Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ματίνα Παγώνη: Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες – Αν δεν προσέξουμε, θα έχουμε και 4ο κύμα κορωνοϊού

Ματίνα Παγώνη: Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες - Αν δεν προσέξουμε, θα έχουμε και 4ο κύμα κορωνοϊού

Ματίνα Παγώνη: Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες – Αν δεν προσέξουμε, θα έχουμε και 4ο κύμα κορωνοϊού

«Εάν δεν προσέξουμε θα έχουμε και τέταρτο κύμα κορωνοϊού», τόνισε η Ματίνα Παγώνη. Η πρόεδρος ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς εξήγησε ότι το πρόβλημα είναι κάποιες ηλικιακές ομάδες που έχουν χαμηλά ποσοστά σε εμβολιασμούς. «Αν συνεχίσουμε να είμαστε με χαμηλά ποσοστά συγκεκριμένες ομάδες τα πράγματα δεν θα πάνε καλά. Οι 60 ετών και άνω πρέπει να εμβολιαστούν.», τόνισε.

Σχετικά με το τείχος ανοσίας, είπε πως τέλος Ιουνίου θα έχουμε μια σχετική ανοσία και τέλος Αυγούστου θα έχουμε 75-80% ανοσία εάν έχουμε όλες τις ποσότητες εμβολίων. Προσέθεσε, επίσης, ότι αν φτάσουμε σε αυτό το ποσοστό ανοσίας θα μπορούμε από 20 Σεπτέμβρη και μετά να βγάλουμε η μάσκα.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών, η κ. Παγώνη είπε ότι «οι παιδίατροι λένε πως πρέπει τα παιδιά να εμβολιαστούν από τον Σεπτέμβρη». Παράλληλα, για την τρίτη δόση εμβολίου ανέφερε ότι θα γίνεται περίπου 9-12 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό, δηλαδή όσοι εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο, θα κάνουν πρώτοι την τρίτη δόση. Επίσης, επεσήμανε ότι «οι μεταλλάξεις μέχρι αυτή τη στιγμή είναι αντιμετωπίσιμες».

Τέλος, όσον αφορά τα μέτρα στα γυμναστήρια και τη χρήση διπλής μάσκας, η κα Παγώνη σχολίασε ότι οι περισσότερες ασκήσεις δε μπορούν να γίνουν με μάσκες. «Εάν οι αποστάσεις ήταν μεγαλύτερες δεν θα χρειαζόταν η μάσκα.»
Total
0
Shares