Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μάριος Παπαευσταθίου στον REAL: Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα μπορούν να πλαστογραφηθούν εκτός από την  ανθρώπινη ευφυΐα

marios papaefstathiou realfm

Μάριος Παπαευσταθίου στον REAL: Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα μπορούν να πλαστογραφηθούν εκτός από την  ανθρώπινη ευφυΐα

Ο Διακεκριμένος Καθηγητής Οικονομίας & Νέων Τεχνολογιών Μάριος Παπαευσταθίου καλεσμένος στην εκπομπή της γνωστής δημοσιογράφου Nατάσα Ράγιου στον Real, εξηγεί και αναλύει τα οφέλη και τους κινδύνους των Νέων Τεχνολογιών και τις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση,στην υγεία ,στην οικονομία και στην ρομποτική.

marios papaefstathiou realfm 1

Η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) αναφέρεται στη δημιουργία υπολογιστικών συστημάτων που μπορούν να εκτελούν εργασίες που απαιτούν ανθρώπινη νοημοσύνη, όπως αναγνώριση προτύπων, λήψη αποφάσεων, γλωσσική κατανόηση και παραγωγή, και πολλά άλλα.

Στην συνέντευξη του o Kαθηγητής Οικονομίας και Νέων Τεχνολογιών  επισήμανε ότι είναι η Τεχνητή νοημοσύνη είναι μία μεγάλη ευκαιρία που ταυτόχρονα ενέχει και πολλούς κινδύνους, όπως όλες οι τεχνολογίες η χρήση της είναι πολύ σημαντική ανάλογα το πώς θα χρησιμοποιηθεί μπορεί να φέρει θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα αλλά εδώ είναι πιο επικίνδυνη σε σχέση με άλλες τεχνολογίες γιατί σκέφτεται κιόλας και τα συστήματα αυτά προσπαθούν να επιτελέσουν διεργασίες παρόμοιες με την ανθρώπινη νοημοσύνη.

marios papaefstathiou trikala 2

Ο Μάριος Παπαευσταθίου τόνισε ότι σήμερα «ο άνθρωπος στην προσπάθεια του να γίνει υπεράνθρωπος ξέχασε τον Θεάνθρωπο υποτίμησε τον συνάνθρωπο και κατάντησε απάνθρωπος» και  σίγουρα ο ίδιος άνθρωπος μοιάζει με ένα κλάσμα. που ο αριθμητής δείχνει αυτό που πραγματικά είναι και ο παρονομαστής αυτό που νομίζει ότι είναι..όσο μεγαλύτερος είναι ο παρονομαστής τόσο μικρότερο είναι το κλάσμα!

Η άποψη ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι κακή για την ανθρωπότητα είναι ένα πολύπλευρο θέμα και εξαρτάται από την προοπτική από την οποία το εξετάζετε. Αναφέρομαι σε ορισμένες από τις πιθανές αντιφάσεις και απόψεις που συναντάμε συχνά είπε ο Κύριος Παπαευσταθίου όπως:

 1. Ανεργία: Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αυτοματοποίηση και, ενδεχομένως, σε απώλεια θέσεων εργασίας για ορισμένους εργαζόμενους.
 2. Απώλεια Ανθρώπινης Δεξιότητας: Κάποιοι ανησυχούν ότι η υπερβολική εξάρτηση από την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ή παραμόρφωση ανθρώπινων δεξιοτήτων και επικοινωνίας.
 3. Ηθικά και Κοινωνικά Ζητήματα: Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης σε ευαίσθητους τομείς, όπως η αποφυγή αυτόνομων όπλων, η προστασία της ιδιωτικής ζωής, και η δικαιοσύνη, αντιμετωπίζει προκλήσεις και ανησυχίες σχετικά με την ηθική.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν επίσης πολλοί που βλέπουν την τεχνητή νοημοσύνη ως ευκαιρία για επίλυση σημαντικών προβλημάτων, όπως η αντιμετώπιση ασθενειών, η βελτίωση της απόδοσης στην εκπαίδευση και η αύξηση της αποτελεσματικότητας σε πολλούς τομείς.

