Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Λίμνη Πλαστήρα και Λουτρά Σμοκόβου επί τάπητος

Λίμνη Πλαστήρα και Λουτρά Σμοκόβου επί τάπητος

Λίμνη Πλαστήρα και Λουτρά Σμοκόβου επί τάπητος

Σε τηλεδιάσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωστή Νούσιο και Γ.Γ αρμόδιων υπουργείων

Ο χωρικός σχεδιασμός στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα και η αδειοδότηση των Λουτρών Σμοκόβου ήταν τα κύρια θέματα της τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή του  Γ.Γ Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, του Γ.Γ Χωροταξίας και Αστικού Σχεδιασμού κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη της Γ.Γ Τουρισμού κας Βίκυς Λοΐζου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου, του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου και του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτη Νάνου.

Με βάση την κοινή διαπίστωση ( μετά και την πρόσφατη επίσκεψη σε λίμνη Πλαστήρα και Λουτρά Σμοκόβου των Γ.Γ Οικονομικής Πολιτικής και Τουρισμού) ότι θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες δράσεις για την διαμόρφωση νέων αναπτυξιακών συνθηκών, κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν τα επί μέρους θέματα των δράσεων αυτών.

Όπως τόνισε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόσο οι εγκαταστάσεις των Λουτρών Σμοκόβου, όσο και η περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μπορούν να εξελιχθούν σε τουριστικούς προορισμούς πρώτης γραμμής: ‘’ Οι ιαματικές πηγές έχουν τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης με σύγχρονες υποδομές και με έναν συνδυασμό θεραπευτικών και άλλων παροχών, που θα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Και αυτό θα είναι η αρχή για την προσέλκυση επενδύσεων, μετά μάλιστα και την ανακοίνωση της κας Λοΐζου για την απλοποίηση των διαδικασιών αναγνώρισης των ιαματικών πηγών.

Σε ότι αφορά στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής της Λίμνης Πλαστήρα, στόχος μας παραμένουν οι δράσεις επανασχεδιασμού ( rebranding and marketing), ώστε να διαθέτουμε ένα δυναμικό τουριστικό προιόν, υψηλών προδιαγραφών, που θα καλύπτει και τις 4 εποχές του χρόνου. Ωστόσο, ο πολεοδομικός σχεδιασμός στην περιοχή και η άρση της ΖΟΕ παραμένουν θέματα άμεσης προτεραιότητας και ενδιαφέροντος, αν θέλουμε να υποστηρίξουμε με μια συνολική θεώρηση την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής. Επιπλέον η δέσμευση της κας Λοΐζου ότι το υπουργείο τουρισμού θα εντάξει την λίμνη Πλαστήρα στο σχέδιο για τον ορεινό τουρισμό , αλλά και τα λεγόμενα του κ. Τριαντόπουλου για τα προγράμματα χρηματοδότησης αποκατάστασης ζημιών από τον ΙΑΝΟ, τα οποία δημιουργούν αναπτυξιακές ευκαιρίες για την περιοχή, μας κάνουν αισιόδοξους για το αποτέλεσμα. Είναι εξάλλου γνωστή η προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ανάδειξη νέων πρωτοποριακών μορφών τουρισμού στην περιοχή, οι οποίες συνδυάζονται με θεματικές τουριστικές ενότητες  όπως ο αθλητικός τουρισμός, ο ορειβατικός τουρισμός, ο γαστρονομικός τουρισμός, οι βιωματικές δράσεις στη φύση κ.λ.π). Είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε κάθε αναπτυξιακή πρόταση και δημιουργική προσπάθεια για την ανάδειξη της περιοχής’’.




Total
0
Shares
Previous Article
Επιστολή του Συλλόγου Απανταχού Καρδιτσιωτών στον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Καρδίτσας «Η ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ»

Επιστολή του Συλλόγου Απανταχού Καρδιτσιωτών στον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Καρδίτσας «Η ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ»

Next Article
klopi Larisa astynomia

Εξιχνιάστηκαν -12- περιπτώσεις κλοπών από οικίες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν σε περιοχές του νομού Λάρισας