Μαζί με τα καλαμπόκια μεγάλωναν και δενδρύλλια κάνναβης

Εντοπίστηκαν δύο αποψιλωμένα και κατάλληλα διαμορφωμένα σημεία μέσα  σε καλλιέργεια καλαμποκιού στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων Λάρισας, όπου καλλιεργούνταν δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθησαν δύο άτομα, ημεδαπός και υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για, κατά περίπτωση, παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (27) δενδρύλλια κάνναβης, δύο δίκαννα κυνηγετικά όπλα, ένα περίστροφο, καθώς και χρηματικό ποσό

Συνελήφθησαν, χθες (22-07-2016) το πρωί και το μεσημέρι στα Φάρσαλα και την ευρύτερη περιοχή τους, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ένας 44χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και ένας 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για, κατά περίπτωση, παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, χθες το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας και του Αστυνομικού Τμήματος Φαρσάλων εντόπισαν τον αλλοδαπό να προσέρχεται με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο σε αγρόκτημα καλλιέργειας καλαμποκιού, ιδιοκτησίας του 47χρονου ημεδαπού, όπου εργαζόταν ως εργάτης γης, και να προβαίνει σε καλλιεργητικές πράξεις.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο χώρο, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο αποψιλωμένα και κατάλληλα διαμορφωμένα σημεία μέσα  στην καλλιέργεια, στα οποία ο υπήκοος Αλβανίας καλλιεργούσε (27) δενδρύλλια κάνναβης, πλήρους ανάπτυξης, ύψους από (0,8) έως (2,3) μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας εντοπίστηκε στα Φάρσαλα και συνελήφθη ο ημεδαπός, ενώ σε διενεργηθείσες έρευνες στο όχημα, σε οικία του υπηκόου Αλβανίας, σε αγροτική αποθήκη ιδιοκτησίας του 47χρονου ημεδαπού, καθώς και σε οικία του 47χρονου στα Φάρσαλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δύο δίκαννα κυνηγετικά όπλα,
  • ένα περίστροφο,
  • (46) κυνηγετικά φυσίγγια,
  • ένα φυσίγγιο πολεμικού όπλου,
  • (59,5) ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή,
  • δεκαεπτά μισά δισκία άγνωστου τύπου,
  • ένα κινητό τηλέφωνο και
  • το χρηματικό ποσό των (240) ευρώ.

 

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο φορτηγό αυτοκίνητο.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.     
Total
0
Shares