Συνολικά, η αξιολόγηση της επίδρασης της τεχνητής νοημοσύνης στην ανθρωπότητα είναι ένα ζήτημα που συνεχώς συζητείται και εξαρτάται από τον τρόπο που θα υλοποιηθεί και θα χρησιμοποιηθεί αυτή η τεχνολογία.

Παράλληλα Η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) μπορεί να έχει οφέλη για την ανθρωπότητα, και πολλοί άνθρωποι τη βλέπουν ως θετικό δυναμικό για πολλούς τομείς. Ορισμένα από τα πιθανά οφέλη περιλαμβάνουν:

 1. Βελτίωση της Απόδοσης και Παραγωγικότητας: Η ΤΝ μπορεί να εκτελεί εργασίες μεγάλης κλίμακας και επαναλαμβανόμενες εργασίες με μεγάλη ακρίβεια, βελτιώνοντας έτσι την απόδοση και την παραγωγικότητα σε διάφορους τομείς.
 2. Ιατρική Έρευνα και Φροντίδα: Η ΤΝ μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών, τη διάγνωση ασθενειών και τη βελτίωση της παροχής υγειονομικής περίθαλψης.
 3. Προαγωγή της Επιστήμης και της Έρευνας: Η ΤΝ μπορεί να συμβάλει στην επίλυση πολύπλοκων επιστημονικών προβλημάτων και να επιταχύνει την επιστημονική έρευνα.
 4. Βελτίωση της Εκπαίδευσης: Η ΤΝ μπορεί να παρέχει εξατομικευμένη εκπαίδευση, προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε μαθητή, καθώς και να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς στην αξιολόγηση και παρακολούθηση της προόδου.
 5. Προστασία Περιβάλλοντος: Η εφαρμογή της ΤΝ στη διαχείριση των φυσικών πόρων και των ενεργειακών συστημάτων μπορεί να συμβάλει στη μείωση του ανθρώπινου αποτυπώματος στο περιβάλλον.

Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη ηθικά και κοινωνικά ζητήματα κατά την ανάπτυξη και χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να διασφαλιστεί η θετική της επίδραση στην ανθρωπότητα.

Στην συνέχεια της συνέντευξης του έκανε εμπεριστατωμένη ανάλυση των εφαρμογών της στο εκπαιδευτικό σύστημα,στην υγεία,στην οικονομία και φυσικά στην ρομποτική

texniti noimosyni 2

Η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στο εκπαιδευτικό σύστημα έχει τεράστια δυνατότητα να βελτιώσει την ποιότητα της διδασκαλίας και της μάθησης. Ακολουθούν μερικοί τρόποι που η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εφαρμοστεί στο εκπαιδευτικό περιβάλλον:

 1. Εξατομικευμένη Μάθηση: Οι αλγόριθμοι μάθησης μηχανής μπορούν να αναλύουν τα δεδομένα για κάθε μαθητή και να προσφέρουν εξατομικευμένες συστάσεις και προσαρμοσμένο υλικό, βοηθώντας τους μαθητές να μάθουν στο δικό τους ρυθμό και σύμφωνα με τις ατομικές τους ανάγκες.
 2. Αξιολόγηση Μάθησης: Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να αξιολογήσουν αυτόματα τις εργασίες και τις απαντήσεις των μαθητών. Αυτό μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο για τους εκπαιδευτικούς και να παρέχει άμεσα ανατροφοδοτικά σχόλια στους μαθητές.
 3. Συστήματα Συνεργατικής Μάθησης: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να υποστηρίξει τη συνεργατική μάθηση, βοηθώντας τους μαθητές να συνεργάζονται διαδικτυακά σε εκπαιδευτικά έργα και να μοιράζονται ιδέες.
 4. Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών: Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκπαιδεύονται μέσω εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης που προσομοιάζουν περιπτώσεις διδασκαλίας και διαχείρισης της τάξης.
 5. Αναγνώριση Συναισθημάτων: Η ανάλυση συναισθημάτων μέσω της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να παρακολουθούν την εμπειρία των μαθητών και να αντιδρούν ανάλογα.
 6. Εκπαιδευτικά Παιχνίδια: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία διαδραστικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών που προάγουν τη μάθηση με διασκέδαση.
 7. Προβλέψεις και Αναλύσεις: Οι αναλύσεις δεδομένων μπορούν να παρέχουν προβλέψεις σχετικά με την επίδοση των μαθητών, τις ανάγκες τους και τις τάσεις στη μάθηση.

