Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Λύνεται το πρόβλημα κυκλοφορίας στην Τ.Κ. Ελληνοπύργου με την κατασκευή περιφερειακής οδού

Το χώρο όπου εκτελούνται οι εργασίες επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος

Το χώρο όπου εκτελούνται οι εργασίες επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος

Λύση στο σημαντικό πρόβλημα κυκλοφορίας οχημάτων που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της Τ.Κ. Ελληνόπυργος, αναμένεται να δώσει ο νέος περιφερειακός δρόμος ο οποίος ήδη εδώ και μερικές ημέρες εισήλθε στη φάση της κατασκευής του. Η κατασκευή αυτού του μικρού περιφερειακού ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της ευρύτερης περιοχής, καθώς το πολύ στενό οδικό δίκτυο της κοινότητας δημιουργούσε προβλήματα στη διέλευση των οχημάτων. Η Αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά από σχετική απόφαση της οικονομικής επιτροπής και μετά από τη δημοπράτηση του έργου, υπέγραψε το Σεπτέμβριο τη σύμβαση κατασκευής με τον ανάδοχο, ο οποίος ήδη εγκαταστάθηκε και ξεκίνησε τις εργασίες.

Αντικείμενο του έργου είναι η πλήρης κατασκευή περιφερειακού δρόμου στο Δ.Δ. Ελληνόπυργου με σκοπό να λειτουργεί σαν περιφερειακή συλλεκτήρια οδός του οικισμού λόγω του ότι το ορεινό ανάγλυφο του οικισμού και οι στενοί υπάρχοντες δρόμοι, δεν επιτρέπουν σε μεγάλο βαθμό την κίνηση των οχημάτων εντός αυτού.

Ο υπόψη δρόμος θα διανοιχτεί στα όρια του οικισμού και συγκεκριμένα σε μήκος 570 μ. περίπου.

Θα γίνουν οι απαραίτητες εκσκαφές όπου απαιτούνται, καθώς και επιχώσεις με δάνεια υλικά λατομείου κατηγορίας Ε4 και συνοδά τεχνικά έργα όπως ολοκλήρωση τοίχων αντιστήριξης, κιβωτοειδής οχετός σωληνωτός οχετός και επενδεδυμένη τάφρος.

Την περιοχή εκτέλεσης του έργου επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Τ.Κ. κ. Γ. Βλάχο και υπηρεσιακούς παράγοντες. Ενημερώθηκε από τους υπευθύνους για τα χαρακτηριστικά του έργου και ζήτησε την ταχεία πρόοδο των εργασιών.

Ο κ. Τσιάκος σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, ο οποίος αποδεικνύοντας το μεγάλο ενδιαφέρον του για την βελτίωση των υποδομών της περιοχής, έδωσε άμεσα την έγκριση για να προχωρήσει το έργο. «Είναι σταθερή η βούληση του περιφερειάρχη μας για την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων χρηματοδότησης πού αφορούν σε έργα υποδομής και αυτό το αποδεικνύει καθημερινά» τόνισε ο κ. Τσιάκος.

Ο αντιπεριφερειάρχης ωστόσο πρόσθεσε πως αποφασιστικής σημασίας για την κατασκευή του έργου ήταν και οι παρεμβάσεις του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Δημ. Σιούφα, ο οποίος φρόντισε να ξεπεραστούν προβλήματα χρηματοδότησης αλλά και γραφειοκρατικά προβλήματα και για αυτό τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα.

Τέλος ο κ. Τσιάκος υπογράμμισε πως με την ολοκλήρωση του έργου τόσο οι κάτοικοι όσο και οι διερχόμενοι από την περιοχή θα κυκλοφορούν πλέον με ταχύτητα και ασφάλεια.




Total
0
Shares
Previous Article

Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων: «Συννεφιές με Λιακάδα»

Next Article

Ιερά Αγρυπνία για τα Εισόδια Της Θεοτόκου στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Κρανιάς