Με αυξημένα μέτρα λειτούργησε σήμερα η λαϊκή αγορά στο Μουζάκι (video)

Share

Με αυξημένα μέτρα λειτούργησε σήμερα η λαϊκή αγορά στο Μουζάκι

Ο Δήμος Μουζακίου επέτρεψε την διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς στο Μουζάκι για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν ένα μήνα από την εισήγηση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας της από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 που έλαβε χώρα στις 20.3.2020 και για την ομαλή διεξαγωγή της χρησιμοποίησε εταιρεία Security για την επίβλεψή της.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε λάβει απόφαση λειτουργίας της αγοράς προ 15νθημέρου. Ωστόσο ανεστάλη κατόπιν της  ανακοίνωσης του κ. Χαρδαλιά και τελικά τίθεται εκ νέου σε ισχύ σήμερα Σάββατο 25/4/2020.

Έτσι, με τη συμμετοχή και μόνο παραγωγών και επαγγελματιών εμπόρων αγροτικών και αλιευτικών προϊόντων από την περιοχή του Δήμου Μουζακίου, η λαϊκή στο Μουζάκι άνοιξε σήμερα και πάλι, με αυξημένα όμως μέτρα ασφαλείας. Τηρήθηκαν οι απαιτούμενες αποστάσεις ανάμεσα στους πάγκους αλλά και μεταξύ των καταναλωτών, εκ των οποίων οι περισσότεροι κυκλοφορούσαν φορώντας μάσκες και γάντια, υπακούοντας στο αίσθημα ατομικής ευθύνης που φέρει ο καθένας μας για την προσωπική προστασία τόσο του εαυτού μας όσο και των συνδημοτών μας.

Στη Δημοτική Αγορά Μουζακίου παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, ο Αντιδήμαρχος κ. Πούπης Νικόλαος και υπάλληλοι του Δήμου που από κοινού με τους υπαλλήλους της εταιρίας Security επέβλεπαν τον χώρο έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η ομαλή διεξαγωγή λειτουργίας της αγοράς.

Τελειώνοντας να αναφέρουμε πως σε συνομιλίες που είχαμε με τους παραγωγούς ο κοινός παρονομαστής ήταν η ανησυχία όλων για τα νέα status που διαμορφώνονται με την πανδημία, το τι μέλει γενέσθαι στο άμεσο μέλλον, καθώς και η έκδηλη ανησυχία όλων για το πως θα διαμορφωθεί  η οικονομική κατάσταση των ιδίων και της χώρας γενικότερα.

Κουίζ για ….δυνατούς λύτες!

Ιωάννα Κρίκου

Δείτε επίσης