Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μαθητές Λυκείου ενημερώθηκαν για την ευζωΐα και τις δράσεις του Δημοτικού Κυνοκομείου Λάρισας

episkepsi kynokomeio Larisas

Μαθητές Λυκείου ενημερώθηκαν για την ευζωΐα και τις δράσεις του Δημοτικού Κυνοκομείου Λάρισας

– «Επιτακτική η ανάγκη υιοθέτησης υπεύθυνης συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα συντροφιάς»

Η ενημέρωση για τις δράσεις του Δημοτικού Κυνοκομείου, οι διαδικασίες περισυλλογής, εξέτασης και φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, αλλά και οι σχεδιασμοί της Δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση της δομής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος με μαθήτριες και μαθητές Λυκείου, στον χώρο του Κυνοκομείου.

Παράλληλα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες που αφορούν στα δεσποζόμενα ζώα, καθώς και τις δράσεις που σχεδιάζει ο Δήμος για την ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών, σε σχέση με τη νομοθεσία τόσο από την Εντεταλμένη Σύμβουλο για τη Φροντίδα Αδέσποτων και Δεσποζόμενων Ζώων του Δήμου Λαρισαίων, κ.Ευρυδίκη Γούλα όσο και από την κτηνίατρο και Προϊσταμένη του Δημοτικού Κυνοκομείου, κ.Βάγια Σπηλιώτη.

«Είναι επιτακτική η ανάγκη υιοθέτησης σωστής και υπεύθυνης συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα, δεσποζόμενα και μη.Η ενημέρωση και η εκπαίδευση των νέων ανθρώπων είναι απαραίτητες για την καλλιέργεια σεβασμού και την παροχή φροντίδας προς τα ζώα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε μια πιο υπεύθυνη και φιλόζωη κοινωνία», σημειώνει ο κ.Μαμάκος.

Οι μαθήτριες και μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο του Κυνοκομείου, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου, για τον πληθυσμό των φιλοξενούμενων ζώων, τις διαδικασίες για τη στείρωση και την υιοθεσία, καθώς και για τις δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Στη συνάντηση μετείχαν η εκπαιδευτικός κ. Γεωργία Παπαδημητρίου και οι μαθήτριες-μαθητές Αγγελική Κ., Χρήστος Α., Χρήστος Γ., Αποστολία Β., Χριστίνα Μ., Ιφιγένεια Π., Μαρία Ψ., Ευτυχία Ρ., Αλέξανδρος Σ., Χριστίνα Μ., Ναταλία Σ. και Ιωάννα Π., της Α και Β Τάξης Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ν. Μπακογιάννη, οι οποίοι πραγματοποίησαν την επίσκεψη στο πλαίσιο των δράσεων προγράμματος της Βουλής των Εφήβων.
Total
0
Shares
Previous Article
syna mous1

«Πορτρέτα στο Μουσείο»: Μια βραδιά αφιερωμένη στη «Σχολή της Θεσσαλονίκης»

Next Article
prosklisi filoi Pamala 1

Πρόσκληση σε εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Αγροτικού και Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας Δήμου Παλαμά

Related Posts

lampadidromia larisa dimarxos 1
Διαβάστε περισσότερα

Τελετή υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα: Μεταξύ των λαμπαδηδρόμων ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

Τελετή υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα: Μεταξύ των λαμπαδηδρόμων ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος – Δόθηκαν οι στολές…
ena akdilwsi larisa
Διαβάστε περισσότερα

Εκδήλωση ΕΝΑ στη Λάρισα | Το στοίχημα της ανασυγκρότησης της πλημμυροπαθούς Θεσσαλίας: Πλαίσιο, όροι & χρονοδιάγραμμα

Εκδήλωση ΕΝΑ στη Λάρισα | Το στοίχημα της ανασυγκρότησης της πλημμυροπαθούς Θεσσαλίας: Πλαίσιο, όροι & χρονοδιάγραμμα Το Παράρτημα…
diavrwseis anaxwmata Telios
Διαβάστε περισσότερα

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Τέλιου σε έργα αποκατάστασης αναχωμάτων από διαβρώσεις

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Τέλιου σε έργα αποκατάστασης αναχωμάτων από διαβρώσεις Αυτοψία σε έργα αποκατάστασης…