Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μάνη Γιαννοτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Mani Giannotaki deep Trikalon

Μάνη Γιαννοτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

  • Μια γιορτή σε έναν κόσμο αντρών.
  • Είναι μια γιορτή χωρίς καρδούλες και πολύχρωμα μπαλονάκια.
  • Είναι μια ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών, σε έναν κόσμο αντρών.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο και είναι, ίσως, η πιο σημαδιακή ημέρα για το γυναικείο φύλο.

Μια γιορτή η οποία, ουσιαστικά, αφορά τους αγώνες συνηθισμένων γυναικών, που με το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους έγραψαν ιστορία. Η γυναίκα έτσι κι αλλιώς είναι ένας μύθος από μόνη της, ένας μύθος που έχει γεννήσει κι άλλους μύθους.

Είναι τέχνη, να είσαι άξια γυναίκα και περήφανο θηλυκό, δεν είναι εύκολο. Έτσι κι αλλιώς, στη ζωή όλα είναι τέχνη τελικά, κι η πιο μεγάλη από όλες, είναι το να είσαι γυναίκα! Είναι τέχνη το να λάμπεις και να αφήνεις την αύρα σου να μιλάει για σένα, δίχως να λες κουβέντα.

Η γυναίκα είναι λέξη γένους θηλυκού όπως και η ζωή, η μήτρα, η γέννηση, η ελπίδα, η θέληση, η εγκαρτέρηση, η δύναμη, η υπομονή, η αγάπη, η θαλπωρή, η αγκαλιά, η τρυφερότητα, η πίστη, η ανιδιοτέλεια, η αφοσίωση αλλά και τόσες ακόμα που όλες κρύβουν μέσα τους δύναμη, ενέργεια και προοπτική.

Η σημερινή μέρα είναι για σένα:

  • Γυναίκα, μάνα, γιαγιά, κόρη, αδερφή, εργαζόμενη ή άνεργη δεν έχει σημασία, παντρεμένη, χωρισμένη, ή ελεύθερη από επιλογή.
  • Γυναίκα που όλο τρέχεις να προλάβεις, που στηρίζεις, που προσφέρεις, που δίνεις, που παλεύεις μόνη, που προσπαθείς, που κουράζεσαι, που ξενυχτάς, που νευριάζεις, που φωνάζεις, που μετανιώνεις, που κρυφοκλαις, που ξαναχαμογελάς.

Εμείς είμαστε το δέντρο της ζωής. Χωρίς εμάς οικογένεια δεν υπάρχει. Σε εμάς στηρίζεται όλο το οικοδόμημα της οικογένειας, άμα καταρρεύσουμε εμείς καταρρέει το σύμπαν.

Μην ξεχνάς την αξία σου. Μην ξεχνάς την ευθύνη σου. Μην ξεχνάς τη δύναμή σου. Μπορείς να στέκεσαι όρθια και μόνη, στο κρύο, στο βοριά, στο ανεμόβροχο. Να περνούν από πάνω σου οι εποχές κι εσύ να στέκεις όρθια, να αγωνίζεσαι. Εσύ ΑΝΤΕΧΕΙΣ.

Ένα μόνο ελάττωμα έχουμε, ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ……!!!!! Γι’ αυτό να μας προσέχετε !!!!

Για σένα ΓΥΝΑΙΚΑ, που μέσα από το σώμα σου φτιάχτηκε η ΖΩΗ!!!

Τιμή λοιπόν σε όλες τις γυναίκες του πλανήτη!!! Τιμή στα πλάσματα που γεννούν τις ελπίδες της ανθρωπότητας!!! Τιμή όχι μόνο σε μια Παγκόσμια Ημέρα, αλλά κάθε ημέρα αξίζει δόξα σε αυτό το θαύμα που λέγεται γυναίκα, η οποία ζει σ’ έναν κόσμο με ακραίο σωβινισμό, σ’ έναν κόσμο αντρών.

Η γυναίκα δίνει ζωή στις κοινωνίες!!! Η ζωή είναι γυναίκα!!! Υπόκλιση.

Αφιερωμένο σε όλες μας.

Χρόνια μας πολλά!!!

Μάνη Γιαννοτάκη

Ταμίας ΔΕΕΠ – Υπεύθυνη Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Ν. Τρικάλων




Total
0
Shares
Previous Article
podilatikos omilos kentriki

Πρωταθλητής Κεντρικής Ελλάδας ο Δημήτρης Αραμπατζής του Ποδηλατικού Ομίλου Καρδίτσας

Next Article
Sotiria Bakalakou 22

Σωτηρία Μπακαλάκου: Μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας