Μαχητικά… κάλαντα από μαθητές Σχολείου Αγράφων στον Πρωθυπουργό!

Share

Μαχητικά… κάλαντα από μαθητές Σχολείου Αγράφων στον Πρωθυπουργό!

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Οι μικροί μαθητές του μονοθέσιου Σχολείου Αγράφων Ευρυτανίας, μαζί με τον εργατικό δάσκαλο τους, είπαν τα κάλαντα χθες στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και “βάζοντας τα… γυαλιά” σε πολλούς Αιρετούς και Πολιτικούς, έθεσαν το δίκαιο αίτημα για Ασφαλτόστρωση του κεντρικού χωματόδρομου, που συνδέει τα ιστορικά Άγραφα (έδρα καποδιστριακού Δήμου) με Καρπενήσι Ευρυτανίας και με τα Μ. Βραγγιανά (όρια με νομό Καρδίτσας) – περί τα 15 Χλμ….

Ο Πρωθυπουργός αμέσως έδωσε ρητή υπόσχεση, δεσμεύθηκε, ότι ο δρόμος θα γίνει και θα επισκεφθεί για δεύτερη φορά το όμορφο χωριό τους.

* Για πρώτη φορά, σε πανελλήνια θέαση, από Αγραφόπουλα, διατρανώθηκε το αίτημα που ταλανίζει γενιές Αγραφιωτών, τονίστηκε η άδικη μεταχείριση της ορεινής περιοχής του νομού Ευρυτανίας….

– Ήταν μια έξυπνη κίνηση του Δημάρχου Αγράφων Αλέξη Καρδαμπίκη, του Τοπικού Αντιδημάρχου, του Κοινοτάρχη, του εφημέριου ενορίας Αγράφων (και πατέρα της μικρής Ιφιγένειας)!

– Είναι απαράδεκτο ιστορικές κοινότητες, Τα Άγραφα και τα Μ. Βραγγιανά – έδρα της Σχολής του Γένους την Οθωμανική περίοδο, να βιώνουν τριτοκοσμικές συνθήκες βατότητας, με λασπόδρομο και απομόνωση….

Άμεσα, εντός του 2021, η Ασφαλτόστρωση πρέπει να φθάσει σε όλα τα ορεινά χωριά της δυσπρόσιτης Ευρυτανίας.
Είναι πλέον, ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα, με χωριά χωρίς Άσφαλτο…

• Τα χωριά Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας, έχουν ίδια βιώματα και με σκληρή προσπάθεια πετύχαμε Ασφαλτόστρωση όλων των κεντρικών δρόμων των κοινοτήτων μας, από την επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη (2002) και του Γενικού Γραμματέα Θεσσαλίας (2000)…..έως το 2017 (45 χλμ).

• Απομένει να συνδεθούν οι όμοροι νομοί (Καρδίτσας Θεσσαλίας – Ευρυτανίας Στερεάς) με ασφαλείς σύγχρονους ασφαλτοστρωμένους δρόμους!
Υπολείπονται ελάχιστα χιλιόμετρα χωματόδρομων…..

– Οι Ευθύνες των Υπουργών και Περιφερειαρχών μεγάλες!!! Διαχρονικά….

* Με ανάθεση σε αξιόπιστες εταιρείες και διαδικασία Fast track…..

Τα κονδύλια να κατανέμονται δίκαια και με ιδιαίτερη μέριμνα υπέρ των ορεινών μειονεκτικών περιοχών….( Άρθρο 101-4 Συντάγματος – ΕΧΤΑ).
Όχι όλα, στις έδρες των νομών και περιφερειών (Λάρισα – Λαμία)….

• Οι Τοπικοί Αιρετοί μας, ας παραδειγματιστούν από τη μαχητικότητα και τόλμη των μικρών μαθητών του σχολείου Αγράφων….

√ Ας ετοιμάσουν παρόμοια βίντεο με τους μαθητές των Ρογκίων Βραγκιανών Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας, που μετακινούνται καθημερινά σε χωματόδρομο (6 Χλμ) για τα σχολεία Ραπτόπουλου Ευρυτανίας….

