Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με διήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις τον Πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο τίμησε η πόλη του Παλαμά

Agios Athanasios Palama

Με διήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις τον Πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο τίμησε η πόλη του Παλαμά

“Στύλος γέγονας Ορθοδοξίας, θείοις δόγμασιν υποστηρίζων την Εκκλησίαν, ιεράρχα Αθανάσιε, τω γαρ Πατρί τον Υιών ομοιούσιον, ανακηρύξας κατήσχυνας Άρειον. Πάτερ Όσιε, Χριστόν τον θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος”.

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχη Αλεξάνδρειας, πολιούχου της πόλης του Παλαμά που εκοιμήθη στις 2 Μαΐου του 373.

Οι διήμερες εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 1 Μαΐου, με την ενορία του Αγίου Αθανασίου να υποδέχεται απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Χαραλάμπους του Θαυματουργού. Ακολούθως τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του πανοσιολογιότατου καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γεννησίου της Θεοτόκου Πετρίλου, Θεόκλητου, ο οποίος και κόμισε το Ιερό Λείψανο.

Το πρωί, ανήμερα της εορτής του Αγίου, στον εορτάζοντα μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου (Ρουμ) Παλαμά, τελέσθηκε Αρχιερατική πανηγυρική Θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Τιμόθεου, παρουσία κλήρου και πλήθους λαού. Στη συνέχεια στο προαύλιο του Ναού πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία και προσκύνηση της Ιεράς Εικόνας που συνοδεύονταν από μέλη πολιτιστικών Συλλόγων ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές.

Από τις φετινές εκδηλώσεις απουσίαζε η περιφορά της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους της πόλης, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν στάθηκαν σύμμαχος.

Με την παρουσία τους τίμησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις οι βουλευτές Γιώργος Κωτσός και Ασημίνα Σκόνδρα, εκπρόσωπος του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα(με τον τελευταίο να βρίσκεται στην Βοστόνη, εκπροσωπώντας της Ελληνική κυβέρνηση στους εορτασμούς της ομογένειας), ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωστής Νούσιος, ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Καραγιάννης και Λία Ρογγανάκη, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι του Στρατού, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

agios athanasios 2 4 agios athanasios 2 3 agios athanasios 2 2 agios athanasios 2 1




Total
0
Shares
Previous Article
afisa ipa Karditsas basket 2

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΔ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Αγώνες προσφοράς στο Καρπενήσι

Next Article
Aiolos Gravena basket

Οριστικά 2ος ο Αίολος/Γόμφοι με νίκη στα Γρεβενά