Ο συνδυασμός της τεχνητής νοημοσύνης με το εκπαιδευτικό σύστημα μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο εξατομικευμένη, αποτελεσματική και διαδραστική διαδικασία μάθησης για τους μαθητές. Παρ’ όλα αυτά, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη η ιδιωτικότητα των δεδομένων, η κατάρτιση των εκπαιδευτικών και οι πιθανές κοινωνικές επιπτώσεις κατά την εφαρμογή τέτοιων τεχνολογιών.

Η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της υγείας έχει τεράστια επίδραση και δυνατότητες για τη βελτίωση της ιατρικής περίθαλψης, της διάγνωσης, της θεραπείας και της διαχείρισης των ιατρικών δεδομένων. Ορισμένοι τρόποι εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της υγείας περιλαμβάνουν:

 1. Διάγνωση και Πρόβλεψη Ασθενειών: Οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης μπορούν να αναλύουν ιατρικά δεδομένα, όπως εικόνες από ακτινογραφίες, αποτελέσματα εξετάσεων και ιατρικές εγγραφές, προκειμένου να βοηθήσουν στη διάγνωση και την πρόβλεψη ασθενειών, όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.
 2. Θεραπεία και Προσωποποιημένη Ιατρική: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προτείνει προσωποποιημένες θεραπείες βάσει των ιατρικών ιστορικών και γενετικών πληροφοριών του ασθενούς.
 3. Ρομποτική Χειρουργική: Οι ρομποτικές συστάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πιο ακριβείς και αποτελεσματικές χειρουργικές επεμβάσεις.
 4. Διαχείριση Ιατρικών Δεδομένων: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματική διαχείριση των ιατρικών δεδομένων, όπως ιατρικές εγγραφές, απεικονίσεις και δεδομένα γονιδιακής αλληλουχίας.
 5. Πρόβλεψη Επιδημιών: Οι αλγόριθμοι μπορούν να αναλύουν επιδημιολογικά δεδομένα και να βοηθήσουν στην πρόβλεψη και πρόληψη επιδημιών.
 6. Υποστήριξη Αποφάσεων: Οι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιούν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για την υποστήριξη κλινικών αποφάσεων, βασιζόμενοι σε ενδείξεις και επιστημονικές πληροφορίες.
 7. Προσωπική Υγεία και Ευεξία: Οι εφαρμογές υγείας και φορετές συσκευές μπορούν να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας ενός ατόμου και να προσφέρουν συμβουλές για βελτίωση της ευεξίας.

Οι παραπάνω εφαρμογές αποτελούν μόνο μερικά παραδείγματα του πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ενισχύσει τον τομέα της υγείας. Ωστόσο, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη η ασφάλεια των δεδομένων, η ηθική και οι ρυθμίσεις για την κατάλληλη χρήση αυτών των τεχνολογιών

Η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στην οικονομία έχει ευρύ φάσμα επιπτώσεων και δυνατοτήτων. Παρακάτω παραθέτω μερικούς τρόπους με τους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη εφαρμόζεται στον τομέα της οικονομίας:

