Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με 12ο παίχτη τον διαιτητή ηττήθηκε η ομάδα του Σάκη Τσίγκα στα Χανιά

Nικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Πλατανιά το μεσημέρι του Σαββάτου (26/3), καθώς νίκησε με ανατροπή την ομάδα της ΑΕΛ Καλλονής στο γήπεδο του “Αλικιάνου Χανίων”, στο πλαίσιο της 9ης (εξ΄αναβολής) αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της SuperLeagueK-17.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα της ΑΕΛΚ να έχει το έλεγχο του παιχνιδιού και να δημιουργεί στο 7’ το πρώτο πάτημα στην περιοχή του Πλατανιά με τον Κονδύλα μέσα από την μικρή περιοχή να σουτάρει για γκολ, αλλά ο Λέκκας με παρατεταμένο το χέρι σταμάτησε πάνω στη γραμμή του τέρματος την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα με τον διαιτητή να μην καταλογίζει πέναλτι συνεχίζοντας κανονικά το παιχνίδι.

Στη συνέχεια η ομάδα του Γιάννη Κατσούλη ισορρόπησε το παιχνίδι, προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις, δίχως όμως να κατορθώσει να μπει στην περιοχή του Αλεξίου με αξιώσεις. Καθ’ όλη την διάρκεια του A‘ μέρους οι δύο ομάδες κινήθηκαν με γνώμονα τη διαφύλαξη των μετόπισθεν και με ξαφνικές αντεπιθέσεις να προσπαθούν να διασπάσουν την αντίπαλη αμυντική διάταξη.

Στο 45’ ο Θωμαΐδης προσπάθησε να διώξει την μπάλα με αδύνατο σουτ, καταφέρνοντας ο Λέκκας να πάρει την μπάλα και να σεντράρει στο ημικύκλιο της περιοχής της ΑΕΛΚ, με τον Βασιλειάδη αντί να διώξει την μπάλα προς το κέντρο,τροφοδότησε κατά λάθος τον Γκιουράι ο οποίος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Αλεξίου και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Πλατανιά.

Στην επανάληψη τα “παιδιά” του Σάκη Τσίγκα είχαν εκ νέου τον έλεγχο και με συνεχόμενους συνδυασμούς προσπάθησε να ισοφαρίσει. Αυτό έγινε στο 55’ με τον Παρέλλη, που βρέθηκε απέναντι από τον Πενταράκη και με ψύχραιμα τον απέφυγε κάνοντας κίνηση προς τα δεξιά φέρνοντας τον αγώνα ξανά στα ίσα.

Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στην ΑΕΛΚ, μέχρι την είσοδο του Αμαραντίδη, ο οποίος έδωσε επιθετικό αέρα στον Πλατανιά, αφού διεκδικούσε μπαλιές, κάτι που έλειπε μέχρι εκείνη την στιγμή από την ομάδα του Πλατανιά. Ο ίδιος παίχτης στο 66’ δέχθηκε κάθετη πάσα, μπήκε στην περιοχή του Αλεξίου και με ωραίο τρόπο, πλάσαρε διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Η ΑΕΛΚ λίγα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης κατάφερε να πετύχει δύο γκολ με τον Παρέλλη (75’) και με τον Θωμαΐδη (89’), τα οποία όμως ο διαιτητής του αγώνα δεν κατακύρωσε.

Με κίτρινη κάρτα τιμωρήθηκαν οι ΠΑΡΕΛΛΗΣ (ΑΕΛΚ) στο 41’ και ο ΓΚΟΥΥΝΑΙ (ΠΛΑΤ) στο 80’ σε μια φάση που επιβαλλότανε κόκκινη, αφού χτύπησε από πίσω αντιαθλητικά τον αντίπαλο.

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της ΑΕΛΚ, Θανάσης Τσίγκας δήλωσε στο acadimies.gr και τον Πέτρο Καραμανλή:
«
Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά μου, αφού για ένα ακόμη συνεχόμενο παιχνίδι, έπαιξαν καταπληκτικά, βρέθηκαν όμως απέναντι σε 12ο παίχτη της αντίπαλης ομάδας, τον διαιτητή του παιχνιδιού. Πρώτο χαρακτηριστικό σημείο της προσπάθειας του να μην επιτρέψει στην ομάδα μας να προηγηθεί ήταν στο 7’ όταν έκλεισε τα μάτια του στο καταφανέστατο πέναλτι που δεν καταλόγισε, την στιγμή μάλιστα που ίδιος ήταν δίπλα στη φάση και με καθαρό οπτικό πεδίο. Σε όλη την διάρκεια του αγώνα υπήρξαν δε πάνω από 10 περιπτώσεις που διαφώνησε με τους βοηθούς του και σφύριζε αντίθετα με τις υποδείξεις τους. Επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι από πλευράς Πλατανιά, με αποτέλεσμα να επιστρέψουμε στην Μυτιλήνη με 3 σοβαρούς τραυματισμούς, λόγω χτυπημάτων. Αποκορύφωμα της μεροληπτικής του διαιτησίας, ήταν η ακύρωση των 2 καθαρών τερμάτων που σημειώσαμε. Στο δεύτερο πέναλτι που έγινε σχεδόν στην λήξη του παιχνιδιού, σημείωσε επιθετικό μας φάουλ στον τερματοφύλακα, όταν προσπάθησε να διώξει δική μας σέντρα, όχι όταν ο τερματοφύλακας έκανε την έξοδο, αλλά σχεδόν 1 λεπτό μετά, όταν η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Στα 3 χρόνια που βρίσκομαι στις υποδομές της ΑΕΛΚ, είναι η πρώτη φορά που συναντώ τόσο μεροληπτική διαιτησία. Είναι κρίμα οι προσπάθειες των παιδιών, οι κόποι τους, τα όνειρα τους, να συναντούν αντιστάσεις όχι σε αντίπαλους ποδοσφαιριστές, αλλά σε ανθρώπους που αποστολή τους είναι να διευκολύνουν το παιχνίδι και όχι να το δυναμιτίζουν».

Συνθέσεις:

Πλατανιάς (Γιάννης Κατσούλης): Πενταράκης, Κωνσταντινίδης, Καληώρα, Λέκκας, Κατσαρός (Αργυρουδάκης), Ντόι, Βασιλάκης, Γκιουράι (53’ Λαγκουβάρδος), Μερόλι (78’ Αναστασόπουλος), Αμαραντίδης Γ. (63’ Αμαράντινης Α.), Κονιτόπουλος (82’ Σακάτης).

ΑΕΛ Καλλονή (Σάκης Τσίγκας): Αλεξίου, Παπαγιαννάκης, Κονδύλας, Δρακούλης (67’ Αρνομάλης), Θωμαΐδης, Φωτέλλης, Μπρής (89’ Λικομέτι), Βασιλειάδης, Κοκκινέλλης, Παλαμουτσής, Παρέλλης (88’ Βαλσάμης).

πηγή: acadimies.gr




Total
0
Shares
Previous Article

Συνεδριάζει το Επιμελητήριο Καρδίτσας

Next Article

θεατρική παράσταση με τον τίτλο «Κουτσαβάκια και Μαριόλες» στην αίθουσα του ΜΕΣ Γαλήνης