θα είναι ανεπανόρθωτη.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι πρόεδροι των Συλλόγων Κερασιάς κ. Στεργιόπουλος και Νεοχωρίου Καραντώνης Γ.

dimos limnis plastira perivalon 2




Total
0
Shares
Previous Article
Μαθητές/τριες ζωγράφισαν τον κορονοϊό στα Τρίκαλα

Μαθητές/τριες ζωγράφισαν τον κορονοϊό στα Τρίκαλα

Next Article
ΦΑΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Μουζακίου κ.Φάνη Στάθη για την Πανελλήνια διάκριση του Γυμνασίου Λυκειακές τάξεις Μαγούλας

Related Posts

Papakostas Dimitris metalio
Διαβάστε περισσότερα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης Ο Δημήτρης Παπακώστας από…