 1. Πρόβλεψη και Ανάλυση Τάσεων: Οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης μπορούν να αναλύουν τα οικονομικά δεδομένα και να προβλέπουν τις τάσεις των αγορών, των τιμών και των οικονομικών εξελίξεων.
 2. Χρηματοοικονομική Ανάλυση: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να υποστηρίξει τους επενδυτές με αναλύσεις για το ποιες επενδύσεις είναι πιο πιθανό να αποδώσουν καλύτερα.
 3. Διαχείριση Ρίσκου και Ασφάλειας: Οι αλγόριθμοι μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό κινδύνων και απειλών για την οικονομία, καθώς και στον καθορισμό στρατηγικών διαχείρισης ρίσκου.
 4. Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βελτιστοποιήσει τη διαχείριση των εφοδιαστικών αλυσίδων μέσω προβλέψεων της ζήτησης και βελτιστοποίησης του εφοδιαστικού δικτύου.
 5. Χρηματικές Συναλλαγές και Τραπεζικές Υπηρεσίες: Οι αλγόριθμοι μπορούν να αναλύουν χρηματικά δεδομένα, να εντοπίζουν απάτες και να βελτιώνουν την ασφάλεια των χρηματικών συναλλαγών.
 6. Διαχείριση Πορτοφολιού και Επενδύσεων: Εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του προσωπικού πορτοφολιού και στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις επενδύσεις.
 7. Κερδοσκοπία Αγοράς: Οι αλγόριθμοι μπορούν να αναλύουν δεδομένα αγοράς και να εντοπίζουν ευκαιρίες για κερδοσκοπία στις χρηματιστηριακές αγορές.
 8. Πρόβλεψη Επιχειρηματικής Επίδοσης: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις στον προγραμματισμό και την πρόβλεψη των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Οι παραπάνω εφαρμογές αντικατοπτρίζουν μόνο μερικές από τις πολλές δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στον οικονομικό τομέα. Παρ’ όλα αυτά, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη τα ηθικά και η ασφάλεια των δεδομένων κατά την ανάπτυξη και χρήση αυτών των τεχνολογιών.

texniti noimosyni 3

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει μεγάλη επίδραση στον τομέα της ρομποτικής, επιτρέποντας τη δημιουργία προηγμένων και αυτόνομων ρομπότ με ικανότητες που πηγαίνουν πέρα ​​από την απλή αυτοματοποίηση. Ορισμένες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στη ρομποτική περιλαμβάνουν:

 1. Αυτόνομη Πλοήγηση: Η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στα ρομπότ να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τους μέσω αισθητήρων (όπως λέιζερ, κάμερες, αισθητήρες βάθους) και να λαμβάνουν αυτόνομες αποφάσεις σχετικά με την πλοήγηση, την αποφυγή εμποδίων και τον σχεδιασμό διαδρομών.
 2. Μηχανική Μάθηση και Αυτόνομη Μάθηση: Οι ρομπότ μπορούν να μάθουν από τα περιβαλλοντικά τους δεδομένα, όπως επίλυση προβλημάτων, βελτίωση των επιδόσεών τους και προσαρμογή σε νέες καταστάσεις.
 3. Αντίληψη και Κατανόηση: Η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στα ρομπότ να αναγνωρίζουν αντικείμενα, πρόσωπα, φωνές και κίνηση, ενσωματώνοντας δυνατότητες όπως αναγνώριση εικόνων, επεξεργασία φωνής και ανίχνευση κινήσεων.
 4. Συνεργατική Ρομποτική: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συντονίζει τη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών ρομπότ για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων.
 5. Βιομηχανική Ρομποτική: Η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει την ακρίβεια και την απόδοση των βιομηχανικών ρομπότ, επιτρέποντάς τους να εκτελούν εργασίες όπως συγκόλληση, επεξεργασία φορμών και συναρμολόγηση.
 6. Ιατρική Ρομποτική: Στον τομέα της ιατρικής, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επεμβάσεις όπως χειρουργικές ρομπότ, διάγνωση μέσω ιατρικών εικόνων και παρακολούθηση ασθενών.
 7. Εκπαιδευτική Ρομποτική: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη δημιουργία εκπαιδευτικών ρομπότ που διδάσκουν παιδιά και ενηλίκους σε διάφορα θέματα, όπως προγραμματισμός και επιστημονικές έννοιες.

