Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μανιτάρια: Η πρωτεΐνη της νηστείας – Οι πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές

Μανιτάρια: Η πρωτεΐνη της νηστείας - Οι πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές

Μανιτάρια: Η πρωτεΐνη της νηστείας – Οι πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές

Γεύματα μέχρι να πεις κύμινο με λευκά μανιτάρια σαμπινιόν. Τα σοτάρουμε, τα κάνουμε σούπα, τα ψήνουμε, τα πανάρουμε. Πρώτα, όμως, μαθαίνουμε τα μυστικά τους. Τα λευκά μανιτάρια σαμπινιόν είναι τα μανιτάρια που καλλιεργούνται σε μεγαλύτερη ποσότητα από οποιοδήποτε άλλο μανιτάρι παγκοσμίως. Αποτελούν μια πολύ θρεπτική και υγιεινή επιλογή, αφού ένα φλιτζάνι μανιτάρια σαμπιγιόν (96 γρ.) περιέχει 3 γρ. πρωτεϊνών, καθόλου λιπαρά, ενώ καλύπτει τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη της Bιταμίνης D κατά 33%, του Σεληνίου κατά 16%, του Φωσφόρου κατά 12% και του φυλλικού οξέος κατά 4%.

Τα συναντάμε σε πολλές και διαφορετικές συνταγές, πολλές φορές να αντικαθιστούν επάξια το κρέας, και θρεπτικά και γευστικά. Έτσι, έχουν κερδίσει την καρδιά των απανταχού vegans και vegeterians, αλλά και όλων όσοι θέλουν να ακολουθούν μια ελαφριά σε θερμίδες διατροφή, αφού σε ένα φλιτζάνι μανιτάρια σαμπινιόν περιέχονται μόλις 21 θερμίδες.

Τα μανιτάρια αυτά μπορούμε να τα βρούμε και φρέσκα και στο κουτί. Τα φρέσκα είναι αρκετά ευπαθή, αφού αντέχουν 3-4 ημέρες στο ψυγείο μας. Τα μανιτάρια, όμως, μας δίνουν την ευελιξία να τα αξιοποιήσουμε στο δικό μας χρόνο, χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στα θρεπτικά τους συστατικά που παραμένουν ίδια. Σας προτείνουμε, λοιπόν, μερικές λαχταριστές συνταγές, για να πάρετε ιδέες για τον τρόπο που μπορείτε να μεταχειριστείτε τα μανιτάρια και το πόσο διαφορετικές παρασκευές μπορείτε να δημιουργήσετε με αυτά ως πρωταγωνιστές.

Αντί για κρέας: Νηστίσιμος μουσακάς με μανιτάρια

Τα λευκά μανιτάρια δίνουν μια ξεχωριστή γεύση στο φαγητό και με άνεση υποκαθιστούν τον κιμά που είναι απαραίτητος στην πατροπαράδοτη συνταγή του μουσακά.

Ως κύριο συστατικό γέμισης: Μανιταρόπιτα ρολό

Μια πολύ νόστιμη και αρωματική πίτα με πλούσια γεύση, που συνδυάζει αρμονικά τα λευκά μανιτάρια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και τα ελληνικά τυριά.

Χυλωμένα μαζί με ζυμαρικά: Τραχανάς με μανιτάρια και πάπρικα

Το αγαπημένο χειροποίητο ζυμαρικό πλέον δεν μαγειρεύεται μόνο ως σούπα αλλά με διάφορους εξαιρετικά νόστιμους συνδυασμούς, όπως αυτή η εκδοχή με την πάπρικα και τα λευκά μανιτάρια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ!

Στο τηγάνι, ως γαρνιτούρα: Βελουτέ με κουνουπίδι και μανιτάρια τηγανιά

Μια ιδιαίτερη δυναμωτική βελουτέ σούπα με κουνουπίδι και πράσο. Σερβρίρεται με λευκά μανιτάρια, τηγανιά. Για όλη την οικογένεια και για χορτοφάγους.

Πηγή: Olivemagazine




Total
0
Shares
Previous Article
Αυξάνεται ο ακατάσχετος λογαριασμός

Εβδομάδα πληρωμών: Τι καταβάλλεται από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ μέχρι την Παρασκευή 19/03

Next Article
syriza logo new

Νέα όργανα στην ΝΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Καρδίτσας

Related Posts