Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μαγική παράσταση με πρωταγωνιστή το φεγγάρι στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

Μαγική παράσταση με πρωταγωνιστή το φεγγάρι στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

Μαγική παράσταση με πρωταγωνιστή το φεγγάρι στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

Φεγγαρολουσμένο από την πανσέληνο και ασφαλές το υπαίθριο δημοτικό θέατρο στο Φρούριο των Τρικάλων, για μια μαγική βραδιά με ποίηση και μουσική την Τρίτη 4 Αυγούστου. Το Μουσείο Τσιτσάνη σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, σε μια βραδιά – απόδοση τιμής στο φεγγάρι, διοργάνωσε παράσταση με τον τίτλο «Όταν σου λέω φεγγάρι, να βγαίνεις». Μουσική και στίχοι, ποίηση και απαγγελίες, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Πλέσσας, Ελύτης, Λόρκα, Ρίτσος… αλλά και κείμενα των Θεσσαλών ποιητών – συγγραφέων Κεφάλα, Κυρίτση, Λάνταβου, Μάτζιου, παρουσιάστηκαν στο τρικαλινό κοινό.

Η Αναστασία Σπύρου και ο Κώστας Όκκας στην ερμηνεία, με τη συνοδεία ορχήστρας και τις ενορχηστρώσεις του Σάκη Κοντονικόλα, καθώς και οι απαγγελίες των Αντονέλλα Χήρα και Χρ. Χαλβατζάρα (ο οποίος είχε και τη σκηνοθετική επιμέλεια) παρουσίασαν την «ψυχή» της παράστασης, τον πλήρη πρωταγωνιστή, το ίδιο το φεγγάρι.

Και, όπως τόνισε στον χαιρετισμό της η αντιπρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου Τσιτσάνη, Εφη Λεβέντη, η εκδήλωση αποτελούσε μια ευκαιρία να θυμηθούμε την πανσέληνο και να ταξιδέψουμε σε μαγικά κείμενα και μελωδίες. Η παράσταση δόθηκε με πλήρη και αυστηρή τήρηση των μέτρων, καθώς ήδη ο Δήμος Τρικκαίων έχει φροντίσει να αφαιρέσει καθίσματα από το θέατρο, αυξάνοντας τις αποστάσεις ανάμεσα στους θεατές. Επίσης, είχαν ατομικά εκδοθεί Δελτία Εισόδου, τα οποία επέτρεπαν την είσοδο μόνο στους κατόχους τους.

Έτσι για άλλη μια φορά δόθηκε έμφαση μεν στην πανσέληνο και τη μουσική της μαγεία, αλλά με σαφή υπόμνηση στην ανάγκη να προστατευθεί η υγεία όλων.
Τα σκηνικά κατασκεύασε η Geppettto Handmade Art και την επιμέλεια των κειμένων είχε η Βίβιαν Χαλβατζάρα.

Οι φωτογραφίες είναι του Στέφανου Γώγου.

Δήμος Τρικκαίων

panselinos trikala 1

panselinos trikala 2

panselinos trikala 3

panselinos trikala 4

panselinos trikala 5




Total
0
Shares
Previous Article
mihalakis agorastos 1

Προχωρά σε σύμβαση ο δρόμος Ελληνόκαστρο - Νέα Ζωή

Next Article
mihalakis agorastos

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο εκσυγχρονισμός του Δημοτικού Σταδίου Πύλης