Οι παραπάνω εφαρμογές αντιπροσωπεύουν μόνο μερικούς από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη ενσωματώνεται στη ρομποτική και επιτρέπει τη δημιουργία πιο έξυπνων και αποτελεσματικών ρομπότ.

Τέλος , στην νέα ψηφιακή εποχή που ζούμε οι άνθρωποι χρειάζονται ασφαλώς δύναμη για να κάνουν το εφικτό αλλά σίγουρα χρειάζονται πίστη για να κάνουν το ανέφικτο.


Στο παρακάτω λινκ είναι το απόσπασμα της εκπομπής από το Κανάλι του Καθηγητή Μάριου Παπαευσταθίου:

marios papaefstathiou trikala 1

1) Ιστοσελίδα Μάριου Παπαευσταθίου

https://mariospapaefstathiou.gr/

2) Κανάλι Μάριου Παπαευσταθίου

https://www.youtube.com/@Marios_Papaefstathiou

3) Social Media Marios Papaefstathiou

https://www.facebook.com/profile.php?id=61550649134460

4) Επικοινωνία:

marios.3kala@yahoo.gr

mpapaefstathiou@uth.gr


Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Παπαευσταθίου Μάριος

(Εκπαιδευτικός ΠΕ80-ΠΕ11-ΠΕ83)

Ονομάζομαι Παπαευσταθίου Μάριος γεννήθηκα στις 19/06/1980, διαμένω στα Τρίκαλα (Θεσσαλίας) και είμαι απόφοιτος  του τμήματος Φυσικής Αγωγής  & Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ειδικότητα στην Ειδική Αγωγή και έχω Μεταπτυχιακό Αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ στις Επιστήμες της Αγωγής-Ειδική Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Επίσης, έχω πάρει το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού Τ.Ε. ,  το πτυχίο του Λογιστή από το εκπαιδευτικό ίδρυμα του ΑΤΕΙ Λάρισας, το πτυχίο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  και είμαι εν ενεργεία φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος. Ασχολούμαι και με την πληροφορική αφού είμαι πιστοποιημένος προγραμματιστής Λογισμικού JavaEucip.    

Είμαι καθηγητής  ΠΕ80-Οικονομίας διορισμένος  στην Ειδική αγωγή και φέτος την χρονιά 2022-23 διδάσκω στην Ειδική Αγωγή στο ΕΝΕΕΓΥΛ Τρικάλων. Παράλληλα έχω διδάξει στην Ειδική Αγωγή στα σχολεία Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πτολεμαΐδας, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ηρακλείου Κρήτης, Ειδικό Σχολείο Γυμνάσιο-Λύκειο Σύρου, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Φθιώτιδας, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Μαγνησίας ,Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ναυπάκτου .                                                                                   

Έχω εργαστεί ως Καθηγητής, σε Ανώτερα και Ανώτατα ιδρύματα καθώς και σε διάφορα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Όσον αφορά την εκπαιδευτική μου προϋπηρεσία έχω διδάξει στα παρακάτω τμήματα: Εθνικό και Καποστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΑΤΕΙ Λάρισας,Α ΤΕΙ Τρικάλων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών  (Σ.Μ.Υ.),Σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών και Καρδίτσας, Δημόσια ΙΕΚ Τρικάλων και Καρδίτσας, Ναυπάκτου,Πάτρας  και Μεσολογγίου, στο Ιδιωτικό ΙΕΚ Τρικάλων «Δίολκος» καθώς και στα επαγγελματικά και τεχνικά Λύκεια Άρτας, Αλμυρού Βόλου, Γρεβενών, Φαρσάλων Λάρισας, Τρικάλων και Καλαμπάκας και είμαι  επιτηρητής σε δια ζώσης και εξ αποστάσεως εξετάσεις υπολογιστών και ξένων γλωσσών και συνεργάτης της Vellum-Keucert-UcertEcdlUnicertActaDiploma.Τέλος διδάσκω με μεγάλη επιτυχία σε σεμινάρια ως πιστοποιημένος  Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. εκπαιδευτής ενηλίκων σε ΚΕΚσεόλητωνχώρα(Γιάννενα,Αθήνα,Θεσσαλονίκη,ΗράκλειοΚρήτης,Αγρίνιο,Καλαμάτα,Πάτρα.Τρίκαλα,Λάρισα,Βόλο) και σε κολλέγια Αγγλόφωνα-Αμερικάνικα πχ. Νew Υork College  και έχω και την ιδιότητα του Εξεταστή στις εξετάσεις πιστοποίησης ΙΕΚ ΚΑΙ ΣΕΚ του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Έχω άμεση σχέση με την ειδική αγωγή και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια ΕιδικήςΑγωγής,ΙατρικάΟικονομικά,Λογιστικά,Πληροφορικής,Ηλεκτρομηχανολογικά, Ενεργειακά, Περιβαλλοντικά και τέλος το σεμινάριο γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille. Ενδιαφέρομαι πολύ και ασχολούμαι ιδιαίτερα με το τομέα των Social Media,του Digital marketing και την Τεχνητής Νοημοσύνης  όπου είναι τα αντικείμενα τα οποία διδάσκω περισσότερο  και φυσικά για τον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ,ο οποίος  θεωρώ ότι αποτελεί στις μέρες μας ένα ανεξάντλητο ερευνητικό πεδίο και  είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης.