– Δρόμος που θα συνδέσει με ασφαλή προσβασιμότητα τα Θεσσαλικά Άγραφα με τα Ευρυτανικά ….Τη Θεσσαλία με τη Στερεά Ελλάδα!

Ας το στείλουν στο Γραφείο Πρωθυπουργού, του Υπουργού Υποδομών, της Υπ.Παιδείας και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

* Το ίδιο, με μαθητές Αργυρίου & Καταφυλλίου Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας προς τα γειτονικά σχολεία μέσω του χωματόδρομου (δια Περιφερειακής σημασίας), μόλις 5 Χλμ….

• Η Μελέτη του δρόμου Ρογκίων Βραγκιανών είναι έτοιμη (από Δεκέμβριο 2018 με απόφαση ΠΣ Θεσσαλίας) & ο προϋπολογισμός έχει επικαιροποιηθεί για τον δρόμο, ήδη από το καλοκαίρι 2020 / ποσό 2.000.000€ (από 4.400.000€).

– Οι αντοχές, η υπομονή των ορεινών κατοίκων έχουν εξαντληθεί…..

• Εντός του έτους 2020 -που φεύγει σε 6 μέρες- ο Αρμόδιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας πρέπει – Επιτέλους!!! – να δηλώσει την πολιτική του βούληση για Ισόρροπη Ανάπτυξη ολόκληρης της Θεσσαλίας, την ίση μεταχείριση πεδινών – αστικών – και ορεινών περιοχών ….

√ Να επισκεφθεί τα Βραγκιανά και τα Ρόγκια!

√ Ή να εξαγγείλει τη χρηματοδότηση, διαδικτυακά από τη Λάρισα, όπου ζουν πολλοί Πατριώτες Βραγκιανίτες και Αργιθεάτες!

•Το Γραφείο Πρωθυπουργού να καταγράψει τις εξόφθαλμες αδικίες και με παρεμβάσεις να επιταχύνει τις λύσεις!

– Διακόσια (200) χρόνια από την Εθνική Επανάσταση του 1821…..στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι αδιανόητο να υπάρχουν κεντρικοί δρόμοι – Περιφερειακής Ευθύνης – χωρίς άσφαλτο, σήμανση και στηθαία ασφάλειας….!

– Όπως η αξιότιμη Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε μέσα στο χειμώνα τη μοναδική κάτοικο της άγονης νήσου Κινάρου, την κυρά Ρηνιώ, έτσι και οι Αιρετοί της Θεσσαλίας ας επισκεφθούν ΤΩΡΑ, τα ορεινά απόμακρα Βραγκιανά και τα χωριά της κοιλάδας Αχελώου ποταμού, στο άκρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας….. στα όρια με Στερεά Ελλάδα, Ήπειρο- Άρτα & Δυτική – Αιτωλοακαρνανία!!!!

– Ας δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους και πολιτική ίσων ευκαιριών….

• Μπράβο στους μαθητές Αγράφων Ευρυτανίας, στον Δάσκαλο τους, στον Δήμαρχο Αλέξη Καρδαμπίκη και τους συνεργάτες του…..

– Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είμαστε βέβαιοι ότι με ταχύτητα θα υλοποιήσει τη δέσμευση του….!

• Έχει δείξει την ευαισθησία του, με τη χρηματοδότηση άνω των 180 εκατομμυρίων ευρώ για νέες υποδομές στην Π.Ε Καρδίτσας λόγω των καταστροφικών συνεπειών του Ιανού…..

• Οι Κοινοβουλευτικοί μας είναι στο πλευρό μας και πιέζουν….

– Άμεσα να βρεθούν και τα 2.000.000€ για την Ασφαλτόστρωση δρόμου Ρογκίων!

• Καλή Πρωτοχρονιά με υγεία ! Ελπίδα ! Αισιοδοξία!…. Μαχητικότητα….!

Δημήτρης Παπακώστας
Αιρετός ΤΑ Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας 1991-2019.
Συντονιστής Ορεινού Παρεμβατικού Δικτύου “ΠΑΤΡΙ.Δ.Α”.
(Δήμαρχος Αχελώου – Πρόεδρος ΔΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ- 1999-2006 & 2017-19).

Δείτε επίσης