Λία Ρογγανάκη: Όλα για την υγεία – Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Λία Ρογγανάκη

Λία Ρογγανάκη: Όλα για την υγεία – Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Υπήρξε κάποτε ένας καιρός που όλα τα θεωρούσαμε δεδομένα, τώρα καλούμαστε να καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες για να μείνουμε υγιείς να τα αποκτήσουμε ξανά. Η πανδημία ήρθε να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα αλλά και την ίδια την υγεία.

Λία ΡογγανάκηΗ διαφύλαξη της υγείας δεν είναι μόνο καθήκον αλλά και δικαίωμα κάθε πολίτη. «Μαζί μπορούμε να φτάσουμε σε έναν πιο δίκαιο και υγιέστερο κόσμο» αυτό είναι φέτος το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας.

Μέσα στην δίνη μιας πανδημίας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τονίζει την αναγκαιότητα της εξάλειψης των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας και την επίτευξη καλύτερης υγείας για όλους.

Ζούμε μια περίοδο προβληματισμού και ευαισθητοποίησης σε όλο τον κόσμο. Είμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση, προσπαθώντας να διαφυλάξουμε την υγεία μας, με απαγορεύσεις  κυκλοφορίας, κλειστά σχολεία, απομόνωση, αλλαγές στις εργασιακές συνθήκες που αν και γνωρίζουμε πολύ καλά πότε ξεκίνησαν, δεν γνωρίζουμε πότε θα τελειώσουν.

Η πανδημία προκάλεσε, σε ολόκληρο τον πλανήτη, μια πρωτόγνωρη κρίση, η οποία άλλαξε τον κόσμο μας. Η υγεία είναι ο βασικός συντελεστής της ανθρώπινης ευτυχίας. Μόνο βασιζόμενος σε αυτή ο άνθρωπος μπορεί να ευδοκιμήσει, να προοδεύσει και να αποκτήσει χρήματα και υλικά αγαθά. Πρωταρχικό μας μέλημα πρέπει να είναι πως θα την προστατεύσουμε για να την έχουμε, έτσι συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, ελπίζοντας πως με τους εμβολιασμούς θα βγούμε νικητές στον πόλεμο εναντίον του ιού.

Τιμούμε λοιπόν την υγεία σήμερα πιο συνειδητοποιημένοι από ποτέ, αναγνωρίζοντας πόσο πολύτιμη είναι, με συμπεριφορές που θα προστατεύσουν εμάς και τους συνανθρώπους μας, σεβόμενοι τους ιατρούς που ο ρόλος, τους είναι καθοριστικός και σωτήριος σε μια ασθένεια που απειλεί την υγεία και τη ζωή. Όλα για την υγεία!

Αγλαΐα (Λία) Ρογγανάκη

Γενική–Οικογενειακή Ιατρός

Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Total
0
Shares