Τα τελευταία επίκαιρα άρθρα τεχνολογίας που έχω γράψει και έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και ενημερωτικές σελίδες (πχ Ελεύθερος Τύπος) στην Ελλάδα,στην Κύπρο και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (πχ Γερμανία) είχανε την παρακάτω θεματολογία:

1) Tεχνητή Νοημοσύνη και Φυσικές Καταστροφές

2) Ψηφιακή Κυβερνοεπίθεση & Ηλεκτρονική Κυβερνοασφάλεια

3) Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση των ρομπότ

4)Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης(Social media) και Δημοκρατία

ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ

https://www.youtube.com/@Marios_Papaefstathiou

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ (social media) ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ

https://www.facebook.com/profile.php?id=61550649134460

Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι τα παρακάτω:

Τηλέφωνα: 6977155405    &    6932470921

Email Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο είναι : mpapaefstathiou@uth.gr  

Email Καθηγητή στο Yπουργείο Παιδείας είναι : pmarios@sch.gr

Προσωπικά  Email  είναι τα: marios.3kala@yahoo.gr

& marios3kala@gmail.com
Total
0
Shares
Previous Article
Πωλείται πέτρινη παραδοσιακή κατοικία στην Πάδη Πευκοφύτου

Πωλείται πέτρινη παραδοσιακή κατοικία στην Πάδη Πευκοφύτου

Next Article
Νόμος και Ελευθερία - Άνθρωπος και Ταυτότητες (Θρησκεία – Έθνος) - Φωτογραφία: Προπαγάνδα αλλά και Εργαλείο Αφύπνισης - Ποίηση και Πολιτική - Η βαλίτσα του Ταξιδιώτη - Ένα εκκλησάκι οικόσημο της Δονούσας ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ: Βίοι παράλληλοι - H Τραγωδία των Τεμπών: Aνθρώπινο Λάθος και Κρατική Αβελτηρία - Η πρώτη επέτειος του Ουκρανικού πολέμου: Οι διαψεύσεις και οι προοπτικές για ειρήνη - Ελευθερώστε τα γλυπτά του Παρθενώνα - Στο λυκαυγές ενός άλλου κόσμου: Προοπτικές και Ευθύνες… - Τρία βιβλία για μία ασφαλή πλοήγηση στην εποχή της μετα-πραγματικότητας - Αλλάζουν οι θρησκείες; - Μικρασιατική Καταστροφή: Μνήμη που πληγώνει… - Ένας άδικος θάνατος και μία δίκαιη εξέγερση - Τουρκικός μεγαλο-Ιδεατισμός ή η παράνοια του νέο-Οθωμανισμού;

Ηλίας Γιαννακόπουλος: Η Κοινωνία δεν είναι ακόμη Ώριμη…