Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Λίγες οι αιτήσεις των εκτός σχεδίου πόλης επιχειρήσεων για μείωση δημοτικών τελών

Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι για να καταβάλλουν στο εξής κατά μέσο όρο 35% χαμηλότερα τέλη προς το Δήμο Καρδίτσας

Μικρός είναι ο αριθμός των εκτός σχεδίου πόλης επιχειρήσεων που αξιοποίησαν μέχρι σήμερα την 608/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, με την οποία τους δίδεται η δυνατότητα να μειώσουν 35%  κατά μέσο όρο τα τέλη που καταβάλλουν προς το Δήμο.

Υπενθυμίζεται οτι με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ισχύει από τον Ιανουάριο μειώνονται 30% τα δημοτικά τέλη για όλες  τις επιχειρήσεις που οι εγκαταστάσεις τους έχουν εμβαδό μέχρι 1000 τ.μ., ενώ για επιχειρήσεις με μεγαλύτερες εγκαταστάσεις προβλέπεται επιπλέον μείωση της τάξης 10%, (για το τμήμα από 1000 τ.μ. – 2000 τ.μ.) και περαιτέρω μείωση 10%  για το τμήμα πάνω από τα 2000 τμ.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παραπάνω μείωση, πρέπει οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να προσέλθουν στο τμήμα Εσόδων του Δήμου Καρδίτσας, είτε με το Ε9 είτε με πρόσφατο διάγραμμα κάλυψης – δόμησης υπογεγραμμένο από μηχανικό, από το οποίο να προκύπτει το εμβαδόν της επιφάνειας της επιχείρησης.

Για την καλύτερη ενημέρωση των επιχειρήσεων ο Δήμος έχει στείλει και σχετική επιστολή και προς το Επιμελητήριο Καρδίτσας, προκειμένου να ενημερώσει τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις- μέλη του.

Επειδή οι επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν είναι πολύ λίγες σε σχέση με τον προσδοκώμενο αριθμό, ο Δήμος τις καλεί εκ νέου να προσέλθουν στην αρμόδια Υπηρεσία με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για να μειωθούν τα τέλη καθαριότητας που καλούνται να καταβάλουν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία μείωσης των δημοτικών τελών στις εκτός σχεδίου επιχειρήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το αρμόδιο τμήμα, στο τηλέφωνο 2441350764.




Total
0
Shares
Previous Article

Πασχαλινές δημιουργίες των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καρδίτσας

Next Article

Κοινή επίσκεψη Μητροπολίτη - Δημάρχου Καρδίτσας στο Εργαστήριο Εκκλησιαστικών Ξυλόγλυπτων Θάνου